Prijava

Pa dobro fejs ti si upravu, najbolje se nauči nešto iz iskustva, kad nešto sam uradiš i to ponavljaš više puta, dok ti mozak ne zapamti, tj dok ne pređe u određenu rutinu. Ali moraš dosta toga da učiš iz knjiga, zamisli npr kad učiš u osnovnoj lupam o čoveku i njegovim sistemima za varenje, krvotok itd, ne možemo sad svi da seciramo leševe pa da vidimo šta ima unutra. Ali generalno slažem se s tobom da se kroz iskustvo najbolje uči.

Pa, merci jebogaja, pročitaj šta sam rekao.

Drugar koji je sa mnom studirao je pre par meseci skoro godinu počeo da radi u it sektoru u nekoj firmi. Iako je sve to učio on je prvih dva tri meseca tamo bukvalno bio na praksi. Sad zna šta radi. Eto još jedan primer

uspjeh i pametno van vas/tebe/mene ne postoji

Šta sad, ništa van tebe/mene/vas ne postoji? :) Ne živiš u svetu mrtvih fizičkih objekata, već sa drugima i pored drugih, u ljudskoj mreži. Normalno je da se sa njima na neki način porediš, dostignuća, uspone, padove. Ako ne normalno, bar praktično. Ako nećeš sam sebe da porediš, porediće te drugi. Ne možeš izbeći pozicioniranje u tom koordinatnom sistemu, jedino da odeš u planinu da čuvaš ovce ili nešto tako. A i ako si ostao u tom sistemu i odbijaš pozicioniranje, opet si se pozicionirao samim tim. Nema bežiš, jbg.

To je to. Teorija srafova. U pravu je vlade otoga bezanja nema, jebeno

Procitala jesam, mozda shvatila nisam? Meni su rekli da ne moram uvijek da budem pametna :)

A i ako si ostao u tom sistemu i odbijaš pozicioniranje, opet si se pozicionirao samim tim

biće da sam od ovih

ma jasno mi je to sve, samo izaziva dozu iritantnog u meni

Visina prihoda je u skladu s visinom obrazovanja, ali postoji anomalija u delu da visina prihoda ne korelira s kvalitetom znanja (broj naučnih radova , otkrića... ).
Dublja analiza je pokazala da visina prihoda uopšte ne zavisi od obrazovanja već od socijalnog statusa roditelja. (Imućni uglavnom završavaju najviše i najbolje čkole +startuju karijeru s najviših pozicija).
Sirotinja često prekida školovanje, bez obzira na talenat ili asistira prethodnoj grupi do pred penziju.

Izvor: prilog u vestima na CNN-u od pre nekoliko godina. Lično gledao, pokušavam da iskopam klip.

Naravoučenije: Kakav se Riđa oždrebi, takav i crkne.

biće da sam od ovih

I ja bih voleo da mogu to da kažem, ali pošto me svojim stavom i odnosom pozicioniraju drugi, džabe. Igram u životu mnogo uloga koje ne želim, a nemam alternativu. Mislim da je nema skoro niko. Jedino planina i ovce, ali i tu vunu, sir i meso treba plasirati negde, zaraditi za preživljavanje i tamo, a treba ti i neko drugo ljudsko biće koje će biti uz tebe i sve to trpeti, tvoje tripove i ideale da ne budeš šraf u mašini... Neki ode u manastir, ali se zezne, i tamo disciplina i lanac subordinacije. Sve sve kompromisi. A u sebi si šta god hoćeš, ali se slabo računa.

A u sebi si šta god hoćeš, ali se slabo računa.

ja meni moje racunam, a vi kako ocete :D
i sta ste se namracili toliko nocas, na kraju jednako crknemo.

i sta ste se namracili toliko nocas, na kraju jednako crknemo.

E sad si ubrizgala dozu veselja u ovo mračenje :)

