U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Doduše, bilo bi jako zadovoljavajuće kad bi Balotelija u kaznenom pogazio tenk.
Hahahahaha
http://www.washingtonpost.com/opinions/meet-the-honor-brigade-an-organized-campaign-to-silence-critics-of-islam/2015/01/16/0b002e5a-9aaf-11e4-a7ee-526210d665b4_story.html
http://www.dw.de/municija-iz-pariza-proizvedena-u-bih/a-18196567
I skvici, skvici
Dojce Weleee
sa svoga portala
Faruk Sabanovic lagano kenja
preko Bonskog serveraaa...
PA DABOME da je municija proizvedena u Konjicu, i da je koriscena u napadima u Parizu jer je to halal municija, koju je pre napada blagoslovio mufty.
Svaki pravoslavac se na vreme resio toga, (pogotovu onog govneta od 8 g za 8x57). Sto nije pucao sa ППУ municijom? Cutimo? Dzaba vam cela redakcija DW da bude vasa, KRIVI STE i to ce se dokazati, niste smeli da ubijete Carlija!!!
Mentole, otkud ti znaš koja je Džingisova demografska politika bila?
Да ли је Џингис уопште имао нешто што би могло да се назове демографском политиком?
Jeste. Jebeš sve živo i mrtvo.
Ne dopada mi se kad razdvajate tako čovjeka od prirode.
Ako idemo od onog "sve je nastalo od neke amebe" onda moramo znati i da je ta ameba nastala od nečega.
Najstarije (relativno) živo biće je prvi protein sa sposobnošću autoreplikacije a i njegovi preci su aminokisjeline čiji su preci opet njihovi gradijenti koji opet dolaze iz iste te prirode o kojoj pričamo...
Znači ako se vratimo jedno par miliona spermatozoida i par biliona autoreplikacija u prošlost izvalili bi da potičemo od neke random stijene. Ništa specijalno, samo jedan sitan djelić već sitnog zrnca pijeska.
To što smo mi bića sa najvišim stepenom svijesti na zemlji i to što smo jako pokretljivi uz to ne znači da treba da zaboravimo da smo samo dio nje, barem dok je ne napustimo.
Po meni, misliti da smo mi neka sasvim posebna kategorija koju treba izuzeti kad se govori o prirodi je kao da kažemo da je lišće nezavisno u odnosu na drvo samo zato što drvo ne djelujke naročito privlačno bez njega.
I kad smo kod toga nastanak života nije nešto što je čim se desilo u potpunosti zamijenjeno procesom evolucije. Zato me jako plaši potpuno istrijebljenje živog svijeta na zemlji usljed ljudskog faktora jer našem Suncu je ostalo još oko 5 milijardi godina, a nešto sumnjam da je to dovoljno da čukunčukun...čukununuci neke random stijene uspiju da pobjegnu sa zemlje.
EDIT: Sad sam stvarno smoren dok zamišljam neke čudne životinjice kako uplašeno gledaju u sunce dok eksplodira i bivaju spržene kroz par minuta, samo zato što nijesu imale dovoljno vremena da pobjegnu...
EDIT2: 5 milijardi godina je zapravo kratko... tek sad shvatam koliko je to kratko vrijeme... valjda jer sve gledamo kroz nas same al opet i ne možemo drugačije.
5 milijardi godina je jako puno. VIdi koliko smo napredovali u poslednjih 100 godina samo, a koliko je 100 u odnosu na 5 milijardi. Imamo mi dovoljno vremena da pobegnemo bilo gde, samo ja ne mislim da treba da se plasimo sunca, nego nas samih.
premnogo vremena
http://www.bbc.com/future/story/20141230-apocalypse-when
U tome i jeste problem. Čovjek je sebičan. Ima osjećaj da je toliko značajan da su svi mogući živi oblici koji bi u budućnosti mogli biti savršeniji od njega manje bitni jer on postoji ovdje i sada.
U prethodnih 100 godina smo napredovali mnogo, u sljedećih 100 ćemo vjerovatno još više ali to ne znači da ćemo taj napredak usmjeriti na pravi način.
Upravo o tome i pričam... Na kraju krajeva nema ni potrebe jer 5 milijardi godina je za nas sasvim dovoljno ali da li je za neku novu vrstu sa kompleksom Boga?
Interesatno kako je "rogue blackhole" na ovoj skali opasan samo za trojku a da je opis četvorke "Move to Mars"
Pa neki primitivni oblik takve politike verovatno jeste, ali broj primarnih dokumenata o njemu je zanemarljivo mali i o njemu znamo izuzetno malo i za osnovnija pitanja
Toliko je kroz istoriju bilo raznih pogroma, ubijanja celih gradova i država zbog vere ili etničke pripadnosti, rase ili bilo čega drugog, proterivanja celih naroda, genocida, sistematskih i namernih ubijanja celih grupa ljudi da je izjava da je 20. vek najgori zbog koncentracionih logora u najmanju ruku debilna. Pogledaj samo koliko je genocida bilo nad crncima u Africi tokom cele istorije, što međusobom, što od strane belaca i drugih. Pogledaj sve progone i genocide nad Jevrejima i Muslimanima u Evropi od srednjeg veka pa sve do 20. veka. Koliko je Indijanaca pobijeno što bolestima, što silovanjima, što ćebadima sa boginjama. Koliko je Indijanaca skupljeno u logore i koliko ih je pobijeno i proterano tokom širenja SAD? Koliko su domorodaca pobili Evropljani po Aziji? Krenuvši od Rusa dok su se širili preko svih ostalih kolonijalnih sila? Koliko je pobijeno Indijaca i ostalih Indokineskih naroda tokom cele istorije? Šta je sa Aboridžinima? Šta je sa Kinezima, Japancima i Koreancima, koji su se ubijali ko ludi? Pa onda Mongoli. Koliko je ljudi poklano tokom Krstaških ratova? A neki su čak i pojedeni, a neki od njih su bili i deca. Koliko su ljudi žrtvovali Asteci tokom svih godina?
