Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Секо сам вене својевремено на грчку митологију. Ај да наставим у том стилу.
Sabonis
Нетачно, он је модеран. :)
Јао бре...знао сам то...Диомед да није???Мислим да тако некако иде име?
Тачно. :)
Ово је лако. Диомед.
Хаха! Први сам одговорио :) Иначе, нисам читао маторог Хомера, али зато јесам Дена Симонса и његов Илион и Олимп :)
Касниш. Ал и треба да буду нешто лакша питања, чисто да буде жив квиз.
Довољно. :)
Ја сам само једном прочитао Хомерову Илијаду, ал зато "Швабове приче класичне старине" знам напамет.
Скапирао сам да касним када сам рифрешово. Не, само ми је ово било лако, ова претходна су добра.
Ко или шта је "Лутајући Јеврејин" ?
Neki brod?
Избацујем "шта". Ко је "Лутајући Јеврејин".
legenda... nastala tako sto je jevrej zajebavao isusa, pa mu ovaj bacio novcic da ga ovaj jevrej nadje, ali da mu uvek pobegne kad se sagne da ga podigne, pa da vecno juri po celom svetu ne bi li ga naso :)
То је Холанђанин. :)
Ја ово не знам, мада сам чуо. И изгуглао, ал част ми не дозвољава да одговорим :)
Tačno, u pravu si, pomešala sam :)
Нисам чуо за ову верзију. :)
Знам за две.
Према првој, тај јеша је био вратар у палати Понтија Пилата. И ударио је једном Исуса док је овај носио крст на леђима и пожуривао га. А онда га је овај напушио, нешто у фазону, "Ја ћу се сад одморити, али ти никада нећеш имати одмора/чекаћеш ме док се не вратим".
Према другој, јевреј је једноставно одбијао умрети. И заиста, године су пролазиле а он није умирао. Лутао је и лутао. Кад боље размислим, требало би да је жив и дан данас :)
znam za prvu, ovo za novcic sam ja dodao :)
jel sad ja postavljam pitanje?
Да, да.