Prijava

film tipa Ko to tamo peva samo sto voznja autobusom traje oko 3 sata i nije nista smesno

10/10 u najgorem slucaju 9/10

Meni se svideo. Jeste imao taj teret filma koji je sniman 12 dina, ali mislim da će ovaj film biti kruna Linklejterove karijere. Ovo je verovatno jedini film koji je bukvalno coming-of-age. Ima nešto u tome kad je glavni junak u filmu u pelenama i kad je na kraju na esidu, ako se ne varam. A gledati preljepu i veoma talentovanu Patrišu Arket kako stari kao vino je veoma prijatno i srceumirujuće.

makaronac kad cemo american gangstera jebo te ja

Smara Boyhood. Klinac ne radi ništa ceo film, ne mogu da shvatim da neko može da bude toliko pasivan. Ceo film gledamo kako dečakova keva nalazi nove jebače.

ja sam bas hteo da pitam o cemu se ono radi u filmu, eto koliko je upecatljiv... pratimo odrastanje jednog deteta i to je upravo cela radnja, on ne radi apsolutno nista, teski smor od osobe, keva se valjda jednom ili dvaput razvela da ima neke radnje, to je moglo tipa crklo mu morsko prase i to je sve

Psiho trilere sam sve skapirao, nije da je bio tezak zadatak. Bulevar zvezda isto ali na granici.

Doni darko nisam skapirao uopste. Doduse lincove filmove kazu trebas gledati po par puta. Ali svejedno, gledao jednom doni darka i nista skapirao nisam.

A inače Linklejterovi filmovi nisu bogati radnjom, u onom kolokvijalnom poimanju. Sve se svodi na razgovore i glavnog lika u njegovim filmovima - vreme.

Kako serem, ali otprilike je to to...

http://www.imdb.com/title/tt2937696/
Evo još jedna preporuka od Linklejtera, na foru Dazed and Confused http://www.imdb.com/title/tt0106677/ (koji je, naravno, on napisao i režirao). Opuštencija od filma, isto nije prebogat radnjom, kul muzika.

Dazed And Confused sam btw relativno skoro gledao i apsolutno se oduševio koliko je ljubazan film.

Cek, jeste skapirali Doni Darka na prvu?

http://www.imdb.com/title/tt0390384/
Odlican film, morao dvaput da pogledam da bih skapirao, preporuka

Apsolutno isti tip filma, čak i u nekom sličnom vremenu se dešava, samo što je sad sve na koledžu umesto u srednjoj školi. Kao da je nastavak Dazed-a.

Tilmo, Doni nije napravljen da bi bio shvaćen na prvu loptu. I to ne mislim na onu foru kompleksan je, moraš da ga odgledaš još koji put, već je napravljen tako da ne možeš sve da shvatiš jer nije sve objašnjeno u samom filmu, osim ako ne potražiš šta je reditelj, scenarista, ko već, zamislio, džaba sve. Ima na netu neko objašnjenje o svemu što se dešava u filmu, ali ko će time da se bakće.

Kakva glava. Pravi, unikatni psihopata. Čovek sabotirao skoro svaki film u kom glumio.
https://www.youtube.com/watch?v=MPKODzv1PD4

A jel me jebeš da si shvatio Primer-a kad si ga dvaput odgledao? Ala ste krenuli sa tim filmovima u kojima nije apsolutno ništa objašnjeno. Film o putovanju kroz vreme napravljen za bukvalno 7000 dolara, sa solidnom naukom iza njega i nikakvim pojašnjenjima, sve namerno što zamršenije. Inače odličan film, ali kako sam možeš sve da shvatiš, a da ne potražiš, još jednom, šta je pisac hteo da kaže?

A postoji taj sindrom "Nisam shvatio film, genijalan je" :D

A jeste, čim ga nisi shvatio, mora da je nešto prejebeno u njemu :) Inače ovaj Prajmer je baš dobar, teško i da sam odgledao neki film kao što je taj, ali moraš da se ubiješ razmišljajući i opet, promaći će ti nešto. Definitivno ne može da se gleda uvek. Doni Darko mi je već njaaaa. Mislim nije loš, ima nekih baš kul momenata, Džejk Džilenhal je bio odličan, ali ceo taj saj faj deo mi nije baš legao.

Mene u Darku samo dirnula pesma. Ostalo njah.

brt koja pesma, posto ocigledno ceo soindtrck jebe cenim da mislis na mad world

Hahah Kinski. Citah na imdb ili negdje da je u Agireu poslednju scenu Kinski htio da izvede vristeci, vicuci. Hercog je htio drugacije pa su ponavljali scenu sve dok sve ovaj nije toliko izmorio izveo je sporo.