Prijava

samo da podelim proročku viziju jurodivog od pre tri godine, nije nužno da ocenjujete, dovoljno je da pročitate :)

http://vukajlija.com/gradovi-mrtvih

Šešelj napada Dveri i Dss, pa jebem ti dan u pičku

Govno. Prodao se 3 put evo što se zna

Šešelj napada Dveri i DSS, a Pajtić poziva svoje glasače da glasaju za njih na ponovljenim mestima. Voimjaoca...

Marko Kraljevic je postojao, samo sto je bio susta suprotnost onom Marku Kraljevicu iz narodnih pesama. Nadji na internetu bitku na Rovinama.

Па наравно да нисам ни мислио на краља Марка, сина Вукашина Мрњвчевића, већ на јунака народних епских песама.

JEBI VUČKO GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE
JEBI VUČKO GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE
JEBI VUČKO GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE
JEBI VUČKO GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE
JEBI VUČKO GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE GLUPE DVERJANE

Šešelj napada Dveri i DSS, a Pajtić poziva svoje glasače da glasaju za njih na ponovljenim mestima. Voimjaoca...

vidis da se ne zna ko koga jebe trenutno. ono sto me nervira je spanska sapunica sad, kao namerno da prave zabavu za narod da gleda...

jutros orvorim vesti, a vest, bukvalno "dveri za jedan glas ispod cenzusa", i stvarno neko na milion glasova izracunao da im fali jedan... zamajavanje naroda.

zamajavanje naroda.

+1

Јој, где је сад Космо нашла да банује Расног, који брани Двери и ДСС од страног плаћеника, Шешеља.

Izijeme za koga si glasao?

Fendere, da li ti je poznat izraz "politička nacija"?

Hrvatska je 1102. ušla u personalnu uniju sa Ugarskom (kralj Koloman), a Ugarska je 1526. zajedno sa Hrvatskom ušla u personalnu uniju sa habzburškim zemljama. Godine 1740. započet je proces kojim je Hrvatskoj prisajedinjena i Slavonija (tj. sve severno od Save, uključujući Zagreb (kao najveći grad Slavonije). Godine 1881. je završen proces rasformiranja Vojne granice i zemlje Vg su ušle u sastav Hrvatske-Slavonije. Takvo stanje je ostalo do 1918, a Hrvatska kao država nikad nije ukinuta.

Marko Kraljević je postojao (doduše kao kralj Marko) i ratovao je za sultana, ali to nije posledica kukavičluka, već činjenice da su mu po pogibiji oca svi oteli po deo zemlje (a podsećam da je on predviđen da postane car po smrti cara Stefana Uroša). Zaboravlja se da Marko Kraljević često ratuje za sultana u pesmama.

A koliko su hrvatski kraljevi legendarni, mislim da je dovoljno što se neki od njih pominju u vizantijskim i papskim poveljama.

aj brate odmori malo, tema je izbori 2016 idi u kurac više ok znaš istoriju čitaš knjige i vikipediju bravo frajeru

Što se jediš brt, post je

Godine 1740. započet je proces kojim je Hrvatskoj prisajedinjena i Slavonija (tj. sve severno od Save, uključujući Zagreb (kao najveći grad Slavonije)

Царе, само једна ствар из историје за 4. разред средње школе. Како је Славонија 1740. године постала део Хрватске кад су до распада Аустро-Угарске монархије 1918. године, постојале посебно области (краљевине): Краљевина Хрватска, Краљевина Славонија, и Краљевина Далмација. Није била заједничка област, већ су постојале три одвојене.

jel ide ko na protest sutra od vas?

Neće biti. Kraljevina Hrvatska-Slavonija je bila jedna oblast, sa jednim Saborom. Kraljevina Dalmacija je nastala po padu Mletačke republike i konačnoj propasti Napoleona (1797-1815). Kada je došlo do Austro-Ugarske nagodbe (1867), Kraljevina Hrvatska-Slavonija je pripala Translajtaniji (ugarskom sistemu), a Kraljevina Dalmacija Cislajtaniji (austrijskom sistemu).