Prijava

Ko bre priča o jebenom drugarstvu, ko ji ti je? Šta sam propustio?

I okej je, naravno da je okej, dao sam primer zašto je besmisleno. Mislim, reci sam da li bi pročitao 50 definicija na koje ćeš dati minus da bi našao nešto za jedan plus? Ne bi, naravno. Eto, čovek ima svoje razloge, ustanovljeno je, ali da će tako nešto kroz moderatorske alatke uvek da alarmira - hoće.

Pa i ti si sad nedrugar, Reme, šta:)

Pa ja se i nisam krio od toga "šta sam radio", bukvalno mi je i bila namera da isprovociram ljude da napišu šta misle o tome. Zar ne misliš da je čitava stvar zanimljiva za raspravu? Ili misliš da bi je Uroš i Surovi bolje razrešili?

Rasprava o Mešji na mod forumu je stara priča, nisam ja ništa izmislio, reflektor se sam uperio u njega:)

Ko bre priča o jebenom drugarstvu, ko ji ti je? Šta sam propustio?

Prof je makar pedeset puta spomenuo kako je Mešjin pristup nedrugarski.

Baš zato što je svaka definicija pročitana nikada zbog toga nije banovan. Da, rasprava je postojala, lično sam bio protiv sankcija, ali da mislim da nije normalno - mislim.

Nije ni trebalo da bude banovan, i onaj ko je pokrenuo tu priču bukvalno maši suštinu. A za veću sankciju je Profova opomena nego Mešjino minusiranje.

Nije to fer cokula. Štaviše, jednako je ovom ciljanom hejtu od 50 defki npr. Ako vidis da je defka odabrana i pritom ima odnos 30-0 u ocjenama, govno si ako je izminusiras bez razloga. Mesa nema nikakve razloge, a to radi. Kao "vidi je odabrana defka sa sve plusevima, daj da joj lupim minus pa cu razmisliti šta bi mogao uzeti kao razlog ako me ko pita"

Ne vidi se odnos pluseva i minusa pre nego što oceniš defku, tako da ne seri. Pritom, rečeno je da brzo čita, tako da se sigurno ne proverava iz offa broj ocena. Njegovo mišljenje je da je defka sranje, i ima pravo na to, iako ima 200 pluseva bez minusa.

A šta misliš da to "opomena" znači? Da sledi ban ako ne "izmeni" ponašanje? Ti stvarno misliš da sam ja debil?

Aktuelni mod-tim želi pre svega na fer i otvoren način da reši probleme na sajtu. Nema teorija zavera, samo pristup "Svi smo mi ista govna al ae zajedno da učinimo lepšim mestom". Jer ovaj tvoj pristup "sajt je u kurcu od 2013, ko poslednji izađe nek ugasi svetlo" je pobačaj i takođe postavlja pitanje uopste logovanja na njega ako je sve takav penis...

Dobro, Reme, teoretski si u pravu i svakako da ima pravo na to, rekoh više puta da je skroz legitimno, pa čak i da razumem objašnjenje, ali kad opet razmislim i pogledam kako ocenjuju - da se ne lažemo:

ciklon - visok kriterijum
mešja - izdrkavanje

Ma šta on napisao da je razlog.

Kad se setim da se nekad pričalo/pisalo o Komentatorskoj sekti...

Komentatorska sekta

!!!

Агилни, чекај следећи Профов коментар за још другарства и позитивне средине.

Mešjo, ja banujem na 0 dana zbog nedrugarskog čina minusiranja defki.

Bukvalno nemaš jean argument za tvoje nedrugarako ponašanje

treba ozbiljno da shvatiš ovaj moj, ipak, drugarski apel...

po mom mišljenju pozitivne sredine

Nije ni trebalo da bude banovan, i onaj ko je pokrenuo tu priču bukvalno maši suštinu. A za veću sankciju je Profova opomena nego Mešjino minusiranje.

Uh...
Mešja. Nikad. Zbog. Toga. Nije. Bio. Banovan. Jebote.

Koju sankciju predlažeš za mene, tebra? Da nemam uvid u ocene? Ili da mi se ne crvene one sumnjive?

Drugo, ako tebe boli uvo za ocenjivanje shvati da ima ljudi, sad, trenutno, koje interesuje. Nazovi ih optimistima, entuzijastima, onim istim kakvim si i ti nekad bio, nazovi ih budalama - tvoja stvar. Tebi kada bi neko spemovao kritike filmova (fala btw na predlogu za Wellsov, kidalica je) tebe bi boleo kurac ili možda ne. One koji pišu defke svaki dan interesuje sve u vezi sa tim.

