Automobilizam

1. Najbolji serijski motor na svijetu a nije Japanac?

Da pogodim: 1.6D? x)

Šta mislite o ovim felnama?
    http://www.rentacarmontenegro.com/images/3/Volkswagen%20golf4-automatic%201.6%20dizel.jpg

2. Са 170 нико не преживи, сем ако ти разлог кочења није на неких километар...

3. Šta mislite o ovim felnama?

Solidne, nisu loše. Inače kod felni izbegavajte seljanu, ono, hromirane i predimenzionisane. Neka budu sa ukusom i nek izgledom odgovaraju vozilu.

4. Jok, nije 1.6d no 2jz-GTE.

Bog motora.

5. Danas idem do majstora da vidim koliko bi me odrapio za popravku šibera. Ako je pakovanje silikona jeftinije, odustajem.

6. Lepo lepo, ne bih se bunio dimam

7. enemyofthefreeworld
    Са 170 нико не преживи, сем ако ти разлог кочења није на неких километар...

E u tome je fora. Nemoguće je za preživjeti, a tako ih redovno voze i po magistralama...
    Da kupujem sportsko auto, prvo bih gleda' sigurnost.

8. Da kupujem sportsko auto, prvo bih gleda' sigurnost.

Daj neki savet, šta bi preporučio

9. Nema toliko sigurnosti u sportskom autu. Sportsko auto nije pravljeno da bude sigurno nego brzo, a brzina i sigurnost ne idu pod ruku. Samim tim ako je sportsko to je vec ekstremno, a ekstremno nosi veliku dozu nesigurnosti i rizika sa kojom je vlasnik takvog auta, pretpostavljamo, spreman da se nosi.

10. Najbolji serijski motor na svijetu a nije Japanac?

Vi mora da se šalite, jel' da?

Honda pravi najpouzdanije motore (od 1990 recimo) i tu moze da se zavrsi svaka prica. Mozda okolo nisu najsjajniji automobili, ali ubedljivo najpouzdaniji ako se gleda koliko se trosi na servis, i koliko cesto se desavaju problemi...

izvor ovoga su osiguravajuce kuce, i jedno 3-4 primera ljudi koje poznajem, a vlasnici hondi. Najdrasticniji slucaj je kod jednog kolege sto vozi neku staru civic, kaze da joj do sad od servisa menjao ulje i koncnice, i to je to. A prolazi svajcarski tehnicki svake god, sto nije zajebancija uopste, 60-70% auta u srbiji ne bi proslo bez debelog servisa. Kaze zao mu da je baci, a da je proda bice neka sica samo.

Reko mu da usreci nekog u srbiji, moglo bi se vozi ono jos ihaha.

11. Леп је ауто, ал много ми ниско делује:

http://dohc_zc.tripod.com/civicoldside.jpg

12. Danas idem do majstora da vidim koliko bi me odrapio za popravku šibera. Ako je pakovanje silikona jeftinije, odustajem.

Уградња оног ручног шибера је око 150 еура, да га јебем, не може да буде претерано скупа поправка. Шта му не ваља?

Nema toliko sigurnosti u sportskom autu. Sportsko auto nije pravljeno da bude sigurno nego brzo, a brzina i sigurnost ne idu pod ruku.

Ма иду али коштају. А и људи не контају да сами држе своју судбину у својим рукама. Не разумем идиота који вози магистралом 170... Ма ни 120 без абс-а. Мени је уживање у спортском аутомобилу његова стартност, звук и лежање на путу а не колико може да развије.

13. I sudbinu drugih. Nisi sam na putu. Ako si već mentol, izdrkaj ga solo.

14. Ni ja ne razumijem ljude koji toliko divljaju. Jebote, auto staro i 20 godina, ne održavaju ga, totalno trulo i on sa njim 170 na magistralu...

Sportsko auto nije pravljeno da bude sigurno nego brzo, a brzina i sigurnost ne idu pod ruku.

Prijatelj mi se sa Audijem TT prevrnuo u Beograd sa 180km/h. Samo je izaša' lolo

Da kupujem neki kupe, vjerovatno bih ovo izabrao.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Mercedes_W124_Coupe_front_20071022.jpg

Ili ovaj na Mazdinoj platformi:
    http://www.diyautotune.com/jwplayer_viral/images/tech/probe.jpg

15. Kako me nervira kad neko prodaje auto i okači slike sa interneta. Pa, jebem mu mater, i ja znam kako bi trebalo da izgleda. Posebno neko skuplje:
    http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/130115#

16. Pa desi se da ljudi prezive i pri velikim brzinama. Nedavno sam kacio oglas gdje lik prodaje pola Audija jer ga je prepolovio u saobracajci, a nista mu nije bilo... Zavisi kako se odigra udes. Evo prijatelj je udario Peugeotom 206 lika na raskrsnici. Isao je 40 na sat. Kako ga je udario ruka mu nekako proleti preko volana i smrska saku od instrument tablu. Imao 3-4 operacije sake. Opet se ovaj iz Borce sto ga znam prevrnuo Cherokeeijem 4-5 puta i izasao kao nista. Drug iz razreda sletio sa Stojadinom pri nekih 120 u kanal, prevrnuli se i nista mu nije bilo. Ima milion faktora...

17. Уградња оног ручног шибера је око 150 еура, да га јебем, не може да буде претерано скупа поправка. Шта му не ваља?

Curi voda po meni, moram da izduvam gume na desnoj strani da curi na suvozača lolo
    Bio sam u glas servisu, oni me poslali u era glas na karaburmi. Barem nije daleko, videću šta će majstor da kaže. Bolje mi je da opravim šiber nego da skidam nebo na kome je tapacirung otpao pa sad imam spušteni plafon u autu.

18. Jes da ima milion faktora i da ne možeš poginuti bez sudnjeg dana, ali je ne bih rizikovao...

19. Елек, може да буде да су ти они канали за одвод запушени. Код мене су била та нека два каналчића кроз кров и то кад се запуши скупи се вода и љусне по сувозачу а богме некад и по мени. Ал није оно помало пишало кад пада киша него се скупи и одједном. А ако помало пиша онда је вероватно гума, претпостављам.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.