Ol ju nid iz Lav ekspert <3

Zašto postoje do jaja i kul likovi, koji dobro balansiraju u mnogo neakademskih voda (gledaju Bergmana i slušaju stoner npr.) a mrcine su na faksu

hvala za informaciju, sada cu da saznam sta je to Bergman i poceti da ga gledam

Фејзбукманијак

Ja recimo ništa fizici ne znam a studirao sam je. A o matematici sve manje znam i takodje sam je studirao. A recimo o štampanom betonu jako dobro znam jer sam to radio. Takođe znam dosta o igraonicama jer sam i u njoj radio. Znam dosta o pokeru jer sam ga dosta igrao. Vrlo dobro baratam sa ženama jer sam se njima bavio. Poenta priče je da suštinski vrlo teško ćete pravo znanje o nečemu steći iz knjige. Praksa je ono što donosi znanje. Mislim da sam promašio temu al ono. Ko ga jebe

verovao sam u ovo, a onda sam cuo od jednog profesora na faksu koga jako cenim, ono, lik je zna bas sve i svasta, i oce da izadje u susret ocu reci dobar je covek "ne postoji bolje prakticno znanje od dobre potkovanosti teoriskim znanjem"...al pazi, covek predaje kompleksnost algoritama i jos stosta, i sve sto predaje je veoma apstraktno, ako ces mesati malter ceo zivot ta ti teorija nece mnogo pomoci, dva tri puta ti kazu iskusniji majstori "stavis toliko toga toliko toga" i ako nisi kreten tis skontati kako se mesa malter...kod drugih, apstraktnijih stvari, gde je proces proizvodnje veoma slozen veoma moze da ti koristi neko posmatranje sa distance...tu se poslovi dele na intelektualne i rutinske, ljudi koji su vesti u jednima najcesce su im ovi drugi il besmisleni ako ne mogu da vide siru sliku il dosadni ako se stalno ponavljaju

ja znam recimo ljude koji su zavrsili elektro faks sa prosekom preko 9, a da im das da osigurac zamene zamislili bi se...nedaj boze da im trazis grejac na bojleru da zamene il nesto...al kad im dvaput pokazes treci put ce znati to da urade, mozda ne tako brzo ko majstor koji je to uradio 100 puta ali znace, dok sa druge strane taj majstor nebi shvatio neke apstraktne stvari i matematike da mu pokazujes 50 puta

elem, kao sto smo svi primetili postoji bar nekoliko ako ne i desetine bitnih kvaliteta da bi covek bio uspesan, bilo da mi uspesnost posmatramo u velicini plate, ili u evolucionarnosti njegovog izuma, ocem reci, da bi covek bio uspesan bitno je da ima balans svih tih kvaliteta;
-dovoljno bistar
-dovoljno vest
-dovoljno istrajan/uporan
-dovoljno mentalno/fizicki zdrav
-dovoljno alata da ima (bez alata nema zanata, bio to okasti 13 il i7 procesor)
-dovoljno svasta nesto po malo itd

hvala za informaciju, sada cu da saznam sta je to Bergman i poceti da ga gledam

aham...znam...gledo

Ako nećeš sam sebe da porediš, porediće te drugi. Ne možeš izbeći pozicioniranje u tom koordinatnom sistemu

Zaboravio si da pomeneš srednju opciju između šrafljenja i ovaca - da se pozicioniraš unutar sistema na onoliko mesta i onoliko puta koliko ti želiš na takav način da ti ne predstavlja dosadu. I dalje si šraf, ali si slobodniji od ostalih šrafova, a još uvek nisi međed.
Ja sam poslom pozicioniran u sistemu kao školski primer šrafa. Ceo život po obrazovnim ustanovama, naposletku se zaposlio u jednoj. Radim najdosadniji mogući posao na svetu (sa izuzetkom možda onog lika koji postavlja konuse na sveže ofarbanu liniju na autoputu) i ni malo ne uživam. S druge strane, bavim se najslobodnijom mogućom vrstom umetnosti, onom koju skoro niko ne kapira pa tapše rukama da ne ispadne glup ili je savršeno dobro kapira pa je ceni.

U osnovnoj i srednjoj sam bio odlikaš koji ne može da uradi 6 sklekova. Posle godinu i po bodibildinga mogao sam da uradim 60 sklekova ali sam u školi pao na prosek 4,63. To je dokaz da seks i nauka ne mogu da idu zajedno.

Jebiga, paz šta su nama rekli nekad na faksu:
Kad izađeš odavde, šta god ti pisalo na diplomi, ti inženjer nisi. Nakon jedno desetak godina i desetak ozbiljnih projekata možda postaneš inženjer, inače si go kurac.

... što nema apsolutno nikakve veze s temom al reko da pomenem.

Aj da ispoštujem temu napomenuću i da to što znam kakvog je ukusa sutlijaš s kozjim mlekom ne čini da se osećam išta superiornije u odnosu na nekog ko je samo završio faks i video je kozu samo na slici, a opet i ništa inferiornije u odnosu na kolegu s bliskog istoka koji je u mladosti čuvao koze i... ehem... vrlo intimno ih poznaje.