Prijava
   

Kako sam proveo letnji raspust

Dakle leto. Najlepše godišnje doba svakog prvaka i svakog učenika. I zima isto, jel tad možemo da se sankamo napolju i grudvamo i pravimo sneško belića. Leto volim jer tad ne idemo u školu i ne moram da učim da pišem i čitam i da sabiram brojeve.

Obično preko leta odemo u selo kod mojih babe i dede. Deda je star čovek i ima štap kojim maklja mačke. On ujutru ode da rani svinje, pa ga i ne viđam tad. Baba ne zna da sprema ništa sem kačamaka i uvek me tera da sve pojedem. U selu sam ove godine video kako džeki jaše mačku a kad sam pito tatu što to rade rekao mi je da se igraju ali sam ja uzo dedin štap i bio džekija jer je on teži pa je bolje da mačka bude gore ako će da se igraju. Tog dana smo lovili žabe sa bratom i ja sam jednu pogodijo kamenom i on je reko da će majka da umre onom ko ubije žabu. Posle sam ja bijo tu oko majke i tata mi je reko da sam plačipička i da joj se zavlačim pod suknju a ona je rekla da on nije umeo. Kad smo se vratili kući išao sam na brdašce sa Mikijem i Stefanom i jednom smo pravili bunker ceo dan i praćke i kad je pao mrak mi smo tek onda stigli kući pa mi je majka rekla da odem i uberem prut. Neću da vam pričam šta je tad bilo jer mi se celo društvo smejalo. I Jana moja simpatija se isto smejala i tad sam plakao. Kad tata gleda dnevnik a mama sprema kiseo kupus za ručak onda ja izađem sa drugovima napolje i tu je Stefanu njegov tata kupijo telefon i onda slušamo elitne odrede. Oni su mnogo dobri pevači kao i gazdapaja. Jana sluša gazdapaju pa sam počo i ja da ga volim. Tata kaže da je on p... Onda sam bijo na moretu i tamo smo videli kuče (nije džeki) kako uskače u vodu. Jeo sam i krofne na plaži.

Od ove godine učimo ono glupo hrvatsko (mama kaže da ne smem da psujem i da je "ustaško" ružna reč a tata je pustijo neku pesmu ,,sine moj,,) pismo, i meni je mnogo žao što leto nije duže da možemo da igramo žmurke i jurke po ulici. Brat mi je pričo kako su se oni igrali žmurki pre 15 (petnest) godina kad je bijo skroz mrak kao u šumu i ja bih voleo da i mi možemo tako. Uglavnom ja mnogo volim leto i moji drugari i jedva čekam da opet dođe.

Definicija je napisana za takmičenje Pačija škola.

Komentari

bravo coa, meni je ovo odlično. nalikuje peru tipičnog klinca

U tom pravcu sam i probao da idem za prvo kolo, al' nije nešto uspešno jebežga.

skankamo i gudramo*

+

АЦА ШИПТАР!

Шта кењаш овде, јеси ли узео паре'Јеси ли се псодао, шта се враћаш сад? Хоћеш опет да продаш налог, да те ови људи подржже а ти да се као слина измигољиш и узмеш новац за то што су ти ови честити људи давали плусеве

АЦА ШИПТАР-Продао налог као косовари земљу па се вратио да паметује на месту где је продао налог!