U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
evo jedno lako:
koja fizička teorija se objašnjava uz pomoć mačke i kutije :)
могу ја, могу ја!? Принцип неодређености, а?
ajd postavljaj sledece
Хм. Ај ово: одакле потиче реч кварк?
едит: не из ког језика, него како је и где настала.
u jebote, tesko pitanje, ne znam
znam samo da se kvarkovi dele po ukusima.
odo da izguglam, al necu kvarim igru :)
e, je l' ima neke veze sa humorom nekih naučnika, jer mi tako nešto stoji u sećanju, ili sam se prevario?
Не баш. :)
ima veze, al sa nedostatkom humora :)
(izguglao sam, crknite :P)
Meni u glavi samo kvarc, ovo ne znam...
onda poreklo imena nema nikakve veze sa fizikom. mora da bude nešto od toga! nego, da ne spamujem, a mrzi me da guglam, sačekaću odgovor... :)
i tako zmia ubi igru :)
:)) е, јесте...
касно је бре, људи спавају
cuti partipuperu!
да закључавамо ми ово, а? :))
znam da bi ti to htela...
Нее.
Можемо да заобиђемо ово питање.
Eo da uletim sa pitanjem
ko je napisao i iz koje priče i kako se zove lik koji govori: "Slobodan sam kao ptica kojo j je gnezdo zapaljeno i tičići podavljeni. Lanci su mi skinuti, ali ruke su mi oduzete".
U pitanju je srpski realizam. Ako treba još pomoći tu sam.
Što se kvarkova smatra, beše nešto iz pesmice "Three quarts for master Mark...". Englez neki, al' ne mog' se setim, ima u "Kratkoj istoriji vremena". Pu', odo' guglam...
Edit: nEje Englez, neg' Irac i ne valja mi citat. :)
Pu jebote, radio sam maturski rad o elementarnim cesticama, a secam se i ovog iz "Kratke istorije svega i svacega" sto kaze Mr_Gud, mada ne mogu da se setim tacno.
да,да, "три кварка за господина Марка", сад се сећам професорових речи... Али опет недовољно да одговорим на питање.