Prijava

Гдје да спемују трол сајт царе

А Мађар никад имати такво земља какво лало има. Само токајац добар. Проклето је Мађар

Покажи им најсветлије примере кроатскога рода- мачке загребачке! Јер других адута и немају. Зајеби

Ne bih se složio s tobom. Ako se razumem pomalo u nešto, to bi bila književnost. Pa da ne idem dalje od toga. Eto na primer Ranko Marinković. Tin Ujević. Krleža. Kovačić. Ako si čitao, znaćeš, ako nisi, veruj mi na reč, ili ne.

Smirite se, doće Stefčo i uljudno vas zamoliti da se ne svađate, giv pis a čens tolerancija i ti kurci

Како јебо те љеб у пичку да има Војводина тако чаробно земљиште а Мађарска курчево, кад су дио исте низије? Испаде Мађарска Нубијска пустиња а у Војводини кад никнеш дугме израсте кошуља.

Pa vidi... Dok su mađarija i ostatak evrope bacali kojekakve preteče veštačkih đubriva, srbi su bili nazadni pa su se služili vekovnom tradicijom sve do kraja prošlog veka. Oni bili moderni pa su ranije počeli da osećaju posledice.
Sad smo i jedni i drugi moderni al oni su moderniji pa imaju više soli u zemljištu jer su ranije počeli sa đubrivima koja inače zasoljavaju zemljište.
Humusa ima više jer smo mi kasno prestali da se služimo prirodnim organskim đubrivima dok su oni to davno zabatalili. Inače, sada je obrnut slučaj pa sad ceo svet ide u pravcu korišćenja organskih đubriva jer su videli kakve su posledice.
I da, jebo te baš "ljeb" u pičku. Ako ti smeta što imam nešto da kažem pozitivno za Srbiju i njene pokrajine onda slobodno menjaj zemlju.

па царе ти си реко "majku li vam jebem u pičku slepačku" на крају свог поста, као директну реакцију на мој пост за Војводину. Нико осим мене није ни писао на ту тему, што даље значи да си мени псовао мајку. Тако да немој сад да глумиш неку културу молим те.
Хвала за објашњење за војвођанску земљу, и драго ми је што је бољег квалитета. Међутим то не мијења ствар да је само Мађарска 4,5 пута већа од Војводине, тако да разлика у квалитету земље ту не игра толику улогу у прозводњи. да не причамо о величини Француске, или Украјине јеботе, која има веома квалитетну црницу такође.
Зато сам рекао да је Војводина курац обичан, чисто као реакција на то неко просеравање како Војводина може да храни пола Европе.
Значи супер би било да се искористи пун капацитет војвођанске земље и могла би да производи много више него сад и све, али опет то би био мали удио у европском тржишту

Autobuse, vidi se da pojma nemaš o poljoprivredi. Evo ti prost primer, možeš imati ti tri jutra kukuruza koji je rastao na lošijoj zemlji samim tim i kvalitet zrna je lošiji, kad je kvalitet zrna lošiji to znači da je iskorišćenost znatno manja a samim tim i cena je manja, i onda si u kurcu jer si potrošio triputa više goriva nego ja koji sam imao samo jedno jutro al' je bio kvalitetan i zaradio sam samo duplo manje od tebe. Kapiraš zašto količina zemljišta nije bitna. Al' opet presudno je i znanje i dovitljivost poljoprivrednika, Francuzi su uspešni poljoprivrednici samo zato što prodaju gotov proizvod, dok mi prodajemo uglavnom polu proizvod. Znam lika koji obrađuje 140 hektara ali menja samo četri kulture kukuruz, pšenica, suncokret i ponekad soja, i zarađuje preko 50000 evra godišnje, al' kad bi hteo da hrani stoku da podiže plastenike zarađivao bi preko 100000 evra, al' on nema vremena, i to je naš problem u Francuskoj nikad ne prodaju polu proizvod zbog toga su toliko ispred nas.

Svuda je tako, generalno gledano.
Samo zemlje trećeg sveta služe da proizvode sirovine a da uvoze gotove proizvode.

Ок Чуле а шта је онда са украјинском земљом? Зар они немају најквалитетнију црницу на свијету?
У праву си, појма немам о пољопривреди, али имам мало здравог разума да сконтам да са укупно 1,78 милиона хектара обрадивог земљишта у Војводини не можеш да храниш пола Европе

а укупно 1,78 милиона хектара обрадивог земљишта у Војводини не можеш да храниш пола Европе

Gledao sam neke karte Amerai Rusa sa lokacijama predviđenim za nuklearne udare u slučaju da se pokače u Evropi. Nas nema nigde! Pa bi tako, uz relativno nezagađeno vojvođansko zemljište i srezanu evropsku populaciju Vojvodina zaista mogla da hrani pola Evrope.

Autobuse problem kod nas je u odabiru kulture koju ćeš uzgajati, pšenica i kukuruz se motaju uvek oko 20 dinara, u najboljem slučaju na globalnom tržištu vredi 0,3 centi, znači nije skupa, a na jutru možeš imati najviše 5 tona i to da sve ubodeš savršeno, dok krompir na primer može roditi i do 20 tona po jutru, pa ti računaj profit od krompira, e sad kod nas ozbiljan otkup daju samo te najčešće kulture kad bi država otkupljivala i ostale kulture lagano bi mogli da uvozimo pšenicu, pogledaj uspeh MK GRUPE pšenicu i kukuruz rade čisto da ne bi bile prazne njive, a fokusirani su na šećernu repu gde je zarada daleko veća, okej ima monopol i velik je igrač, ali kad bi se radilo na buđenju svesti manjih poljoprivrednika veruj mi mogli bi smo da vratimo dug i da dajemo kredite, jer moj deda je sejao krompir i uzimao je dobru lovu iako je u to vreme plaćao 20 radnika, a sad imaš mašinu koja vadi iz zemlje i stavlja u džakove, al' niko neće da radi jer se boji da neće prodati, a tržištu uvek fali hrane, al' naši slepci neće da se iscimaju da edukuju i obezbede siguran plasman robe našim poljoprivrednicima. Vojvodina ima ogroooman potencijal, pogotovo zbog toga što nije zagađeno zemljište. Inače u sremu u opštinama od bg do ns su veliki broj plodne zemlje pretvoreni u industrijske zone, znam iz pouzdanih izvora pošto su članovi komisije kvalitet zemljišta proverili videli da je odlično i onda dobiju keš pa uz ručak u lokalnom restoranu smisle koliko će zagađenje da izmisle.

