Prijava

...neki tamo levi de
desni

Prva stvar koja me je pošteno nasmejala od osweženja teme danas.

Zanimljivo dureks.

Meni ovaj Truleks i njemu slični nisu ništa bolji od onih ID što uništavaju antičke gradove i monumente.

Može se reći da je diskusija bila uspešna, prosipao sam kafu po tastaturi juče, zaribali tasteri sad već rade kako treba nakon otkucanih kilometarskih postova. Valdemar gospodin bio gospodin osto, svaka čast zaista, šteta što se Granjka nije javio da upotpuni raspravu.
do sledeće epizode pozdravlja vas mali pujdo: http://dusuneninsanlaricin.com/wp-content/uploads/2014/07/white_samoyed_20101212329109377801.jpg

Ćeraćemo se još

Djeste junaci este evoluirali?

Pa onda i nije glupo. Primeni to na filozofiju, preko Marksa dobićeš Staljina. Primeni na teologiju, preko Akvinskog dobićeš Torkemadu. Primeni na fiziku, preko Kirijeve dobićeš Openhajmerov projekat.

Kao što rekoh, poređenje je glupo. Ne možeš da kriviš pronalazača točka iz preistorije što je neko pregazio tvog psa... ili bacio bombu na Hirošimu, iako je pronalazak točka neminovno pokrenuo tu akciju u delo (ako je budućnost determinisana... ali to je neka druga rasprava). Siguran sam da bi neko mogao da iskopa primer naučnika iz istorije koji se bavio naukom isključivo da bi napakostio drugima, ali to nije generalno pravilo. Krivicu treba tražiti u ljudskoj potrebi za apsolutnim znanjem. Ta ljudska potreba koja je načinila toliko zla kroz istoriju je gotovo uvek bila prisutna kod verskih mislilaca (ali ne i ekskluzivno kod njih – istorija ne oskudeva u tiranima) koji su želeli da nametnu svoj neprikosnoveni autoritet. Moderna nauka se trudi da izbegne ovu grešku. Moderno shvatanje nauke je da mora biti socijalno odgovorna.