Prijava

ма милионе...

И да је претерана цифра поента остаје. А где је истребљивање Срба у логорима, а где савезничко бомбардовање, па саботаже у првом светском рату...ако се ту не назире очигледан образац понашања запада према нама онда сам ја параноик јеби га.

Маркo
а ипак ниси обавештајац ми6, борко, само волиш да блејиш испред продавнице

Знаш да ми много фали таква блеја... Има једна биртија близу, цела екипа је редовно тамо. Ал јбг, газда Шваба, радно време десет сати просек и јебат га.. Но ипак на том истом послу морам да пратим трендове - курс евра, франка, долара, шта како ће бити, стабилности тржишта и тако те перипетије итд... Тако да моји закључци немају везе са блејом у кафани или испред продавнице.

LesTaT, želim da ti pružim alternativni diskurs, iako nemam dilemu da ćeš ga momentalno odbaciti kao ludost.

1) Kosovo nije "oteto". Današnji status Kosova koji je u nekakvom čistilištu je logična posledica onoga što se tamo odigrava poprilično dugo. Možemo da se vraćamo nekoliko vekova unazad, ali hajde da uzmemo kraj osadesetih kao početnu tačku kada je sve krenulo dođavola. Kosovo je bio (i ostao) politički nestabilan region zbog etničkih tenzija. Pošto ne sumnjam da znaš napamet sve zločine OVK prema Srbima (ali ne i ostalim nacionalnostima), želim da te podsetim i da je država Jugoslavija počinila užasne zločine prema sopstvenim građanima (civilima) albanske nacionalnosti. Jugoslavija/Srbija nije uvek bila žrtva koja se našla u nebranom grožđu, žao mi je. Međunarodna zajednica je reagovala tako kako je reagovala. Možda je bombardovanje bilo nelegalno, ali ja bih rekao da je bilo neophodno. Što bi rekao Norman Finkelstajn (američki intelektualac jevrejskog porekla) kad su ga pitali zašto podržava Hamas: "Neko mora malo da ih (Izrael) lupi po glavi da se opamete." Ako mi dozvoliš poređenje, to je NATO uradio – lupio je diktatorski režim Slobodana Miloševića po glavi.
2) Da je hteo, NATO je mogao da sravni čitavu Jugoslaviju u vrlo kratkom roku, ali ipak su se fokusirali da unište državne strukture moći: vojne baze i televiziju. (Što se tiče bombardovanja televizije, režim je dobio tačnu informaciju kada će RTS biti bombardovan i odlučio je da ne evakuiše zgradu, jer je mislio da će žrtvovanjem tehničkog osoblja (nije bilo novinara u zgradi) izgledati kao mučenik u stranim očima.) Uostalom, 78 dana i nije tako dugačak period u terminima ratovanja, a Srbija je iz njega izašla devastirana. Da li je bilo nedužnih žrtava? Svakako i to je za osudu.
3) SAD, kao svetska sila koja teži da ima globalno vojno prisustvo (u velikoj meri posledica Hladnog rata, šta god mi mislili o tome), je na Kosovu izgradila vojnu bazu. To nije ništa čudno, Amerika ima na desetine baza širom sveta i nije jedina koja ima vojne baze u drugim državama. Scenario koji ti nudiš da je "otimanje" Kosova posledica toga jer je Amerika htela bazu i rudna bogatsva je previše nategnut, deluje kao post festum racionalizacija i, iskreno, podseća me na loš holivudski politički triler.
4) I nije hiljade tona osiromašenog uranijuma, već malo manje od 10 tona (što jeste strašno, ali je ipak mnogo manje katastrofično nego tvoja tvrdnja). Taj problem nije nerešiv, ali je dekontaminacija skupa. Možda su braća Arapi mogli da nam doniraju pare za to? Očigledno da to nije gorući problem u srpskom establišmentu.
5) Nisam ubeđen tom paušalnom ocenom da su poljoprivreda i stočarstvo srpska šansa. Ako ćemo već da se igramo makroekonomista, pre bih rekao da je maloj zemlji kao što je Srbija povoljna šansa IT sektor (primer Izraela).

