Prijava

Ово ме заиста веома занима,и надам се да ће тема заживети.Па да кренем ја са својом исповешћу укратко.

Пошто сам од ћалета наследио гитару,а од кеве и ујака неке плоче Стонса,Битлса,Елтона Џона,Сантане...нисам могао као свако нормално дете овде да одрастем уз народњаке,а тако ми је жао због тога.Као клинац сам са буразером слушао ћалетове касете Чорбе,Кербера,Дугмета,али већ са 10-11 година сам скапирао да су метал и хард рок оно што мом уху највише прија.За дивно чудо,нисам почео ни са Металиком,ни Мегадетом,ни'са АЦ/ДЦ нити Мејденима или Моторхедом.За моје музичко опредељење је скоро 100 % заслужна емисија Аутодром која се приказивала на Студиу Б 92. и '93.Емисију је водио Југослав Пантелић,сада ако се не варам уредник филмског програма на истој телевизији.То је била својеврсна топ листа одличне муѕике,али бенд који је био најдуже на врху,хард рок бенд из Русије "ГОРКИ ПАРК" и њихова много добра ствар "БЕНГ" су оставили толики утисак на мене да више нисам имао дилему шта ћу до краја живота слушати...Затим сам дошао у посед Слејеровог албума "Сизонс ин ди Ебис",а остало је историја...Нисам пропустио ниједан добар бенд сем Напалм Деатха,нико није хтео да ме води,био сам мали :)

http://www.youtube.com/watch?v=0fmVkWdiVfM

Пеперси су ми били први рок бенд који сам почео да слушам и они су ми помогли да кренем да брусим свој музички укус. После њих је све кренуло...

Горки парк? Интересантно.

Ја, нити сам од неког наследио гитару, нити плоче. Ћале ми није неки слушалац музике, а кева ми слуша врло смарачку музику, па сам до осме године имао прилике да слушам Плетерсе, Тома Џоунса, Херве Виларда (или како му се већ чита име), неке геј ствари итд. Е, да, и Абу је слушала доста.

Са осам година сам купио неку компилацију са песмама Рибље чорбе и ту је све почело. Био сам фасциниран нарочито оним песмама за које сам касније сазнао да су из периода 1979-1985. Онда су дошли и неки други домаћи бендови. Нећу да лажем да нисам слушао Дугме, јер сам га слушао, и то са разумевањем. Мада, биле су ми омиљене углавном оне ствари које иначе нису њихови највећи хитови, нпр. Ове ћу ноћи наћи блуз, Гудбај Америка итд. Не волим скоро ништа што је Бреговић урадио после рецимо, '83. али за оно што је урадио пре тога му скидам капу. Кад боље размислим, он је у то време био југословенски Џими Пејџ, по стварима које је правио и по начину свирања, а он није нимало наиван гитариста.

Од четрнаесте године сам почео мало жешћу музику да слушам, а са 15 почео да штедим за гитару (јер ту идеју нико у породици није подржавао), па сам је и купио без ичије помоћи и ту је почело моје озбиљније праћење музике, те ме мрзи да набрајам шта сам све слушао. :)

Lepo,tebe sam cekao da se upises :).Iskreno,nema sta,kao uostalom i moje,Gorki Park,jebi ga,sta da radim :))).Bolje nego da sam poceo sa Europe,sad bih bio Emo Goticar :)

Џими
pre 3 sata

Од четрнаесте године сам почео мало жешћу музику да слушам, а са 15 почео да штедим за гитару (јер ту идеју нико у породици није подржавао), па сам је и купио без ичије помоћи и ту је почело моје озбиљније праћење музике, те ме мрзи да набрајам шта сам све слушао. :)

Jel ovako to izgledalo? :)
http://vukajlija.com/finansiranje-rok-benda-od-strane-roditelja/155833

