Prijava

neće moći ove noći fenderu

Mislim formalno je 1745. katastarskom reformom proglašena Kraljevina Slavonija, ali je ona postojala samo na papiru, da se ne bi formalno uzurpirala ugarska teritorija. U stvarnosti svi organi su odgovarali hrvatskom saboru. De facto stanje je samo aminovano 1868. kad je Ugarsko-hrvatska nagodba proglasila Kraljevinu Hrvatsku-Slavoniju.

KAVLOBAG OGULIN KAVLOVAC VIVOVITICA

Svaka gospođa kojoj muž bude glasao za neku drugu partiju, neka se zapita zašto je komšinica bila ubedljivija, a ako ti supruga glasa za nekog drugog nisi ni za PUPS

Знате ли онај тип људи који у тренутку не знају неку чињеницу, а онда набацају десет других чињеница о истом догађају само да би доказали да је то случајан пропуст и да у ствари они знају много више него што би се дало закључити? Тако капирам цара ових дана.

Оно, прича о првом светском рату фазон, и заборави како се звао немачки тенк, а онда прича о димензијама гусеница, о лиму који се користио за изградњу, калибар пројектила, дужину цеви и то.

Примера ради, као да неко ових дана тресне неку глупост како неизлазак на изборе и неважећи листић не иде Вучићу у корист, него Радуловићу, Тадићу и Пајтићу, онда му кажеш да није у праву, а он се надовеже: "А да, да, да, то је онај Донтов систем где се неважећи гласови расподељују пропорционално освојеним онима у парламенту".

Класична глава која је завршила историју, блеји кући и труди се да свуда покаже колико зна, у парку уз пиво, на нету, у коментарима блица, по фејсбук страницама итд., јер ће да се почеше што ће да добије место у основној школи "Чучук Стана".

Оно, ако ти је битно да докажеш себи како си до јаја, иди пред огледало и причај, шта ме боли курац за настанак Млетачке републике и Дунда Мароја и утицај Наполеона (који је владао до 1815. узгред буди речено и умро на Светој Јелени и пре тога био заточен и рођен на Корзици ијао) на Славонију, да л' си читав, причамо о томе је ли вучић педер и лопов или опозиција краде изборе, шта није јасно који курац?

Sad si mu objasnio km postom!

Izbacivanje Napoleona je direktan uzrok nastanka Kraljevine Dalmacije i razlog zašto Dalmacija nije ujedinjena sa Hrvatskom i Slavonijom, a to je pitanje koje mi je Fender postavio. No, kao tipičan pravnički parazit, ti nisi u stanju da ispratiš tri linije teksta bez nabacivanja komentara i bez razumevanja teksta i ne možeš podneti da neko zna što ti ne znaš, jer to utiče na tvoj ego. Ako ti se ne sviđa moje nabacivanje činjenica, širok ti forum, a i možeš jednostavno izabrati da ne čitaš moje postove. Ali ne, puca ego.

Kada je došlo do Austro-Ugarske nagodbe (1867), Kraljevina Hrvatska-Slavonija je pripala Translajtaniji (ugarskom sistemu), a Kraljevina Dalmacija Cislajtaniji (austrijskom sistemu).

Бем ти овакво компликовано државно уређење. Оваква монархија би пукла и да није било Првог Светског рата.

Jebiga, možda se tu i tamo moglo šta rešiti, al' kad na čelu države imaš metuzalema poput Franca Jozefa koji tripuje viteštvo u 20. veku i nesposobnog a ratobornog Fon Hecendorfa u vojsci, tu nema sjajne budućnosti. Vilhelm II je samo pucao u konja koji je polomio noge.

E, što se nameštanja izbora tiče, evo jedan tekst kosovskih Dssverijanaca: http://www.nspm.rs/politicki-zivot/na-kosovu-i-metohiji-se-dogodila-velika-izborna-pljacka-av-da-ispuni-obecanje-i-podnese-ostavku.html

Par puta sam pokuš'o da napišem komentar ovde što nisu objavili sliku bar jednog neregularnog tiketa i neće Ćorče Tukadinović da odobri komentar. Neka proba neko od vas, koga ne mrzi, da napiše neki komentar u tom smislu da vidimo el možda u pitanju greška s mojim internetom ili je u pitanju nezgodno pitanje.

У Косовској Митровици је наводно гласала особа која има 104 године, а у Лепосавићу је чак гласао и отац кандидата за народног посланика Горана Богдановића који је погинуо пре 6 година.

Dveri se zalažu da se osobama preko 100 godina oduzme pravo glasa. :d

sto ne fali seselju jedan glas da spaljuje zastave amerike i hrvatske.kakav bi to program bio.strajkovao bi gladju.ne ono lazno ko kumela mu.

https://www.facebook.com/srpskedveri/posts/1005535419523087

Коалиција Двери – ДСС упадљиво се разликује од естрадно-уличних патриотских покрета, иначе стандардних за Србију, тиме што њу по правилу чине образовани и интелигентни људи.

од естрадно-уличних патриотских покрета,

тиме што њу по правилу чине образовани и интелигентни људи

образовани и интелигентни људи.

Чекај мало! Зар овако нешто не би рекао Радуловић?

Preimenujte temu u Mletačka republika fazon

Nema smisla

Liči, ali i Dveraši se tripuju na prosvećenost. Radule ti je prosvećeni kosmopolitizam, Dveri su prosvećeni nacionalizam.

Па да. Бошко и Радуле не иду као примитивци по трговима, пијацама и улицама. Они своја политичка мишљења исказују искључиво путем Интернета, као и на банкетима уз чашу доброг вина и мезе.

Бошко цепа искључиво златиборску прштуту, али не Златиборац, него од говеда која "нису видела ауто", само нечурал, а Радуле искључиво цепа хамон (шпанска шунка), танко сечен јер му је ова златиборска пршута превише мејнстрим.