Problem sa šiptarima imamo od kako im je Tito bio kum.

браво мајмунче

Jbg da si se rodio kad je tito bio živ najebo bi. Jer su ove sa posebnim potrebama ugradjivali u nasipe.

Putin u ♥
Tetak moj najdrazi :3

ај прекини да сереш, ниси имо ни годину дана кад је било бомбардовање јебем ти све малоумно

LOOOOOOOL debeli smiri se, ako su pustili onu krmaču na Evroviziju ne znači i da će tebe iz kaveza.
Taktički sma te isprovocirao i doveo tvoj ograničeni mozak do pucanja.

испровоциран сам уопште постојањем таквих побачаја

Debeli proključo si. Idi uzmi lekić da se smiriš. Poyy odoh u klabing.

(иде на дванести рођендан код ортака из одељења, одржава се у дечјој играоници)

1. Možda je bombardovanje bilo nelegalno, ali ja bih rekao da je bilo neophodno. Što bi rekao Norman Finkelstajn (američki intelektualac jevrejskog porekla) kad su ga pitali zašto podržava Hamas: "Neko mora malo da ih (Izrael) lupi po glavi da se opamete. Ako mi dozvoliš poređenje, to je NATO uradio – lupio je diktatorski režim Slobodana Miloševića po glavi. "

Čekaj, nas su bombardovali zbog istinitog masakra nad Šiptarima, a Irak zbog lažiranih izveštaja o oružju za masovno uništenje? Ok, prihvatam da NATO nekad radi u interesu pravde, a nekad u političkom i ekonomskom interesu SAD-a, ali, pošto su sprečili te zločine, i kad se uspostavio demokratski sistem u Srbiji, zar nisu mogli da vrate Kosovo Srbiji. Ne u stvari nisu mogli. A zašto? Zato što Šiptari ne žele da žive u Srbiji, čini mi se da je iz tog razloga krenula pobuna, i koliko se sećam, OVK još uvek nije potpuno skinuta sa liste terorističkih organizacija. Normalno, pored tolikih masakra nad njima, da Šiptari ne žele da žive u Srbiji. Ali širom sveta postoje manjinske zajednice koje samo čekaju da izađu iz države kojoj pripadaju, pa im se daje ili ne daje. Eto Srbi u Bosni, veruj mi, pripojili bi se Srbiji, kad bi bio referendum, za bi bilo 90 posto. Samo primer.

2) Da je hteo, NATO je mogao da sravni čitavu Jugoslaviju u vrlo kratkom roku,

ali nije za tim imao potrebe, niti je želeo da ispada toliki negativac da sravnjuje jednu evropsku zemlju, niti bi bilo tako lako sakriti razmere razaranja kao u nekom tamo Iraku.
3)

SAD, kao svetska sila koja teži da ima globalno vojno prisustvo (u velikoj meri posledica Hladnog rata, šta god mi mislili o tome), je na Kosovu izgradila vojnu bazu.

Pa kad su uzeli neku zemlju pod svoje, normalno da će izgraditi bazu, rude na stranu, nisu bitne, to jest bitne su, ali samo za Srbiju. Bitno je širenja njihovog vojnog prisustva ka istoku. A baš si u pravu da je to bio nastavak Hladnog rata, koji su zvanično proglasili završenim. Nije bilo Putina, ali je bilo američkog militarnog ekspanzionizma.
5)

Ako ćemo već da se igramo makroekonomista, pre bih rekao da je maloj zemlji kao što je Srbija povoljna šansa IT sektor

S ovim obrazovnim sistemom - sumnjam.

S ovim obrazovnim sistemom - sumnjam.

S kojim obrazovnim sistemom?

Indija, od skora ima više muslimana nego hindusa

Ne mogu da se uključujem u raspravu, ali morao sam ovo da iskomentarišem. Pa jebena lolčina Borko, ali baš debilna izjava. Muslimana u Indiji nema preko 20%, po popisu iz 2001. godine, muslimana ima 13.4%, i neka ih je danas još više, ali nema šanse preko 15-20%.

muslimani u kini dominiraju