Prijava

To je za drugi dejt

Tj zq onaj 0,00001 posto sanse da se dogodi

Udavi je nekim mojim opširnim receptom sa teme za ručavanje.

pricaj joj o mojim kolima

kad se nadjes sa devojkom izvadi iz dzepa mobitel(na kojem si prethodno ucitao vukajliju) ali da se 45% vidi citaj naglas ali pravi pauze da ne ispadne da citas sa telefona citas pa pauza uz duboki pokretacki pogled vizionarski pa opet citaj ali stisni rukom bore sa cela napinjes se a u stvari pravis paravan da ne vidi sta radis. laksa varijanta otvori pitanje neka ona filozofira pustis je
na sve njene neke misli odgovaraj sa 7/10, 8,2/10 npr 9/10 samo nemoj ispod sedmice i sto vise eminentni, evidentni, etablirani, notorni i drugih termina sto vise decimala iza zareza isto. ako kazes 7,5 to izgleda neodredjeno, povrsno i stice se utisak da sta god kaze je za 7,5. evo i teksta koji sam spremio za tebe:

1984
Мислим да је непотребно трошити речи и причати о овој књизи. Једно мрачно виђење будућности, и врхунски опис исте. Само дело као дело нема претерано развијену радњу, и све у истом постоји да би се додатно описала та иста будућност. Свакако, ко није прочитао, обавезно нека чита.
(8/10)
Brave New World
(Врли нови свет)
Још једна дистопија, са доста другачијим виђењем будућности, али мени можда и за нијансу интересантнија. Приказује свет који је напредовао у великој мери, али је људскост остала негде по страни. Чак су и имена ликова, комбинације имена разних значајних особа из прошлости. Обавезно прочитати.
(8.5/10)
To have and have not
(Имати и немати)
(7/10)
The old man and the sea
(Старац и море)
(8/10)
A Farewell to Arms
(Збогом оружје)
Хемингвеј, мислим да је то довољно рећи. Пре свега реалстично. Нема улепшавања, нема шминкања дела. Сам Буковски је у Блудном сину написао: "Драјзер није био за мене. Шервуд Андерсон јесте. А онда се појавио Хемингвеј. Које узбуђење! Он је знао како да положи реченицу. Уживао сам. Речи нису биле досадне, речи су постале ствари које могу да ти покрену дух. Ако их читаш и препустиш се њиховој магији, могао си да живиш без патње, с надом, без обзира шта ти се десило".
И даље стојим при ставу да је Буковски најбољи у такмичењу лоших Хемингвеја. Једноставно, Хемингвеј то искрено ради. Притом, динамичан и сјебан живот, у комбинацији са биполарним поремећајем, претеривањем са алкохолом и осталим срањима су му заиста обезбедили тону материјала за писање. И то је урадио врхунски.
(9/10)
Steppenwolf
(Степски вук)
Хесе. Неразбијена фабула. Фактички, ово дело је аутопортрет човека који се не уклапа у тадашњи свет, о мизантропу коме је докурчило све. И у суштини, све што могу да кажем, а да не упропастим дело је да је филозофски, поетски и ко зна какав још опис главног лика, света и свега осталог. Такође, књигу можете протумачити на једно милион начина. Једна од најбољих ствари које сам прочитао.
(10/10)
L’étranger
(Странац)
Мислим да је већина читала Странца, али ко није, ето му обавезне литературе. Кратко, али интересантно дело, базирано на апсурду. Човек осуђен од стране друштва из једног простог разлога - не уклапа се у тај свет. Другачији је. Вреди прочитати.
(8.5/10)
Кротка
Достојевски. Приповетка о човеку чија се жена убила. Заснива се на његовим размишљањима и причи о самом догађају.
(7/10)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
А сада нешто мало другачије.
No country for old man
(Нема земље за старце)
Хм, с обзиром на то да Кормак, да би унео живот овом делу, дао му на брзини и динамичности не користи интерпункцију. А да не би изгубио нит, користи кратке реченице. Могу да кажем да је домаће издање урађено прилично лоше што се тога тиче. Мада, ако немате страно, свакако вреди и ово наше прочитати. Има пар нелогичности у делу, али су сви ликови доведени до савршенства, карактеризација истих је одлична, и одличним дијалозима, дело добија и филозофску црту, мислим да га свакако вреди прочитати.
(7/10)
The gun seller
(Трговац оружјем)
Хм, књига је пародија на трилере, пуна сатире и ироничних описа. Хју Лори (Хаус), користи хумор који је прилично својствен за њега. Интересантна књига за читање на плажи, опуштање уз њу, јебига, једном речју, комедија. Глупо ми је да пишем неку озбиљну рецензију за књигу која је и писана да буде неозбиљна. Ок је и препорука за читање.
The Romanov prophecy
(Пророчанство Романов)
Мислим да је Стив Бери један од бољих новијих писаца трилера. То јест, назвао бих ово квалитетном шунд литературом. Нема неки виши смисао, али у ономе што ради је добар.

I pricaj joj kako gonza zena vozi i mozes dve tri provove i remeove recenzije filma

Ovo nemoj ni slučajno da joj ispričaš, jer u suprotnom nećeš jebati pa sve da je na kolenima preklinješ.

Pričaj o Radovanu i presudi.

Хахахахаха Србендо! Де ископа ово срање од поста? Хахахахахахахахаха
Верујеш ли ми да сам гуглао да видим јесам ли ја ово писао.

Naravno da si ti pisao

Hahahaha, Srbendo, tekst je i nas bacio na koljena, šta li tek radi nježnim ženskim dušama?!

гуглао да видим јесам ли ја ово писао

hahahahah. 6,25/10 za ovu laz
reme nauci da lazes brt....

hah zamisljam sad arminovu facu mungosovksku srecnu svaki put kad neko stane u odbranu njegovih ideja, na antipodni tas kantara od onog na kojem stoje reme i prov- njegovi smrtni neprijatelji

e sad si se malo zaleteo jbg

nmvz sledeci post bolji bice

ocekivao sam da uleti prov da me pohvali za prosli post ali izgleda da je banovan nesta?

trazio da ga udalje od sajta jbg

Hahaha, nije Armin antipod. Ljubazna je glavica.

Ne lažem, hahahaha, nego su ocene preniske za neke knjige. Jest' iskreno blamčina post.
Plač.

reme cenim i postujem tvoja misljenja