Da neko za nekog ukrade knjigu ili CD da li je to krađa ili romantika
  • a

Sajam je knjiga u toku, pa eto aktuelna tema. Ako nemaš love a hoćeš nekom da pokloniš knjigu ili CD u nekim drugim okolnostima, da li je to čin romantike ili klasika krađa?

• Mr. Moon

U tom slučaju romantika, ali, bez obzira, nije u redu krasti.

• u prolazu

Pa valjda oboje, jebemusunce.

• СМарко

Oboje, oboje.... Ja ne znam što bih prije pomislio za curu u tom trenutku, da je lopov ili da je romantična... Vjerovatno da je lopov, jer mi je to gadno i ogavno

• a

Ma daj, a šta da ste zajedno i tebi se svidi neka knjiga i nema se para za nju i neko je za tebe ukrade?

• u prolazu

jer mi je to gadno i ogavno

Svašta, nije babi lekove ukrala.

• СМарко

Ne bih se fino osjećao.... Ne umijem da ti objasnim taj osjećaj, jer se ja zgrožavam od krađe... I to još neko da krade zbog mene, baš loše.....
    Nikad ništa nisam ukrao, osim majki sitnine iz novčanika i to joj posle 5 minuta kažem...

• a

hahahaha u prolazu, to sam i ja pomislila. Da ne radi eventualno u izdavačkoj kući?

• Filozofinjo

Danas sam devojci maznuo Slejer CD. :)

• 22

Po meni, klasicna kradja. Iskreno, odobravam samo kradju hrane i to u ekstremnim slucajevi. Evo juce sam u prodavnici video jednu saku jada, nekih 60 godina kako u dzep stavlja 2 milke. Pa i za sebe da je krao (u sta cisto sumnjam, verovatno je hteo da obraduje svog podjednako "bednog" unuka), ne bih imao srca da ga prijavim ili osudim. Verovatno bih mu i sam platio iste. Nego da se vratim na temu, ima mnogo nacina da iskazes naklonost nekom do koga ti je stalo i vecina njih su besplatni. I plus, ako ne mozes da ustedis 1000 kinte onda jebiga...

• СМарко

Svašta, nije babi lekove ukrala.

Gadno je zato što je to sitnica, i upravo zbog toga se zgrožavam od toga, jer je to nisko baš.... Za velike krađe, tipa pljačka banke koja je obezbijeđena dobro, e tome skidam kapu, to je već nešto, a ovo sitno je baš klošarski

• u prolazu

Ja sam se nakrao sokova i piva zbog jedne ribe pre par leta, svaki frižider u gradu sam posetio, jbg nije se imalo para. Zbog mene su posle toga počeli da ih i zaključavaju. : )

• forget-me-not

Što kaže naš narod 'Nije od smrti lek', pa da mora da se ukrade... Kad skupiš dovoljno novca, kupiš i to je to...

• u prolazu

a ovo sitno je baš klošarski

E to. : )

• a

Ja uopšte ne mislim da je klošarski i mislim da je u datim okolnostima čin romantike.
    Jebiga, mladi, kokuzni, šta sad......

• СМарко

Mlad sam i ja, 91. sam godište, ali nikad nisam krao, brate, dešavalo mi se da umirem od gladi jer sam cijeli dan u grad, a nisam jeo, dešavalo mi se da nemam cigara i da mi se pije sok, ali nikad krao nisam, pa da ću umrijet'...

• Џими

Ако ћеш да користиш књигу за своје потребе, тј. да је прочиташ, онда није грех.

Искрено, књиге су једина ствар мале вредности коју бих крао у животу. Али никад не бих украо нечију књигу, већ бих крао директно из књижара издавача, јер знам колико деру, тј. колико су реално уложили у издања и колико их кошта штампа, а за колико продају. Заслужују да им неко украде књигу.

Што се тиче ЦД-а, то не оправдавам. Ако већ немаш пара да купиш, увек можеш да набавиш мп3.

• forget-me-not

Nisam ni ja, SMarko...

• СМарко

Nisam ni ja, SMarko...

A znam da si ti dobra :)

• a

Ma naravno od izdavača, kakvi iz kuće i to.
    I da, mislim da je manji greh ukrasti knjigu, ako su mladi u pitanju naravno, nego neke grickalice il klopu iz radnje(to je već druga tema) tako da SMarko tvoja glad nema veze s ovom pričom. Gladan naravno, šta fali do kuće, do sutra....