Da ne nabrajam više... Reći da je 20. vek najgori zbog logora je samo ignorisanje činjenice da sistematsko ubijanje ljudi nije bilo baš lako dok si morao da ih kolješ jednog po jednog ili ih ubijaš na neki sličan način. Takođe, reći da je nauka i tehnologija kriva za strahote 20. veka je ignorisanje činjenice da su to počinili ljudi iz duhovnih uverenja, što religioznih, što političkih, što raznih drugih.
Opet ne uspijevaš da sagledaš punu sliku Čak.
Naravno da ne možemo reći da je nauka kao takva kriva za to što je nekome palo na pamet da je dobra ideja baciti atomsku bombu na Hirošimu ali nije ni vjera kao takva kriva za te sukobe koje si nabrojao, pa čak ni za krstaške ratove.
Znaš ono, kad držiš čekić u ruci pa ti sve oko tebe liči na ekser? E tako funkcionišu nauka i vjera kada su podređene ciljevima pojedinaca.
Prihvatanje hrišćanstva u Evropi je npr. u početku mnogo doprinijelo društvenom razvoju jer su neke vrline koje je propagiralo uticalo pozitivno na tadašnje društvo (kao student prava trebao bi da znaš da se za taj period vezuje poboljšan položaj robova, zatim da neki oblici kažnjavanja bivaju ukinuti pa razvoj diplomatije i poboljšanje uslova za život u nižim društvenim slojevima).
Sad naravno tvoj kontrarugument kao i većine militantnih ateista bi trebao biti "Mvahahaha! Pa vidiš da je problem u tome! Vjera se nakon kratkog vremena krenula koristiti za ostvarivanje sebičnih ciljeva pojedinaca koji su obično za posljedicu imali masovno stradanje ili bar nanošenje krupne štete drugim pojedincima ili grupama ljudi."
Problem je što zaboravljate da je i nauku podjedanko moguće zloupotrijebiti. Recimo kad bi sad stvorili neki gas koji liječi rak kod oboljelih ali bilo koga ko od njega ne boluje ubija u roku od par sekundi i to u nekim jako malim dozama, vi bi bili u fazonu "nema veze, samo paziti da se ne zloupotrijebi" a kad je to slučaj sa religijom odbacuju se sve pozitivne strane i samo se gleda ono negativno.
Iako nijesam religiozan znam neke ljude koji jesu i koji smatraju da im je život zbog vjere ispunjeniji. Ako njih to čini srećnim ja nemam šta tu da se miješam. Nema potrebe da im objašnjavam kako Bog vjerovatno nema fizički oblik a i ukoliko ima da vjerovatno ne izgleda kao bliži rođak Zevsa ili nekog drugog starogrčkog boga slične fizionomije, niti da 7 dana nije dovoljno da se iz ničega stvori zemlja i sav živi svijet na njoj uključujući i čovjeka i još na sve to, da se pomenuto desilo prije samo nekoliko hiljada godina...
Sa druge strane militantnog ateistu svaki "dokaz" o nepostojanju natprirodnog čini srećnim iz meni nepoznatog razloga. Jer može da kvari zadovoljstvo drugih? Jako društveno korisna aktivnost... ne volim toliko strane izraze koristiti ali ođe jednostavno moram tako što ću dotičnu okarakterisati kao cringeworthy. A i čemu stalno povezivanje ateizma sa naukom. Kapiram da većina pravih naučnika na cijeli taj militantni ateizam gleda sa prezirom u fazonu "šta ovi intelekutalni pezanti seru?!" Da li je stvarno potrebno imati pred sobom neke činjenice (koje čak i ne negiraju postojanje bilo čega natrprirodnog) prije nego li se napravi izbor da li ćeš vjerovati ili ne?
Evo konkrentno bi me sada zanimalo (ako mogu dobiti odgovor bez slika sa citatima stručnjaka iz NASA-e) da li si se nekad osjećao ispunjenim jer si ateista ne računajući taj ultra gotivni filing kad nekog rendom Milorada iz Trebinja uhvatiš kako ne zna da ti nabroji osnovne mehanizme evolucije.
Klanad momčina pofino objasnio. Dubok naklon i veliki pozdrav
ne znam dal je vrh licimurstva kad posterdžija sa vukajlije sa 500+ obrisanih postera kritikuje kvalitet francuskih karikatura, ili kad neko putem internet tehnologija sa svog kompa kritikuje po onlajn forumima tehnologije i nauke.
Pa i Galilej je bio vernik, pa mu to ništa nije smetalo da ima svoje mišljenje, protivno crkvenim dogmama. Tako neko isto može koristiti internet i kritikovati po njemu šta hoće, pa i tuđe viđenje nauke, tehnologije i modernog napretka. Zabraniti mu to bilo bi prilično dogmatski?
I na šta bismo spali kad niko ne bi smeo da kritikuje sad? All hail the Big Machine? Jesu to te slobode za koje smo se vekovima borili?
I da li je demokratski kritikovati demokratiju? Dajte neki kompjuter da izračuna to.
Јер то та европска унија којој тежимо?