У раном детињству сам знао само за крајишку музику: Јандрино јато (илити крајишки Ролингстоунси, како их неки "скандалозни" медији назваше, будибогснама xD), Баја Мали Книнџа и остали, вама сигурно непознати извођачи. Па око шесте, седме године дође ТВ и донесе ми ЗАМ са хитовима попут "Кошава са дунава" и "Шљивици и ливаде"...
Е сад, јебем ли га колико сам имао година... 9, 10, 11... углавном, тад спознах прву квалитетну музику, а заслуге за то иду Чорби. Фала њојзи на томе! :)
Имао сам неку снимљену касету са десетак песама на њој, колико сам је само пута преслушао... И даље волим Чорбу, али за разлику од тог периода, не мислим да су најбоља група на целом свету. :) Јеботе, које је то било одушевљење... :)

Stivene,ne pocenjuj moje znanje krajiske muzike,ljubi te brat :)))Veceras cemo se skupiti,napiti,pa cemo slusati i Jandru i Zareta i gocija i Baju i Bracine Becare....

"Нема раја, без роднога краја!" :)
Е морам ти рећи да последњих пет, шест година баш слабо пратим, тако да једино нисам испратио те Брацине Бећаре, али зато имам малтене читаву последњу деценију 20. века у глави. И још пар година из овог века. :)
То кад се уреже, не заборављаш.

ПРеслушаћу касније обавезно, сад морам да идем. Хвала! :)

Хаха! :)) Добра је дефиниција.

Не, озбиљно, нисам узимао паре од родитеља за опрему. Осим можда понекад кад се огребем за неке ситне ствари - жице, каблове и тако то. Прву гитару сам купио од стипендије, а за електричну и пратећу опрему сам зарадио, пошто сам са 16 година први пут почео да држим часове језика.

Прво људско појачало сам купио тек пре три године. Пре тога сам свирао на разним кршевима.

Pošto imam 30 godina, ne mogu reći da striktno slušam jedan bend ili izvođača. Kao klinac sam obožavao Čorbu i strani rok (Alis Kuper, Bon Džovi i sl.) Kasnije sam malo počeo sa Gansima, pa sam slušao i rep muziku. Moram da napomenem da mi se u kući slušala narodna , ali kvalitetna muzika poput Šabana Šaulića, Tome Zdravkovića, Miroslava Ilića i sl. , te sam tako naučio da slušam i narodnjake.(ovo danas nema blage veze). U globalu , prečešljao sam maltene sve muzičke pravce, što je i danas aktuelno. Jednom rečju - pomijara :)

Pa sta je tu lose?I ja imam omiljeni pravac i bend,ali takodje slusam sve sem Dzeza,ambijentalne,trensa i novokomponovane...Pomijare su najbolji ljudi,jer "Za dobru svinju nema losih splacina" :)))

Eto ideje za defku :)

Ја сам стварно слушао Таповце једно време хахахаха слуша сам Дугме, Чорбу, али и свакакве глупости актуелне пловином 90их. Онда сам преко старијих другара почео да слушам Мејдене и то је доста утицало, мада највише на то да учим енглески, јер пре тога и нисам био нешто мотивисан. Нирвану рецимо нисам тад волео.
Сећам се да смо волели Ван Гог, и тада њихов актуелни албум "Ходи", то смо баш слушали тврдо. Памтим и да смо се сви одушевљавали Офспрингом тад, актуелан је био хит Прити флај. Јак утисак из тог доба је оставио на мене и Продиџијев "Фат оф д ленд", са хитом Смек мај бич ап и незаборавним спотом који нам тада вероватно и није био јасан хахахаха
Реге сам такође случајно заволео, мада је то било касније.
Кад сам био мали класична музика се често слушала дома, мада ми је тад била смртно досадна. Сад је јако волим, између осталог и зато што ме подсећа на те дане. Слично је било и са Квином, тад ми нису остављали неки посебан утисак, а данас их јако волим.
Све у свему, нисам сигуран како да одговорим на питање из наслова, свашта сам слушао, баш ме је тема подстакла да се сетим неких ствари

Памтим и да смо се сви одушевљавали Офспрингом тад, актуелан је био хит Прити флај

Човече , Офспринг је тако геј. :)

Pa dobro,ljudi smo,dozvoljavamo ovo skretanje sa teme,mada sam ja razumeo dobro sta si hteo da kazes,i ne mislim da si skrenuo...Sa teme,naravno,inace jesi :)))

Човече , Офспринг је тако геј. :)

Ne bih se slozio,poslusaj "Selfesteem",pa ces videti da su nekad vredeli...