Prijava

tatac kobedijo
inace knin(dakle mi je cale,ja bio samo jednom i to kao mala beba,ni ne secam se) je bio ubersrpsi grad,sad je uberhrvatski...svuda hrtvatske zastave i sve...

Па сад је цела Крајина уберхрватска.

Raseljeno lice- osoba koja je izgubila glavu u ratu? lololo da umem bila bi defka od ovoga

u mom kraju, doseljene izbeglice s kosova, prodale njive i atare i placeve i kuće za cifre koje se mere u stotinama hiljada evra, došli ovde, opština ih zaposlila po najboljim firmama, kako državnim tako i privatnim, bez pardona dal je stručna ili ne...dok recimo ja, ili bilo koji drugi ae da kažem starosedelac, izvisimo za posao bez jebemti, jer bože moj, prednost imaju kosovari koji su dobili fri placeve i kuće od opštine po selima, al ne lezi vraže, nisu ni oni mutavi, već prodaju te placeve i kuće za pošta-zašta, jer već imaju u šteku hiljade evra od sliptarije s kosova, kupuju stanove u centru grada, novogradnja ofc, voze avtomobile vredne 5-6 hiljade evra i imaju stalne poslove koji su sasvim sasvim okej plaćeni. i to neškolovani kadar, da se razumemo. a mene odbijaju s rpičom da sam PREKVALIFIKOVAN za to mesto, a iz pozdanih izvora znam da su mesta već unapred rezervisana. pogađate već za koga. stiže čoeku iz KM brat iz nemačke, red je da se zaposli i on ovde.
nisam kivan na njih, već ogorčen na lokalnu samoupravu, što je ogromnu prednost i leteći start dala izbeglicama s kosova, ljudima koji su već novčano stabilni i mirni po tom pitanju pa makar ne radili nigde i 5 godina, a ne nama, koji smo godinama ovde i kolko tolko pomagali u infrasturkturi grada. PA MOJ DEDA JE NEKADA ZA DŽ PRAVIO FABRIKKE PO JEBENOJ JAGODINI da bi grad počeo da se razvija i van poljoprivrede, a samouprava nam ovako vraća. E pa bravo, bravo.

apsolutno ista preslikana situacija i kod mene u smederevu. samo što je smederevo za nijansu veći grad pa ih više i ima lolo. ima ih odakle hoš, krajna, bosna, kosovo, biraj. moji su inače moravci već generacijama...

edit: sacam proverio, smederevo bre duplo veće od jagodine lolo. JA GO DI NA SELO NERAZVIJENOOOO

Јебига Манијаче, зато су у Крагујевцу направили превентиву, па су људе са Косова, назависно од њиховог разлога доласка, пола, година, дискриминисали до коске. Чак и дан данас то раде :)

Tako isto i ovdje pričaju za nas izbjeglice, mi im zauzeli njive, poslove, samo još što ih nismo na ulice istjerali... Da nije bilo nas izbjeglica oni bi sve ferarije vozali i svi radili po firmama, po njihovoj priči...

Najbolja definicija izbjeglice je od strane Josipa Pejakovića:

Izbjeglica je čovjek kog svi izbjegavaju.

Inače, imam neke veze u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS pa ako vam treba šta...

каква фејл тема, поносе се тиме што су избеглице, ТО ЈЕ БРЕ СРАМОТА КМЕТОВИ!

одговорно тврдим да су крајишници највеће пичке на свету! вамо кењају вај вај крајина, србство, ми јаки, ви гавно, вај вај, а кад их хрвати потерали, масовно су прелазили вамо! јесу гмазови, реално!

E bas pre neki dan sam mislio da postavim pitanje vezano za to, kod mene su bile 95 izbeglice iz hrvatske a danas ih nema vise. Pa vezano za to, vozim ja pre neku noc i vidim zgazen jež i setih se da kada su bili kod nas da bi ako bi ulovili ježa, odrali bi ga i ocistili i ispekli pa jeli i to su vise voleli nego prase da im das. Jel jeo neko ježeve ili zna nekog ko je jeo?

Имао сам једног ортака, дошао дечко са Косова, још био нешто мало сакат и сви били у фазону "А јаааааадаан, а миццаааа, морао да напусти дом пред паклом рата..."

Питам ја њега у једном тренутку, а где ти живиш - у стану. Колико те кошта месечно - ма мој стан. А на Косову, је л' ти читава кућа? - Јесте, ћале живи доле издаје је Кфоровцима, иначе има пет спратова, ех моја родна грудо... :Пушта сузу: (драматизација)

Дакле, признајем за избеглице само оне којима је нешто спаљено! лолол

Шалим се, ја да сам морао да напустим своју гајбу а да не могу ништа поводом тога да урадим ја бих прсо, тако да свака част онима који су се намучили око тога, јебено је скроз.

