Prijava

Stali smo negde kod Družina sinji galeb i Bela griva.

Ja imam problem, ne mogu da stanem. I onda sve što pročitam postane besmisleno u odnosu prema nečem drugom što pročitam. Ko da vadiš stvari nasumično iz vreće, glupo.

Jbg Valde, pored teškog fizičkog posla željno čekano slobodno vreme se trošilo vazda na neke gluposti, evo sad na Vukajliju npr
Nikad nisam stekao knjigu kao naviku

Evo i ja se odvikavam, pročitam samo ponekad nešto potresno i dinamično.

Vicevi o vukajlijašima:

Kako besni pravoslavni vukajlijaš preti Maestru? Videćeš ti svoga boga.

Laku noć.

Mislio sam da pročitam Hamvaša Belog kompletnu diskografiju, ali mi je jedna misica u pauzama pušenja napomenula da je Madjar, rusomrzac i da je prvi nervni slom doživeo kao vrlo mlad.

Nisam citao hamvasa a i ne planiram. I uopsteno govoreci ne znam zasto bi mi bilo cija knjiga menjala pogled na neke teme-to bi znacilo da ja vec nisam dovoljno razmisljao o datoj temi. Ako sam dovoljno razmisljao trebalo bi da sam "temu" sagledao iz svakog moguceg ugla zar ne? I da je onda autor knjige pametniji/obavesteniji od mene ako pronadje ugao gledanja koji ja nisam jel?

Pa posle svakog greha mozes u raj ako se iskreno pokajes jbg ili se iskupis nekim dobrim delima. Sam njegov cin preuzimanja/primanja je dobro delo tako da ono jebi karaj prdi ateiste

E neće da može tako, osim ako si katolik. Tada i samo tada možeš dobiti apsolutni oprost.
Mislim, ali nisam sigurnam, nekneko potvrdi ili opovrgne da u pravoslavnoj crkvi ne možeš dobiti oprost za ubistvo i jos par stvari ni pod kojim uslovima.

Drugo, trgovina dobrim delima tipa: opajaš africka bogatstva, zene i decu prodaš u roblje, a posle od zarađenih para zidaš crkve i organizuješ slikanja po sirotistima je licimerna. E sad taj vid obezbeđivanja svoga mesta u lux eterna ima uporište u onom:

oprosti nam grehe kao što ih mi opraštamo dužnicima svojim.

Sad recimo to bi moglo da bude to dobro delo. Oprostis grehe učinjene protiv tebe. Ne nosiš zle misli u sebi i tako odlaziš u raj. Na taj način obezbeđuje kartu i nepravednima. Ali kako da oprostiš nekom ko te je ubio npr, jer taj oprost možeš dati samo za života. Kao sto je Isus uradio

Oprosti im oče, jer ne znaju šta čine

.

Ako sam dovoljno razmisljao trebalo bi da sam "temu" sagledao iz svakog moguceg ugla zar ne?

Mislim da niko nije sagledao nijednu temu iz svakog mogućeg ugla.

Mislim da niko nije sagledao nijednu temu iz svakog mogućeg ugla.

Osim ako je tema kugla.

Voli li bog muziku? A sektalike? Tul možda?

Mislim da niko nije sagledao nijednu temu iz svakog mogućeg ugla.

Upravo. Kao ni pisac knjige. Stoga, oslonicu se na svoje vidjenje. Ako nista makar cu znati da gresim na svoju ruku.

Zato što relativnost i ništavnost greha koje je od konačnog broja ljudi primio na sebe ne može da ostavi ni najmanju mrvicu na njegovoj večitoj, beskonačnoj, nepropadljivoj pravednosti, mislim.

On je delom od Bozanskog oca i delom od ljudske mu majke ( Kceri čovekove? - dakle za njega je uredu da ima sa njom potomstvo a za sinove bozije nije???) i ima takvu veličinu. Onda je Bog ipak nešto nepojmivo prekrasno za naš um. U tom slučaju ne vidim razlog što nas opterećuje grehovima kad su oni za njega samo sitnica. Šta njemu može jedna moja laž? Što i moru zrno peska.

To i jeste začkoljica. Ali čika Bog voli kad si dobra devojčica.

ama veri bed grl

Čija si dupla?

I dalje tvrdim da su pravali ta ljudska a ne božanska. Bog zna da sam ja dobra devojčica.

njemu laz ne moze nista ali moze nama, moze da nas izoblici i unakazi. bez zajedljivosti, vodite racuna sta pisete o bogu.