Poenta mudrovanja nije da ne može Vojvodina tako lako da nahrani ostatak kontinenta, to je činjenica da ne može. Poenta je da je postalo jako pogano i smrdljivo to što je u modi konstantno pljuvanje Srbije i njenih kapaciteta i mogućnosti u kombinaciji sa glorifikovanjem nekih tamo saveza i nasilničkih tvorevina. Tamo teče med i mleko.
Mi nismo sitni baš toliko. Preterašte ga.
Možemo mi da budemo veliki koliko možemo i to samo ako povedemo više računa kao hrvati. Kod njih kad kažeš "izdajnik" oni pogledaju oko sebe i traže izdajnika kao lovački kerovi. Kod nas kad kažeš "izdajnik", kod nas se pojavi
šaka "šaljivdžija" što odmah to sravnjuju sa šešeljom i karikiraju šablon forama
šaka kandića koji to razvodnjavaju i dovode do diskusije o tome šta je starije u kombinaciji kokoška-jaje
šaku nesposobnih tipa strojevci otačastveni i slični koji prvo što gledaju je da prikače etiketu izdajnika nekom pederu ili tako nekom ko je uradio ono o čemu misle svakodnevno i da ga ubiju
I dok se okrenemo, dobijemo ovakvu situaciju gde se za titulu izdajnik kao i rad u okviru tog zanimanja dobija plata, putni troškovi, pio, doprinosi, prostor na tv ekranu. Postane najpoželjnije zanimanje. Beneficije sa njim dolaze.

Možda Vojvodina ne može da nahrani celu Evropa al zato može jednu Hrvatsku komotno. Al vidiš, ne radi to. Jedan hrvatski konzum i todorić hrane celu Srbiju dok srpske proizvodne kapacitete prodaju srpski izdajnici i to za svoj džep.
E onda mi imamo tako neke "studiram, vagam ka hipsteraju, jedva čekam da završim pa da bežim odavde" likove koji su najglasniji i čitamo i slušamo njihovo pljuvanje svega što je domaće i sve što ima veze sa Srbijom.

MI GLEDAMO JASERŠTAJN I NOSIMO STARKE NA PRUGE I ZVEZDICE. MI SMO OVDE SLUČAJNO. MI SMO PAMETNIJI OD OVOG NARODA.
SRBIJA? HAHAH OPANCI DRAGOJLO XNJO XNJO RAKIJEŠTINA XNJO XNJO SARMA XNJO XNJO CECA XNJO SINAN AHHAHAHA JAKO SMEŠNO LJEB TE JEBO XNJO XNJO

Treba lepo otići u Rusiju ponuditi se Putinu da te finansira, i onda izgradiš jaku i uspešnu Srbiju. Je l' ima neko da mi sredi kontakt kod Putina?

Nije naivan ovaj Valdemar, najbrži put do uticajnog čoveka je preko njegove žene, pa makar i bivše.

Dedu su mi ustaska govna u kompaniji s smrdljivim nacistima zatukli u Jasenovcu,rođen sam u SFR Jugoslaviji,ime i prezime su mi sumnjivi,o katoličkoj crkvi nemam pozitivno mišljenje,ne mrzim nijednu naciju i vjeru osim šiptara,pomogao bih Židovu,Srbinu i homoseksualcu u nevolji,mrzim pavelića i ndh,volim Hrvatsku!

Kontaktirao bih je al' sutra bi mi kgb-ovci napunili bulju šimikama.

ime i prezime su mi sumnjivi

Ma što, brate, na osnovu njih primili bi te u Dveri SRS bez problema. Srbendo jedna :)

Kontaktirao bih je al' sutra bi mi kgb-ovci napunili bulju šimikama.

Hahhahaha, da je samo time... Ali da, to je poenta.

Valde, nisam ovo pisao, lol. Ovo mi jedan od boljih na koje sam naišao. Kosmopolita koji samo mrzi šiptare. Smiješno!

Trebalo je da stavim CITATTATIC da ne bude zabune.

Nash Bridges
Poenta mudrovanja nije da ne može Vojvodina tako lako da nahrani ostatak kontinenta, to je činjenica da ne može. Poenta je da je postalo jako pogano i smrdljivo to što je u modi konstantno pljuvanje Srbije i njenih kapaciteta i mogućnosti u kombinaciji sa glorifikovanjem nekih tamo saveza i nasilničkih tvorevina. Tamo teče med i mleko.

Ако пљујеш по Србији у складу са ЕУ стандардима и вређаш у складу са интересима ЕУ, онда нема проблема. Можеш и да кољеш, али само хумано. ЕУ стандард Сирија 2011 или стандард Украјина 2014. Или можда најбоље стандард Југославија 1999 - е ту можеш да бомбардујеш и болнице и стране амбасаде, а да те боле курац за последице, јер си радио по ЕУ стандардима.