Prijava

након другог Христовог доласка очекује се ПРЕОБРАЖАЈ смртног света у бесмртни, односно оно чувено "враћање Богу".

Javi mu da sačeka da prvo pocrkamo mi sa ove teme inače ćemo da teramo do u beskonačno.

Možeš i na PVT da mi odgovoriš Trulekse, nije problem.

Многи мисле да рај тек долази. Трипују да ће живети после смрти. Неће. Живот је сада и рај је сада.

Ali

Већина искусних хришћана се не боји смрти, јер знају да је она само плата за грех и нужан пут којим мора да се прође, али да се ту ништа не завршава, већ да тек почиње.

Logično.
Nego, da sam ja Bog, ja bih uništavao svetove, a ne bi ih pravio. Bolje je ne postojati nego postojati. Tačno se sećam, 1793. godine ništa me nije bolelo, ništa me nije brinulo, nisam se cimao, to mi izgleda kao neko blaženstvo.

ollanik Идиот је ти је отац који те је направио тако заосталог и неваспитаног. Тачка.

Крпо, наравно да сам туп, ја сам човек, нисам нож. Не разумеш појам савршенства, опет не укључујеш то мозга што имаш у причу. Пре пада, живи свет се није размножавао, старио и умирао. Адам и Ева нису имали деце. Немамо податак како је тај свет изгледао, али ако је веровати Јеврејима, тачније онима који су писали Стари Завет (Тору) онда су подаци врло оскудни. Знамо само да су Адам и Ева протерани из раја (преображај у смрт) и да од тада почиње оно што ми зовемо "репродукција живота". То је време после пада и пре Потопа, дакле време у коме још није до краја био нарушен завет Бога и људи. Е сад, како са неким ко је елементарно неписмен и заостао у сваком погледу духовног развоја и схватања могу да продискутујем било шта, а да се дотични саговорник не нађе увређен?

У суштини, потомци идиота као што је оланик су ми разумљиви - сувише су глупи и заостали за дискусију, па у њу и неће улазити, јер немају са чиме. Али генерално гледано, ако већ водимо дискусију на религијску тему, онда је ред да се сви учесници укључе, а не само да прозивате и исмевате. Да бих вам колико толико представио комплексност целе приче, упростићу - то вам је као да причамо о Француској из 21. и 2. века. Пробајте да репродукујете идеју, не морате веровати у њу, то нико не тражи, већ само да се учини мали напор да се схвати нешто изван себе и своје скучености.

Чини се да су нове генерације толико ретардиране да су им појмови попут "трол" или "идиот" крајња граница схватања и разумевања ствари и појава.

Tačno se sećam, 1793. godine ništa me nije bolelo, ništa me nije brinulo, nisam se cimao, to mi izgleda kao neko blaženstvo.

Мислим да ту може да се постави оно непријатно питање које је логично - ако имам слободу воље да бирам, зашто прво нисам упитан да ли уопште желим да постојим? Бог нас је створио и ми можемо да бирамо или рај или пакао. А шта ако не желимо ни једно ни друго, већ оно треће, као што кажеш - да не постојимо?

Знам само једно - сувише смо заостали, плитки, мали и тврдог срца да би схватили живот и његову вредност. Немамо љубави, а ни разума, стога мислимо више као животиње.

Ja ne znam za čim smo zaostali, jer osim nas, životinja i bilja ne vidim ništa na ovom svetu. Anđele još nisam upoznao, nijednog.

ajde nmrs granjka,degencino

@valdemar,mi jesmo zivotinje,ali naprednije dosta od ostalih,nadje se tu i neki granjka koji je tu negde s njima po naprednosti pa hoce sve da nas povuce u svoj kanal

I šta su MNV (mladi naučnici vukajlija) otkrili o prapostojbini i poreklu čovekolikog ljuda?

Ovaj krug sam smislio i u vetar rasuo, on me vodi on me misli on me podesećah.

ne moramo mi nista otkrivati,sve je odavno vec otkriveno,svidjalo se to nekima ili ne

Valdemar Заостали смо за својим потенцијалима. Нисмо их испунили и то се види јасно као дан. У односу на биљке и животиње, чак смо отишли уназад, ужасно много.

Оланик, камо среће да те је твој отац задржао у свом каналу, уместо што те је избацио у мајчин, и то онај што води ка материци. Али важно да си ти задржао свој менталитет аналног канала.