I probaj da skapiraš jedno - ja ne branim Mešji slobodu na negativan stav pri ocenjivanju, samo slobodu autora da budu pozitivni u pisanju.

A da...

Drugarstvo drugujem sa drugarima.

Fala ljudima na podrsci i na konstruktivnom razgovoru, ne zamjeram nikome nista samo me eto taj nevidljivi ban i opomena trze, mozete zakljucat temu radi mene. I ne zamjerite nista. Tokom razjasnjavanja je doslo do nesporazuma i sad se nadam da su stvari svima jasnije. Odoh da gledam seriju, pozdrav :)

Dobro, Reme, teoretski si u pravu i svakako da ima pravo na to, rekoh više puta da je skroz legitimno, pa čak i da razumem objašnjenje, ali kad opet razmislim i pogledam kako ocenjuju - da se ne lažemo:

ciklon - visok kriterijum
mešja - izdrkavanje

Добро, и? Апсолутно дотични као мод нема права ни по правилнику, ни овако, ни онако да опомиње, шта год то значило?

A nisu te definicije najkvalitetnije, samo smatram da su za naslovnu.

Šta znači ovaj oksimoron?

Пошто видим да не конташ. У суштини, одабране су излог сајта. У излог стављаш видљиве ствари, шљаштеће, које привлаче пажњу, а не нужно најквалитетније. И одабране служе да привуку људе на сајт. Рецимо страјизми су океј за насловну, иако су објективно најнижа каста у свету дефки. Сморила би насловна када би само Бурзум и Цепач атома били на њој, а у односу на Страју су богови писане речи? И слика која би се послала случајним посетиоцима би више била "ниси довољно талентован да пишеш овде". Страјизам има тај моменат да те натера да пробаш нешто да напишеш. Па развијеш укус и стил врменом, или када уђеш откријеш и боље ствари. Насловна треба да буде разнолика да покаже шта све може да се пише овде, а не најквалитетнија. Конташ?

Strajizam je sranje.

Baš zato što je svaka definicija pročitana nikada zbog toga nije banovan.

Научи да читаш.

Због тога није банован

Није ни требало да буде банован

Смешно је што си уопште споменуо да није банован као оправдање. И опомена, шта год она значила је недопустива.

Ja bih prije čitao cepača atoma nego ijedan straizam. Nema tu neke taktike sortiranja; nije ti vukajlija polica u maxiju

I probaj da skapiraš jedno - ja ne branim Mešji slobodu na negativan stav pri ocenjivanju, samo slobodu autora da budu pozitivni u pisanju.

Оцењивање је реакција на писање, не постоји слобода позитивности у писању.
Постоји слобода критичког освртања на оно што је неко избацио у јавност, у овом случају на Вукајлију. Критичко мишљење се може исказати кроз плус, минус, коментар, звезду.
Идеја да све написано и остављено у животу треба да буде позитивно је ништа друго до постављање субјективних критеријума за објективне.

Pa od kad na naslovnoj nisu samo Burza i Cepam atome i jeste opala posećenost Reme lol

Ja bih prije čitao cepača atoma nego ijedan straizam. Nema tu neke taktike sortiranja; nije ti vukajlija polica u maxiju

Јесте. Јер чак и за онлајн читање треба концентрација. Људи који први пут срећу овакав вид изражаја, на прву лакше сваре Страју него Цепача, тј. сварили би можда и Цепача када би га прочитали, али то што постоји на насловној, није гаранција да ће неко читати две хиљаде речи текста, и већа је вероватноћа да ће прочитати десет речи.

Nema smisla ova remeova taktika kao smorile bi one opsirne defke. Mislim da sam jucer plusirao i svrstao u omiljene onu defku "drzi zgradu da ne padne" cak je i odabrana kasnije. Imao sam vremena, procitao, vidio da je super i eto + i *. A neko ko nema vremena da cita opsirne defke nek ih preskoci a ne minusira. Ionako je taj short atention generalno problem.

Nema ovdje ko da shvata ista reme, imas fazon 30-50 razlicitih ljudi maksimalno u toku sedmice koji ti mogu ocjeniti definiciju i to nisu novi clanovi nego ima bas starih naloga (samo prolistaj posljedni aktivni). Ima par klinaca kod kojih vazi to tvoje pravilo, ali kod velike vecine, ne.