Prijava

Превасходно ме интересују одговори на 2 питања:

1. Да ли сте били тучени кад сте били мали?
2. Да ли (би)сте тукли своју децу?

Био сам инспирисан овом дефиницијом:
http://vukajlija.com/trauma-iz-detinjstva/116016#comment_217748

Шта генерално мислите о овом проблему, ако га сматрате проблемом? Где је граница између строгог васпитавања и чврсте руке, с једне стране, а где је разлика између чврсте руке и злостављања, с друге стране?

1.ne
2.ne

mislim da se od samog početka prema sopstvenoj deci moramo ophoditi kao prema sebi ravnima. ako bih udario mog prijatelja zato što je prosuo mleko po podu, onda ću udariti i dete. naravno da ne bih uradio ni jedno ni drugo, ali mislim da je najveći problem tu postavljanje roditelja prema deci.

doduše nemam potomstvo te je moja dalja umešanost u ovoj temi bazirana isključivo na pretpostavkama, te i nije preterano korisna. ko zna kako ću se ponašati kad me sve to strefi jednog dana :D

1. Ne, nikad. Kad bi' nešto zajebao, roditelji bi mi samo rekli "To ne valja da se radi, pi kaka." i zatvorili bi me cijelu noć u podrum bez prozora koji je bio pun smeća, a bio je pun pacova i insekata (pauka, stonoga, uhaladža, bubašvaba itd.) i śutradan kad bi mi otvorili i viđeli me uplakanog, rekli bi mi "Plačeš a pičko?".
2. Možda, ali samo ponekad (po jedno po' sata). Ali pošto nemam namjeru da pravim đecu, ovako mogu samo da bijem tuđu (a i ko je lud da čeka 9 mjeseci da bi nekoga izbio).

A moje mišljenje o tome je da je to normalno, posebno kod pobožnih ljudi, pošto je "batina iz Raja izašla" (a valjda je fina riječ i ljudskost iz Pakla proizašla, logično) tako da pobožnjaci imaju opravdanje kad čeliče đecu.

1. da
2. da
Nemojte me smatrati zlotvorom, ali smatram da deca da bi upamtila nešto, moraju da zapate koju ćusku. U principu protivnik sam onog "aaaaaaa prosuo si supu :šljas:" ali deca rade mnogo odvratne stvari tokom odrastanja i treba im na sve moguce načine objasniti da se to ne sme, a poslednji (vrlo efikasni) način su batine.
Histerija u maksi diskontu zbog čokolade-batine kad dodje kuci a u medjuvremenu pretnje :)
Teranje popa u pizdu materinu na liturgiji- batine odma ispred crkve dok pop viče "batina iz raja izasla" :)
Polivanje mlade na venčanju koka-kolom iz besa- batine u vc-u kafane.
To su razlozi zbog kojih sam ja dobila batine i pamtim ih.
Epiolog.
Mrzim prodavnice i kupovinu
Crkvu izbegavam ko da leglo zaraze popove uglavnom i dalje mrzim
Svadbe prezirem i nikad se neću udati :)))
Ocete da bijete decu a?
:)

1.Ne
2.Ako je dete žensko ne bih ga tukao, a ako je muško takodje ne bih :)

1.ne,i upalilo je,jer-vidite kak'a sam dobrica "ispala" :)
2.ne,i uspeva,jer zna da se problemi ne rešavaju batinama. :)

1. Jesu - al'su mi dopuštali da plačem dok me biju
2. Da - pošto ja nemam pojma kako da govorim, ostaje mi jedino da pređem na dela - bolje ja da bijem moje dete pa da nauči nego da ga na utakmici prebiju do smrti i da ništa ne ukapira
EDIT : Ne mislim da ga bijem i maltretiram већ само пар добронамерних ћушки...

prebiti
mene su bili ali džabe:)

dzavolice...
vidi se :))))))))))))))))

1. Mene su bili, al' nisu po glavi, zato sam ovako pametan :)))
Mama je preferirala gajtan, onaj crni tanki od radija, a ćale njegov kaiš. Svaki mi je ostao u sećanju i svaki volim na svoj način :)))

2. Nemam dece trenutno, ali mislim da će ponekad morati da padne poneka "vaspitna"... al' nikako po glavi :)))

Biti, i sprovesti struju na ogradi od terase da se deca ne penju.

Da
Da

Previše sam se nagledao mladih glupana koji je par dobrih šamara moglo izlečiti od njihovog ponašanja da bi verovao da je moguće vaspitanje sa samo šargarepom, a bez štapa.

PS: Najponosniji trenutak mog detinjstva je bio kada je keva slomila kutljaču o moje dupe. Zato mi je guza ovako lepa i zategnuta sada. :D:D:D:D:D:D
PPS: Naravno ovde govorimo o vaspitnim čuškama a ne maltretiranju i zlostavljanju dece.

''Teranje popa u pizdu materinu na liturgiji- batine odma ispred crkve dok pop viče "batina iz raja izasla" :) ''

Вала, кад би ми дете то урадило, само бих му рекао ''Баци коску!'' :)

Елем,

1. Не, мада се с времена на време појављивао штап којим су ми само претили. :)
2. Не, никада, мада не гарантујем да не бих урлао на њих.

Противник сам било каквог физичког кажњавања деце. Знам да су многа деца немогућа и да заслужују да их добро издеветаш, али их не смемо кажњавати због сопствених пропуста. Дете које је неваспитано у самопослузи, трчи и скаче на чоколаде, резултат је лошег кућног васпитавања од стране родитеља, оно није такво по природи. Стога, родитељи не би смели да туку такву децу, требало је много раније да се позабаве њима, а ако су већ то пропустили, онда не би требало да их воде са собом у самопослугу. Нека их вежу код куће за радијатор, јебига.

Иначе, поставио сам ова два питања да бих проверио да ли је тачно да је агресија према сопственом потомству наследна. И изгледа да јесте, судећи по одговорима већине. :) Тачније, свих за сада.

Jedna fina rečenica koju sam čula je"Batina je iz Raja izašla jer joj tamo nije ni mesto"!To mi je nekako najtačnije.

Чисто да зајебем статистику.

1. Добијала сам батине као мала.
2. Децу не треба тући

То што је неко добијао батине не значи да аутоматски сматра да треба да бије своје дете.
Не постоји правило које каже да морамо да радимо оно што су наши родитељи радили.

1. Da, varjačom, najčešće. Ukupan broj batina: 5. Od toga sam 3 ture zaslužila, a za ostale 2 ne znam :). 2 puta je pukla varjača preko mog dupeta.

2. Da, ali nikako tehničkim pomagalima, već samo golom rukom. I samo po dupetu, nigde više. I samo kad baš zaluži, ako ni posle toliko ubeđivanja i objašnjavanja nije ukapiralo kako treba da se ponaša. Nikako batina ne treba da zameni verbalno vaspitavanje dece!

EDIT:
DLZ - hahahahahaha
Džimi: Ne verujem da je nasledna, već moguće da je to učenje po modelu. Mada i to što bi ti urlao na njih, nije ništa bezazlenije od par ćuški po dupetu.

NE
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, ni zbog čega.
Uf, ovo me nervira do jaja kad pročitam opravdanje čime i kako treba decu tući.