Granjka nije mi jasno zašto te apsolutno sve što ima veze sa naukom nervira i onda krećeš da se ubacuješ, troluješ, vređaš i oni tvoji klasični Granjka stajl ispadi. Kao da te neki doktor opasno sjebo nešto, ili neka tehnička naprava naudila ljuto.
Nije od skora, istrajan si u ovome kao Sizif i njegova kamenčina.
Ovo je Granjka postovao pre više od 3 god. nakon devet strana manje-više uspešnog objašnjavanja brzine svetlosti i neutrino čestica i prekinuo autora Cepam Atome da do kraja čovečanski kaže šta je hteo:

Ма пролив је највећа брзина на свету. Ниси стигао ни да упалиш светло, ни да помислиш, а већ си се усрао. Епохално откриће би било како натерати човека да еволуира у мајмуна (неагресивно чопоравитно биће, без тежње за самоуништењем).

Granjka nije mi jasno zašto te apsolutno sve što ima veze sa naukom nervira i onda krećeš da se ubacuješ, troluješ, vređaš i oni tvoji klasični Granjka stajl ispadi. Kao da te neki doktor opasno sjebo nešto, ili neka tehnička naprava naudila ljuto.

Možda se pretolstojerisao.

Крпо, генерализујеш дискусију како теби одговара. Не, не нервира ме све што има везе са науком, нити сам то икада рекао. Превише предрасуда имаш према човеку који не мисли као ти.

Kao da te neki doktor opasno sjebo nešto, ili neka tehnička naprava naudila ljuto.

Ако бих ја користио твоју аналогију закључивања, испало би да је већину атеиста овде неки свештеник сексуално злостављао, па и тебе заједно са њима. Али, то није мој ниво, не бих себи допустио такво банално генерализовање и квазианализе.

Дискусија се и зове тако зато што се људи убаце у тему и причају, само овде неке затуцане примитивчине које су себи неоправдано ставиле круну свезнајућих професора природних наука не могу да се помире са током дискусије.

Јесам ли те вређао? Све док се саговорник понаша као господин, узвраћам господски. Са џукелама не презам да се односим џукачки. Такви другачији језик не разумеју.

Ценим твоју доследност у праћењу мојих активности овде, али мислим да је то благо речено глупо утрошено време. Да си женско па да гајиш симпатије према мени, разумео бих те. Али овако је... забрињавајуће. Искрено, сећам се првог дела везаног за пролив, то је виц стар 1000 година, али добро - моја је грешка што сам неком рендом лику на Вуки упао у сред научне дисертације са неумесним вицом. Надам се да је исти успео да докторира на Сорбони и да је преживео моју некултурну упадицу. Ако га видиш, реци му да му се Грањка искрено извињава и да моли за опрошћај.

Ta analogija zaključivanja bi važila da si ti otvorio temu o Jehovinim svedocima, Isusu, Adamu i (K)Evi, Nojevoj barci ili šta je već domen tvog interesovanja, a ja otišao tamo da postujem o evoluciji. Ovako ti si upao na teren koji ti je stran i pokušavaš da baciš neki kao polutrol, provokaciju šta li već, a pošto cepaš isti stil godinama unazad reklo bi se da si stvarno u tom fazonu, trol izloži jednom dva put na istu foru pa se smori, promeni priču, ti si se zalepio za istu tematiku od početka.

Дискусија се и зове тако зато што се људи убаце у тему и причају

da, ali ti se ubacuješ u temu koja nije predmet diskusije, sam namećeš nešto što nema veze s naslovom teme.
Ne pratim tvoju aktivnost (mada u pravu si da je zabrinjavajuće koliko sam postovao na ovoj temi) slučajno sam naleteo na temu o neutrinima i video tvoj post. Ok, video sam da si otvorio temu o gejevima juče, vidim da imaš i tih interesovanja, ali ne gajim simpatije prema tebi u tom smislu mora da te razočaram.

ollanik

ajde nmrs granjka,degencino

@valdemar,mi jesmo zivotinje,ali naprednije dosta od ostalih,nadje se tu i neki granjka koji je tu negde s njima po naprednosti pa hoce sve da nas povuce u svoj kanal

ho ho ho, panglu se vratio. de si bio, glupane?

Kako vi svi zajedno kenjate, pa to je da čoveka prosto muka uhvati.