Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ja se osećam neprijatno kad brzo vozim, a moram jer kad vozim neke ribe u kolima neću da misle da sam šonja.
a i ne volim kad me drugi voze, a divljaju, a vidim da nisu baš nešto sigurni...
Ma keder pukao na jednom mestu i upao unutra, verovatno tamo gde su ga spajali. Što se tiče kanala, prednje sam očistio, ali čišćenje zadnjih zahteva skidanje neba koje bi se raspalo u komade. Mislio sam da opravim šiber, a kad otopli da možda popravim i taj tapacirung. Za sada neka visi ko baldahin, ko ga jebe.
ja se osećam neprijatno kad brzo vozim, a moram jer kad vozim neke ribe u kolima neću da misle da sam šonja.
Pa neće misliti da si šonja ako pri recimo 160 pustiš volan i kažeš: Pičke snađite se. Blowjob ti je posle zagarantovan, jer si faca i dominiraš.
Швеђани су одлучили да направе стратегију безбедности тако да за неколико година имају 0 погинулих у саобраћају. Зато што верују (а и у праву су) да нема те незгоде која не може да се спречи. Наравно, не можеш ти да спречиш да се неко закуца у тебе (мада и ту можеш доста ствари да изконтролишеш), али држава стратегијом може.
ako ga izvadim u kolima krenuće mi suze na oči jer ga nikad ne perem, pa se nakupi onaj kajmak po glaviću
al šalim se, ne divljam nikad kolima, to je za paćenike...
kakve strategije?
jel ono volvo neki ima vazdušni jastuk na haubi spolja?
Šveđani voze tenkove, plus imaju vozačku kulturu.
Vole one kajmak
Ako prekoračiš ograničenje ode 500 eura? Jel to ta strategija? x)
Stigu, čisti nekakvom žicom te odvode. Čuo sam da ako zabiješ kompresor u njih mogu da puknu.
Inače, ne vozim brzo, tu oko 120-130km/h. Motor mi je na golfu tad najtiši.
Žicom nego šta, kompresor pravi mnogo buke pa komšiluk ne može da spava lolo
Svaka ti čast kad sa golfom dizelom izguraš na 130, a motor se ne čuje.
Jel Sab više ne proizvodi automobile?
Nije dizel, nego turbo dizel x)
Najtiši je na 120 km/h, probaj (bar po satu). Ide lagano...
Jel Sab više ne proizvodi automobile?
Nažalost.
Ponovo radi bioskop!
http://www.superauto.rs/index.php?view=magazine_detail&type=vesti_svet&id=4383
Čuj da probam, skupljao bih posle ventile po putu.
Jebote, jel se ti zajebavaš?
Тако другар један, имао Југо 65, пичио он 120, промашио кривину и право у њиву- срећа његова, те је потрефио између стубова од разваљене ограде, што није била нека велика промена висине (односно њива је у новоу пута) што су били високи курузи и што је земља била мекана, тако да ауту скоро ништа, осим што је фар испао; остао је он тако у шоку, изашао на рикверц и до куће возио 40
Tuga za Saab... Ostace dovoljno starog kvaliteta kad i mi skupimo nesto para da se vozimo kao ljudi.
Па свака нормална напредна држава има своју стратегију за безбедност саобраћаја. Зато што су људи кренули да гину ко муве. Мислим то код њих постоји типа дваес година.
Дакле донесу закон, дају стручњацима да ураде стратегију и онда према тој стратегији праве планове и спроводе их. А ти планови су кампање, обука возача, особља ауто школа, репресивне мере полиције, казнене мере, елиминисање црних тачака, инфраструктурни радови, безбедност возила итд итд...
Зато је био важан наш нови ЗОБС јер је омогућавао израду државне стратегије, која омогућава локалне стратегије, које омогућавају даље планове бла бла бла.
Швеђани су одувек били први у безбедности, такав им је менталитет. Па су им и произвођачи увек били инвентивни по том питању. Први су увели појас, експериметнисали са чврстином каросерије, уводили материјале који апсорбују кинетичку енергију удара и тако то. Е сад, пошто су видели да могу добрано да смање број погинулих, и пошто су успели у томе, онда су решили да се не зауставе ту, него да циљају на то да нико не гине у саобраћају, јер боже мој зашто би ико морао да погине? Зар не?
Koliko im je ograničenje alkohola u krvi?
А не знам те детаље...
Ništa bez 0.5 x)