Prijava

A hipoteticki gledano: osobe rodjene iste sekunde u istoj bolnici, da li bi imale razlicite karte?

Зависи шта подазумеваш под појмом различите, верујем да и сам знаш колико је небеских фактора, за које астролози још и не знају. Али хипотетички, аматерски и површно гледано - не, не би имале различите карте. Гледај на то као неки удар енергије таквог сплета околности на небу, који се убризга у особу при рођењу и који је прати током целог живота. Још плус, енергетска поља планета делују посредно на тебе кроз људе у околини, конташ, то написах у прошлом посту, да се не понављам. Натална карта је астролошка ДНК :)

A ako se ne bi razlikovale, znaci da bi trebale da imaju istu sudbinu?

"Зависи шта подазумеваш под појмом различите, верујем да и сам знаш колико је небеских фактора, за које астролози још и не знају."
Kako onda prave karte, ako ne znaju sve faktore koji uticu?

Astrologija i psihologija su dve kvazi nauke. Samo ova druga ima jači lobi, ap je nekako dospela na univerzitete...mada ne bi me čudilo da u nekom polusvetu postoji i astrološki fax.

Не значе, за судбину ти већ објасних. Натална је целокупни потенцијал, искоришћени и неискоришћени.
Како физичари износе теорије и законе, ако не познају све силе које утичу, како функционишу све остале науке, ако постоји милион неоткривених сфера и само 10% употребљиве мождане активности? О чему ми причамо?

Постоји у Београду, Факултет за астролошка истраживања, Кеплер.

Fizicari objasnjavaju na koji nacin nesto radi i provere to u praksi. Za astrologe ne znam. Sto se tice 10%:
http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

No, to je nebitno ovde. Ako sam dobro razumeo, polozaj zvezda u trenutku radjanja ti daje odredjeni potencijal koji mozes da iskoristis ili ne iskoristis?

Астрологија се цела заснива на пракси, први астролошки запис је нађен 5000. године п.н.е., и од ко зна када се прикупљају подаци о утицајима, на основу праксе. Не говорим о раду физичара, већ једноставно о стварима које они ни не слуте, камоли знају. Ево и теби један линАк, кад се већ добацујемо: http://www.n01a.org/noya-book/metaphysics_revelations.htm :)

Да, да и да, то за потенцијал, почећу да цртам :)

Ako samo odredjuje potencijal, onda u stvari ne govori nista? Kolko god da pogresis u predvidjanju, uvek mozes da kazes da klijent nije iskoristio svoj potencijal.

Mnogo ti dugacko ono. A i kad vidim rec "cakra", dobijem aritmiju.

Не знам одакле ти такав закључак, кад натална карта није предиктивна метода, сам назив каже да је то карта по рођењу, за предикције служе транзити, примарне дирекције, секундарне дирекције, соларни повратак, лунарни повратак итд. Потребно је најмање 3-4 индикатора за активацију потенцијала, а за нешто битније, гледа се и више показатеља. Ја на астрологију, после 7 година проучавања гледам овако: човек, познајући свој потенцијал, афинитете и навике може сувом интелигенцијом предвидети догађаје који ће му уследити. Кад би провео 5 година размишљајући само о томе шта му следи, комбинујући све могуће вероватноће, системом елиминације би дошао до одговора. Астрологија ти тај исти одговор даје за 5 минута. Да би био пророк, довољно је да будеш свестан и да слушаш своју интуицију, астрологија је само једно од помагала и начина.

Што се тиче линка, нема смисла да уопште дискутујемо о езотерији кад си ти један од незаинтересованих и потпуни лаик.

Eh, da sam nezainteresovan, ne bih visio ovde tolk'o dugo.
Da ne bi bilo zabune: astrologija se bavi predvidjanjem necije buducnosti na osnovu polozaja zvezda? Tacno ili netacno?

Нетачно. Прочитај линк са текстом о сукобу астрологије и вере, ту је објашњено чиме се бави.

Pa sta onda radi? U jednoj recenici, ako moze.

milice, jel imas za muske ovo :)
zanima me kakav sam

ГМ, не може. То је као кад бих ја тебе питала чиме се бави математика, у једној реченици. Надам се да ће бар мало да допре до тебе и осталих колико је то компелексније од 'посао: звезде су вам наклоњене' млатипара метода.
Хахаха Целте :) Написаћу за мушке, из своје главе, кад ми прође испитни рок, па ћу поставити. 'занима ме какав сам' - јеби се.

e... milice... ovo za mesto rodjenja idimidodjimi horoskop

a sta ako je neko rodjen carskim rezom? u kom trenutku mu se racuna polozaj planeta, ako je razlika tako velika na malom prostoru i u malom vremenskom razmaku...

znaci, neko recimo je mogao da bude buduci napoleon da je izasao na picku, a ovako ga doktori recimo uskratili toga posto ga mrdnuli 20ak cm na gore, pa ispao ludak sto misli da je napoleon

Не спамуј ми, зваћу Лава Гершмана.

ne spamujem, ozbiljno pitam.

Nisam ni trazio da objasnjavas kako funkcionise, vec sta joj je prakticna svrha.
Biologija proucava zivi svet.
Lingvistika proucava jezike.
Astrologija ___________________.