Prijava

ja mislim da ovaj covek zna sta prica.

bitno da su se nasle ove sluge zapada odmah da osporavaju bilo sta gde se srbi pominju u pozitivnom kontekstu

Pazi Pezose, ja verujem da ima stvari koje jesu tačne. Tipa kako je moguće da nema dokumenata o nama pre Nemanjića, kako je moguće da je u vreme Nemanjića postojala Bosna?!?! Da postoji milenijumska težnja Vatikana da se Srbi odbiju desno od Drine i slično.

Ali neke stvari tipa da na kamenu u Egiptu od pre 5.000 godina piše na srpskom kako su Egiptom vladali Srbi, to su nebuloze. Ili kad je počeo da lupa o onim državama Tadžikistan, Turkmenistan, Avganistan i svim ostalim što se završavaju na "stan". Kao "stan" je sufiks koji su Srbi dodali svakoj teritoriji na kojoj su se zadržali prilikom selidbe iz drevne postojbine Indije u okolinu Kosova. Mislim stvarno....

Pezose,

Deretic je primer kako se neka ideja koja je mozda i dobra i ima neceg u njoj moze obesmisliti preuvelicavanjem i idiotizmom.

Ovako je ovaj istoricar-amater ustvari samo doveo jednu oblast kojom bi ozbiljniji od njega mogli da se bave, na los glas i na izmotavanje za pucanstvo i samim tim ce je ozbiljniji istoricari izbegavati, zbog straha za sopstvenu reputaciju. (primer homeopatije, hladne fuzije i tako to).

Tako da, prakticno gledano Deretic je govno koje nam vise skodi nego koristi.

Eto, moje misljenje.

Ne gledaš to na pravi način celte.

Deretić radi isto što i recimo rijaliti šou, ili BLIC. On ljudima (ne čoveku, kapiram da nikad ne priča pojedincu, jer bi to dovelo do dijaloga, što njemu ne odgovara), priča ono što žele da čuju. Isto kao što 50% Srba gleda Farmu, što ne može da preskoči nijedan članak o Soraji, jer hoće da vidi sise koje samo što ne puknu, tako i ovde, narodu nije mnogo bitno da razmišlja o tome što ovaj priča/piše, već onaj osećaj koji budi u njima, kad mu napriča kako su SRBI veliki, kako su najstariji, kako su vladali Španijom, kako su jebali Kleopatru, kako je Kralj Artur bio Srbin (ovo sam čuo sopstvenim ušima) u tom čoveku se budi osećaj da je i on veliki, da on JEME, i slično. A i ako ćeš pošteno, ko bi došao da ga sluša/kupi knjigu, ako bi ovaj rekao, u nekom petom veku su bili neki konjušari, šačica jada, koji su dobili jednu nebitnu bitku, i to je sve. (parafraziram) Spičkali bi ga na jen dva, ali to je problem nacije, koji on izuzetno vešto koristi.

Eto, moje misljenje.

Ма Деретић је добар историчар, само што тера шегу. Јбг, као да би неко чуо за њега да не иде у крајност.

verujem da ima stvari koje jesu tačne. Tipa kako je moguće da nema dokumenata o nama pre Nemanjića, kako je moguće da je u vreme Nemanjića postojala Bosna?!?! Da postoji milenijumska težnja Vatikana da se Srbi odbiju desno od Drine i slično.

+1

Tako da, prakticno gledano Deretic je govno koje nam vise skodi nego koristi.

+1

А ко вас је слагао да нема ништа о нама пре Немањића? Или да Босна није постојала? Постојала је, али није била муслиманска нити бошњачка, него словенска тј. српска или шта већ хоћеш.

A činjenica je da ono sto vatikan kenja da je bio Rim i okolo varvari je naravno lazna. Bilo je poprilično prosvetljenih naroda pored rima. Jedan od tih naroda je bio i na balkanu, i nasi su preci. To se treba istrazivati a ne pricati kako su svi srbi. I da jesu, ti srbi imaju veze sa danasnjim srbima ko stari egipcani sa danasnjim.

А јебига, смарам се док не дођу људи. Чекам брата за дото американскии.

А ко вас је слагао да нема ништа о нама пре Немањића? Или да Босна није постојала? Постојала је, али није била муслиманска нити бошњачка, него словенска тј. српска или шта већ хоћеш.

Управо то, и ово:

Deretic je primer kako se neka ideja koja je mozda i dobra i ima neceg u njoj moze obesmisliti preuvelicavanjem i idiotizmom.

Јбт, сад кад кренеш некоме припаднику нашег шлогираног и неуког народа да објашњаваш да Немањићи нису измислили Србе и Србију он те гледа у фазону, ае пали Деретићу.

jel treba i mi da dodjemo? jel ima torte?

cekaj bre dusane, pitam jelima torte?

ОПРОСТИ НИСАМ ВИДЕО! :(

душан хахахахха

NA KURVE PISAMOOO JOVAN DERETIC

Дођите, рекао сам Кукију. Нема торте, има неке ледене коцке.

http://www.nexus-svjetlost.com/kolumne/domagoj-nikolic/item/296-domagoj-nikolic-jedinstveni-narod-i-zemlja-slavena

Evo i hrvatskog Deretića, samo je on po mom mišljenju malo blaži i ne preuveličava toliko ko ovaj naš.
Sve u svemu, vrijedi pročitati i ako imate vremena pročitajte i ostale njegove tekstove.
Poz.