Prijava
   

Kako sam proveo letnji raspust

Leto ko leto. Poneki sunčan dan između naleta grada i snegova. Pradeda odavno umesto „dobro jutro“ govori „jebem ti ozonski omotač“. Tata kaže da su vanzemaljci izbušili ozonski omotač da bi mogli da dođu na Zemlju, a mama tvrdi da je to od dezodoransa koji smrde na sprej za muve. Ne volim vanzemaljce. Izvukao sam se jedva da ne padnem na popravni iz Vanzemaljologije. Učiteljica je tvrdila da sam izgubljen slučaj, dok jednog dana pradeda nije otišao u školu. Od tada me gleda sažaljivo i ponavlja da sam dobro ispao kako sam mogao.

Moj letnji raspust je prošao na Sifggtseaeaji, tu je kažu, nekad bila Sirija. Nakon što se pročulo da se jedan čovek pretvorio u leptira od posledica supstanci koje se tamo nalaze, sav smeštaj je džaba. Mom tati se to sviđa. Mama kaže da bi on pare dao samo na kurve. Ja ne znam šta je to, ali je verovatno nešto ukusno, pošto je tata debeo. Zamolio sam ih da povedem mog najboljeg druga. Dopustili su mi. To je Borko. Tata ga zove Metalno sranje. Meni se to ime ne sviđa, pa ga zovem i dalje Borko. On je robotić. Lepo se slažemo. Sin tatinog kuma kaže da je Borko glup k'o čovek, ali ja se ne slažem.

Išli smo teleportom. Tamo smo bili mi i još par porodica. Upoznao sam jednog Dina, on tvrdi da ima škrge. Ne znam šta je to, ali mu verujem. On meni veruje da je Borko pametan.
Na Sifggtseaeaji nije bilo dosadno, išli smo i na pecanje. Upecao sam malu sirenu. Bila je mnogo ružna, pa sam je vratio nazad.

Kući smo se vratili pred sam kraj raspusta. Prvi dan škole je na moj šesti rođendan. Mama mi je za polazak kupila novu tablet-torbu i paket virtuelnih cigara. Njih sva deca vole. Mada im jedva izgovorim ime. Nekada se u prvi razred tek kretalo mnogo kasnije. Kažu da su se tad deca međusobno bolje družila. Na stepeništu su se dve seke tapkale solarnim punjačima. Meni je ostalo još samo tri, pa ne bih i njih da izgubim.

Još jedna školska godina počinje. Čuo sam da se ovakvi sastavi završavaju sa jedva čekam sledeće leto.

U Crnogradu, 2198. godine

Definicija je napisana za takmičenje „Pačija škola“.

Komentari

Bravo za ideju, ali ne mogu da se otmem utisku da je moglo biti mnogo luđe i efektnije ubacivanjem ponekih "pop kalčr" referenci.

Svakako dobro!

Хвала и ценим да си у праву. Недовољно инспирејшна, а убрзо па до краја вечери нећу бити при компу тако да сам морала да га напишем па како испадне. Иначе, не знам да ли се то види из текста, али клинац треба да одаје утисак приглупе особе и за своје године :)

Primetio sam, samo sam pomislio da je to opšte stanje kompletne omladine u definiciji, tj. tvoje viđenje budućnosti, ne samo priglupost pojedinca, autora sastava.

Па то, добро си помислио, него за своје године мислим из данашњег угла гледано.

Dobro, opšte je poznata moja slabost ka SF defkama +++

Opaka defka, sve ovo što Agi kaže i defka bi bila top. Ideja je jako, jako kreativna... mogla si da "nakalemiš" još po nečim i bila bi još 2x bolja. U svakom slučaju plus ide na kreativnost! Bravo, kafi!!

Захваљујем. :-)

тенкс мен

Veoma zanimljiv pristup kafo +++

Ванземаљологије

Kad sam ja išao u školu, ovaj predmet se zvao Vanzemljopis, a onda je školstvo reformisano. Po ko zna koji put!

Turska Kafo ti si dečak? :zajebani džingl iz indijskse serije, dok 12 Indijaca prekida svoje poslove i skreće pogled u tebe:

Хвала Болте.
Откачени, није ваљда баш исто, ванземљопис би ваљда требало да испитује свемир, а не ванземаљце?
Дилане, беше то уметничка слобода, да не мењам наслов. :Д Индијци се могу вратити својим пословима!

Da bi ovu definiciju sa definicijom Glavnog nekako spojiti, to bi tek ispao Star Trek +++

Pročitao odavno, al ne sjećam se kako ne ocjenih kad je rad već tako dobro napisan? +++

опасан пропуст, шта да ти кажем :Д