Prijava

Kazane skidaj ovo sranje od algoritma! Upravo sam se sjebo, čitam do sad ''x'' starijeg autora, poređao defke po popularnosti i kidam se kako lik kul piše... u jednom trenutku shvatim da više nikada ne mogu da ga ocenjujem... aukurac!

Ovo ko začarani krug jebo ga ćaća ludi. Čim bi Kaizen vrnuo stvari na staro, odmah bi bilo " A jao nama kuku Kaizene, pa smišljaj nešto novo jebemu dadu dadinu nemoš se živeti ovde ajaoooooooo! "

@ đoto
Ma mi stalno možemo nešto da kenjamo i budemo nezadovoljni... ipak ovo što sam naveo je realni problem... takođe, sada lajk i hejt niko ne kontroliše... klinjo željan poena može da pravi ''x'' naloga i lupa sebi pluseve... ne sećam se kad sam na listi banovanih skoro kao razlog vido lajk ili hejt.

Kvejk, nisam se tebi obraćao nego generalno, a što se ovoga što si ti rekao tiče, slažem se u potpunosti.

Ljudi, ja popio 24 dana bana zbog hejta, koji sam davao u znak protesta jer su mene hejtovali, a moderacija tvrdila da to nije tačno.
Kako je uveden taj algoritam, i kada je prošlo filtriranje, ja skočio za 35 mesta na listi.
Ne znam u čemu je fora, tako da nisam ni za ni protiv :D

Verovatno zato što je skripta kao i svaka kaizenova inovacija riknula posle 3 dana i računala samo do 2011 godine lolo

Тај фазон :) чекам већ 20 дана да сабере гласове из 2010. :) :)

Da je tako, Rihu ne bismo ni imali na listi, što nije da bi bilo šteta :P

фејзе, па што не бројиш? ти би да ти се сабирају гласови, а да све броје други.

E, a imam ja sada jedno pitanje. Kratko ću.

Da li sada, recimo tebi Fejse, ako bi ti bila odabrana definicija iz 2010. godine, ti glasovi idu na 2010. godinu?

Recimo, odabrano je jednom autoru nešto iz 2011. godine. Nove glasove dobija danas. Dakle, on bi trebalo da napreduje na TRENUTNOJ listi najpopularnijih autora, ali ne. Njegovi glasovi na ovoj aktuelnoj listi najpopularnijih autora ostaju identični.

Da li to znači da mogu da budem retroaktivno popularan? Zar popularnost nije stvar trenutka? Da li, ako sam bio duduk 2010. godine i izdominiram naslovnom danas sa tim duduk period definicijama, postajem popularan u prošlosti, umesto u sadašnjosti?

Pratite li me?

Dakle, da li je popularnost po mesecima, tj. godinama vezana za nastanak sadržaja, ili na vreme kada su ocene dobijanje? Mnogo toga ukazuje da bi se trebalo vezivati za ono kada je ocena dodeljena.

Vidiš, nekitamo napiše definiciju 31.03. u 23:59, sve ocene koje dobije dižu mu martovsku popularnost, umesto aprilsku. Još ako mu odaberu tu definiciju, on će se nadobijati ocena tokom aprila, ali će na aprilskoj listi biti đoka, jer od te dominantne definicije poslednjih trenutaka marta nije napisao ništa. A činjenica je da je popularan u aprilu.

Mogu detaljnije, ako treba.

популарност је датост као таква у тренутку месечном.

јеси ти сигуран, агилни, да то ради тако као што си рекао? да плус на дефиницију из претходних месеци утиче на место на листи за месец у ком је написана дефиниција?

Ima prava Agilni.
Pozitivna stvar kod nove Vukajlije je što su uvedene nezavisne statistike za defke, postere i reakcije. Sve ostalo je diskutabilno.

Možda bi ovaj problem koji je naveo mogao da se reši uvođenjem "pomerajućeg meseca", recimo, napišeš defku 31. marta, mesec dana ti "važi" do 30. aprila.

дуст, а шта да радимо са фебруаром? то је исто мало неправедно, хм.

Drugo pitanje.

Autor je izlajkovan neke godine (skriptom prebrojane, pa uzmimo da je 2012. godina). Te ocene su se u jednom momentu računale. One su skinute, pa se od momenta skidanja ne računaju. Da li se uvođenjem skripte za lajk/hejt raniji lajkovi/hejtovi računaju sada u ovim svevremenskim listama?

Ako znamo da su ocene definicija sa Groblja prvobitno izuzete iz ukupnog skora, a danas, na ovim novim tabelama znamo da se računaju, da li to znači da nekada hejtersko-lajkerske ocene takođe ulaze u obzir na današnjim tabelema.

Ukratko. Da li se nekadašnje hejtovanje i lajkovanje ipak isplatilo i onaj moderatorski argument "mi to sve skinemo jednim klikom" izvrglo ruglu?

Hm, pa postaviti algoritam za svaki dan da važi 30-31 dan unapred i rešen problem.
Mislim, pazi, sličan fazon je pre 2 godine uveden za Šengenske vize. Kako god okreneš, bezvizni režim ti važi 90 dana unazad :D

јеси ти сигуран, агилни, да то ради тако као што си рекао?

Nije da sam vršio detaljnu analizu, ali ono što videh sve ukazuje na to.

Mislim da bi najbolje bilo da sačekamo Kaizena da nam on to lepo pojasni. Ako ga već ne bude mrzelo :D