Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Pitanje: Defekt mase, sta je to i zbog cega je vazan ovaj fenomen? A mnogo je vazan.

2. Defekt mase beše razlika u energiji (masi) nukleona kada su vezani u atomsko jezgro i kada su "sami". Važan je zato što je najveći deo energije oslobođen pri nuklearnim reakcijama (fisija i fuzija) - upravo energija stvorena na račun defekta mase.

Nego, što mu ga dadoste toliko po (sub)atomskoj fizici? Nije valjda samo fizika - opšta kultura? :)

3. ево шта Могша каже о дефекту масе http://vukajlija.com/defekt-mase/70654

Иначе, кварк је из Финегановог бдења, Џојс, ал то сте већ видели на гуглу :)

4. Према холивудским филмовима и серијама, како се зове авио-компанија са највећим бројем несрећа?

5. Хммм, баш занимљиво питање. Јел` нека руска, можда? South East Airlines?

6. Не, а није ни ЈАТ. :)
    Није заправо ниједна постојећа, али као што телефонски бројеви у филмовима и серијама почињу на 555, тако се у готово сваком извештају о паду авиона помиње иста компанија.

7. Atlantic airlines?

8. Муштерије су им биле и Стивен Сигал, Чак и Хуго Рејес.

9. Изгугло сам, чекам неког паметнијег. :)

10. Air India ili Kubana, te su najgore....

EDIT: Nije postojeća? To onda fiktivna filmska? Jeb'o to...

11. Фиктивна филмска. Није ни Врџин.

Реално, тешко би ико то приметио без ИМДБа.
    Име компаније некако вуче на плаво.

12. BLUE SKY...ili samo sky...lines

13. Da nije Delta? Znam da se u jednom filmu pominjala...

14. hugo rejes... iz "Losta"? ako je on, onda je kompanija "Oceanic"... mada sam ja samo tu čuo za nju, jbm li ga.

15. Нећемо да чекамо Мајмуноликог, запалио он одавно. Александре, убо си. :)

Ај даље.

16. Jedina žena koja je kročila na Svetu Goru?

17. Jelena, zena kralja Dusana.

18. lepo, teraj dalje, a ja odoh na kunt. :)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.