Prijava

Film je odličan. Jeste šokantan, ali je u svom žanru odličan.

Film je odličan. Jeste šokantan, ali je u svom žanru odličan.

Mislim da i među zvezdama Granda ima boljih i lošijih. Rekao bih da svi ti pseudosnaf filmovi spadaju u neku takvu kategoriju: dreka bez umetnosti.

ovo spada pod kategoriju šok-terapija :)

Ја се смејем на првих десет минута филма... српска порнографија лол...

Ako je umetnost prikazati "stanje u srpskom društvu" silovanjem novorođenčadi, davljenjem devojke kurcem, silovanjem sopstvenog deteta, i sličnim poganštinama drago mi je što nisam umetnik i što sam glup kao točak da ne shvatam takve metafore.

Pobrkao si filmove, Peaks. :)

znam, u nekim prethodnim postovima se pominjao i Srpski film, pa zato, sa namerom :)

Не зајебавај Били , какав црни добар филм , какве пизде материне ? Голо говно без трунке умјетности.

Ja nisam rekao da obiluje umetnošću, već da u suštini te horor-drame nedostatak toga nadomestuju šokiranjem. Jebi ga, meni je gotivno što npr. u scenama ubijanja nema muzike već te ostavlja kao da doživljajavš to, za razliku od velikog broja filmova koje sam gledao koji te scene prikrivaju lošom muzikom i nekim bezveznim zvukovima. I skoro amaterska kamera doprinosi toj realnosti. Pročitao sam recenziju pre gledanja, znao sam šta da očekujem, film je bio odrađen bolje nego što sam mislio, i verovatno je zbog toga ostavio dobar utisak na mene. Kontam da bi bila druga priča da sam seo da ga gledam ne znajući o čemu se u suštini radi. Slažem se da sam pojam "srpski pornić" zvuči smešno, ali film tera da zamisliš da li se to možda dešava i u tvojoj okolini, i možda mi ne bio bio toliko dobar da nije naš. Pun pogodak je što je uzeo glumce koje sam tada prvi put gledao.

Ja nisam rekao da obiluje umetnošću

A, sad shvatam o čemu je priča. Ali ima ljudi kojima je dobar film samo film nabijen umetnošću. Otud valjda dolazi do nesporazuma.

Film je golo govno. Pogledao sam do kraja i ne znam koji kurac je sniman. Bacanje para (mada bih po svemu rekao da budžeta za snimanje nije ni bilo). Sve ja blagi očaj.

Ovo je tipičan primer filma koji obiluje umetnošću glume i režije, ali opet smara, znaš kakav će biti kraj. Pre biram ovakav film, da radnja drži pažnju do kraja, neočekivan rasplet i kraj koji te ostavi da razmisliš da li je ok što se tako završilo ili bi bilo bolje kad bi se završilo drugačije. Tu je najbitnija razlika u ocenjivanju filma, da li ću posle gledanja reći "MEH" i pustiti drugi, ili ću razmišljati o njemu, vraćati scene za koje mislim da nisam najbollje shvatio, ili u krajnjem slučaju, samo pustiti film ispočetka.

Ovo je tipičan primer filma koji obiluje umetnošću glume i režije, ali opet smara, znaš kakav će biti kraj.

Evo, da ti predložim jedan film za koji svi znaju kako se završava, a koji je isto tako sniman ručnom kamerom, i u kome na kraju svi glumci poginu. Samo ovaj film je mnogo strašniji, bolji, dosadniji i više podstiče na razmišljanje nego film iz naslova ove teme.
https://www.youtube.com/watch?v=fcZWZhUozr4
Ako ovo nije najbolja završna filmska scena svih vremena, seci mi glavu. Čovek je napravio najbolji do sada film o smaku sveta, a bez specijalnih efekata i pomoću ručne kamere. To je umetnost.

Мени Меланхолија ни у једном тренутку није био досадан филм. Напротив, пун је тензије, тачније други део. А први део је леп увод у други.

Odgledah taj film samo zato što je režiser na nekom festivalu preprikazivanja filma rekao da razume Hitlera i njegove postupke. Očekivah sranje od filma, ali sam se zajebao.

Dosadan u tom smislu da nema spoljašnju, nego unutrašnju dinamiku, uslovno rečeno, dosadan za prosečnog gledača filmova. Ali nekako jedan od filmova sa najstrašnijom idejom. Kad Kirsten Dans kaže: "Život je zlo, ne postoji nigde u svemiru, samo na Zemlji, i sad će nestati." Kakva crna sečenja grkljana, to je pravi snaf.

rekao da razume Hitlera i njegove postupke

Pa i treba da ih razume, svi treba da razumemo Hitlera i njegove postupke. Kakva je to istorija koju ne razumeš?

Dosadan u tom smislu da nema spoljašnju, nego unutrašnju dinamiku, uslovno rečeno, dosadan za prosečnog gledača filmova.

То јесте.

Ali nekako jedan od filmova sa najstrašnijom idejom. Kad Kirsten Dans kaže: "Život je zlo, ne postoji nigde u svemiru, samo na Zemlji, i sad će nestati." Kakva crna sečenja grkljana, to je pravi snaf.

Да. Мени је Меланхолија већи хорор од већине хорора које сам видео. Искрено, осећао сам прави страх током гледања филма, а како и иначе волим да размишљам о тој тематици, после филма сам размишљао још више.

Odgledah taj film samo zato što je režiser na nekom festivalu preprikazivanja filma rekao da razume Hitlera i njegove postupke.

Чуо сам да су га јевреји јако напљували.

Čula treba pročistiti. Melanholija je izuzetan film.