Tehnički gledano, ja sam došao iz BiH u Vojvodinu početkom ratnih dešavanja pa bi mogao biti nazvan izbeglicom. Nisam doneo nikakve pare jer je rat počeo nakon što sam došao ovamo, zbog čega sam bio puka sirotinja sledećih desetak godina. Radio u voćnjacima, na njivama, tri godine na građevini, plaćao sam sebi stan i hranu i na kraju dobio posao u administraciji pa završio fakultet da se osiguram. Tehnički gledano.

U realnosti, napustio sam BiH pre otcepljenja pa ne mogu tražiti državljanstvo cele države, ne mogu tražiti ni državljanstvo Srpske jer u njoj nikad nisam živeo (to su mi tamo i zvanično rekli kad sam se javio 93 na opštu mobilizaciju). Rođen sam u Hrvatskoj, ali ni tamo nemam pravo na državljanstvo jer nikad nisam živeo u toj državi ali to je OK jer me ustašija ionako ne zanima. Nisam mogao da se prijavim kao izbeglica jer sam po ocu imao CG državljanstvo kojeg sam se morao odreći kad se ista otcepila da bi dobio državljanstvo Srbije. Svih 22 godine koliko živim u Srbiji sam uzimao samo poslove koje niko nije hteo ili mogao da radi samo zato da mi ne bi neka lena fukara došla i rekla "Vi izbeglice ste sve dobili za džabe i uzeli naše poslove".

Ja sam ovde najveća izbeglica jer sam jedino na svom mestu bio u SFRJ.

E, da, jeo sam ježa, ali pre 30 godina. Spremali mi Cigani u Bosni za Đurđevdan. Ne sećam se ukusa uopšte.

Дакле, признајем за избеглице само оне којима је нешто спаљено! лолол

E to Enemi, jebeš ove što su prodali kuće i došli sa parama da otvore firme i jebu kurve. To se ne računa.

Inače, imam neke veze u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS pa ako vam treba šta...

Ministar je iz Broda lolololo, Davor Čordaš i ima šestoro djece.

Svaka čast ovakvim ljudima koji su se mučili i nadničili da bi preživeli kapa dole jer jebeno je da ostaviš kućni prag noseći samo one gaće na sebi i dođeš na go plac koji opet moraš da kupiš ali generalno Srbi u Srbiji su veće izbeglice od većine onih koji su došli.

А кад ћеш да нам покажеш слику тетоваже?

каква фејл тема, поносе се тиме што су избеглице, ТО ЈЕ БРЕ СРАМОТА КМЕТОВИ!

одговорно тврдим да су крајишници највеће пичке на свету! вамо кењају вај вај крајина, србство, ми јаки, ви гавно, вај вај, а кад их хрвати потерали, масовно су прелазили вамо! јесу гмазови, реално!

I ti mnogo zakrećeš kormilo bečki kopitaru. Jesu li trebali pustiti da ih pobiju ustaše slone jedan!?
Ustaše hoće da se otcepe. Ok! Da su tada to krajišnici podržali, sada bi živeli u Evropskoj uniji, verovatno mnogo bolje nego danas u Srbiji otimajući super plaćene poslove od tristo evra mesečno lokalnom stanovništvu čiji su preci nekad davno pristali da im Turci spavaju gospođe prvu bračnu noć i nisu otišli u Austrougarsku. Ne. Majka Srbija ih prvo nahuška da udare barikade i pobiju par hrvatskih policajaca, pa kad Hrvat udari, onda MAJKA na čelu sa idiotom čijem ste nasledniku dopustili da ponovo bude šef vlade, povuče naouržanje i ostatak vojske, i izda i narod i Krajinu, i još dopusti da izgine svet. Umesto da su ostavili prostor narodu da ide prvi su pobegli. Pola Bosne je stradalo. Zaista nije postojao razlog da se izgubi Krajina osim političkih. Vojno je mogla da se zadrži. Zato IŠ!

Tako je Glavni! Jebi im majku!

Eneminjo, postoji razlika između izbeglica i "izbeglica" sa Kosova. Za ove druge, što su dole sve rasprodali i ovde pokupovali vile, a od obrazovanja imaju poznavanje prirode, nemam reči. Nije mi ih ni malo žao.

Što se tiče Krajine, kevini su iz Benkovca, žive u bgu od 50ih, ali deda onako lud otišao dole 95 da "brani ognjište" uz reči "ako me baba nije ubila, neće ni ustaše". Zaglavio u oluji na traktoru, nije ga bilo 15ak dana. Na granici arkanovi nisu hteli da ga puste u Srbiju, jedva dođe kući. Kasnije optužen za ratne zločine kao i njegova dva brata koji su inače sveštena lica u Srbiji.

Kroz babin i dedin stan, kao i moj, prošlo je gomila familije, što bliže, što dalje i mnogo sam se priča naslušao. Ali o tome neki drugi put