Prijava

Naučna javnos je odbacila tu studiju pa još jednom ponovljenu, koga ne mrzi može da pročita ovde razloge: http://geneticliteracyproject.org/2014/06/24/scientists-react-to-republished-seralini-maize-rat-study/

Hahahaha, kaze covek NAUCNA JAVNOST, pa okaci Monsanto link sa naucnicima sa njihovog platnog spiska. Pali babu da ti strika najke.
Nije tacno da GMO plodovi nemaju seme, vec su kreirani tako da svakom generacijom degradiraju, tako da se mora kupovati stalno novo "originalno" seme.

Sto se naucnog dela tice, zapravo ne bi ni bilo potrebno dokazivanje stetnosti GMO proizvoda, da mangupi nisu na foru (i kintu) progurali netestirane proizvode. Dokazuje se NESTETNOST po zdravlje pre pustanja u promet. Ovde to nije slucaj, i samo ta cinjenica je dovoljna da pobudi sumnji i stopira projekat. Zasto ne dokazu? Zasto je zabranjeno praviti studije sa GMO? Upravo zato je i Seralinijev projekat toliko znacajan, jer je uz teske muke uspeo da nabavi materijal za eksperimente, i upravo zato njega najvise osporavaju, to im je borba na zivot i smrt.

Ne kao hrana ali možda, PAZI MOOŽDA u svrhu proizvodnje energije.

Па брате имаш на планети толико примера подручја где је немогуће производити довољно хране за све становнике

KOji monsanto naučnici sa platnog spiska gde si to povezao? Evo ti i na wikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9ralini_affair
Problem sa našim školstvom je što se skoro uopšte ne govori o naučnom postupku i koji uslovi treba da budu zadovoljeni da bi se nešto ''dokazalo'', tj. da bi eksperiment bio validan. Mnogo je lakše obraditi takve ljude kasnije senzacionalističkim naslovima žute štampe kao što je slučaj sa ova 3 izolovana pacova sa tumorima, bez kontrolne grupe i sa još hiljadu propusta u toku samog eksperimenta. Tu se ustvari krije prava mafija. Ne kapirate da je antigmo lobi milion puta jači od monsanto firme. Dnk je nestabilan molekul, brzo se denaturiše, ne vidim način na koji strana dnk može da uđe preko hrane u ćelije i izmeni ih. Ako neko nađe članak ili link ka objašnjenju kako se strana dnk putem hrane integriše u jedro i hromozome domaćina neka okači ovde baš me zanima.

Kikiriki je 90% gmo, al opet kikiriki volim kol'ko i brata, taman da ga potapaju u sumpornu kiselinu, ješću ga. Da ne širimo priču o piličima što ne mogu da hodaju, za 20 dana imaju 3kg i sl.

Mada ja bih gmo hranu koristio kao "humanitarnu", oni koji nemaju ništa, da im se da bar gmo. Ali ima je svuda.

Па брате имаш на планети толико примера подручја где је немогуће производити довољно хране за све становнике

Alo bre! Pa gde ti živiš? Šta sad kao treba sve da bude džabe i u izobilju? Nije valjda da se ložiš na fore - džabe struja za sve, džabe nafta, džabe hrana, džabe zdravstvo. Ko će tim ljudima da plati njihov trud? Kako ćeš ih motivisati?

Truleks, trajno si pao u mojim ocima, zbog ostrascenog i anti-zaverenickog pristupa ka GMO. Licno prezirem svaku ljudsku glupost, poput HAARP, chemtrails, antivakcinasa, da ne nabrajam dalje, ali posledice GMO po zdravlje su izuzetno slabo istrazene, te usled toga ne moze ici ni u zivotinjsku, a kamoli ljudsku ishranu. Tvoje "strucno" tumacenje "DNK je nestabilan molekul" je prica za sebe.
Sto se istrazivanja tice, njih NEMA, iz ranije pomenutih razloga.

dnk jeste nestabilan molekul, denaturiše još u digestivnom traktu na nukleotide. Nikako ne može da uđe kompletan gen iz hrane u tvoje ćelije, a zatim se ugradi u tvoj hromozom i počne da vrši funkciju. Tj. možda i može samo ja ne znam za taj mehanizam, zamolio bih još jednom da mi neko da link sa opisom tog procesa, stvarno me zanima.

Овај Џеси пас кошаркаш зна више о хемији и биологији од мене.
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/234/739/fa5.jpg

Тако да ћу вас морати разочарати и рећи да немам мишљење о овој теми.

Ćutljivi samuraj mišljenje o Gmou ima!

Мерилине, и мене је занимало да чујем мишљења вукајлијаша о томе, али ми се није дало да отварам тему.

Brave new World, eh
Ja kada umrem hocu da me vaskursnu tako sto ce me raskomadati i spojiti sa dvije prepicke, i podati mi neku averidz svijest, cisto da sam dovoljno inteligentan da znam dje da pisam i serem, a svakako da to ne radim u gace. Super!
Teokratijo zapadnjacka, smiluj se kad umrem