Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)
  • CrazyAjvar

Ima li neko ko je pročitao i vaše mišljenje o ovom Martinovom delu? Kao i vaše očekivanje od Plesa Zmajeva ako ikada izađe.

• Šta_htjedoh_reći

Nisam još pročitao ' Gozbu za vrane' drugi dio.
    Ove ostale po dva ili tri puta. Oduševljen. Sad sam i druga naćerao da počne da čita. Nisam imao ni sa kim da razglabam o knjigama :). Nemam sad vremena da napišem nešto više. Evo jedan test koji sam radio davno, možda bude zanimljiv nekom.
    http://asoiaf.tripod.com/ctest2.html

• CrazyAjvar

Ha "You are Jon Snow." Nikad nebi reko da sam Jon ali ajde :P. Inače Gozba me je malo razočarala, mnogo poglavlja je iz perspektive Sersej a ta žena me nervira, inače Džejmi se transformiše u veoma simpatičnog lika.

• Johnny Kurajber

Oboren sam s' nogu. Meni lično, najbolji serijal epske fantastike ikada. Ma ne mogu da dočekam da izađe ples zmajeva i mnogo davi sa tim. Morao sam opet da pročitam sve jer sam neke detalje pozaboravljao.
    Inače izlazi serija "Igra Prestola" na HBO u aprilu 2011. Izgleda da će biti odlična.
    http://www.youtube.com/watch?v=psbBi7dLnT4

• Johnny Kurajber

Ja sam se baš iznenadio kad je Rob Stark poginuo. Baš sam ga gotivio. Mislio sam da će baš da ih izgazi, ali jbg....ubiše ga na "Krvavoj svadbi".

• crjz

aha... ali... Martin će najverovatnije umreti pre završetka svih 7 delova, tako da ostaje da se nadamo da će ostaviti dovoljno bečeški da bi neko mogao nastaviti sa tim poslom nakon njega. Evo, peta knjiga se čeka pet dina već, a imao je momente u kojima je izbacivao dve kinjge za 4 god (deo 2 i 3). Ili se debeli čova umorio ili ga je prošao zanos leda i vatre, u svakom slučaju baca izdanja nevezano za ovu sagu. A sve i da završi u roku od 6god idalje mislim da postoji opasna šansa da ukenja sve. HBO varijanta će sigurno biti ok, a i nateraće ga da završi sve u narednih 7 god (1 kniga=jedna sezona= 1 godina). Ćemo vidimo...

• Johnny Kurajber

A Ples Zmajeva će sigurno biti krvav do daske. Dolazi opasnost sa istoka, dolazi opasnost sa severa a u kraljevstvu je ionako šou program.
    Mislim da će ovi mrtvaci sa severa da ozbiljno zakuvaju.

• Johnny Kurajber

Da, nateraće ga malo brže brže da piše, samo se bojim da ne ukenja zbog brzine. Za sada me je oduševio.

• Šta_htjedoh_reći

Moraću pazit da ne pročitam neki post o drugom dijelu Gozbe. :). A čitao sam nešto što je Martin pričao o ekranizaciji. Reče da bi samo' Oluja mačeva' trebala da traje makar 10 sati, kako je on to zamislio. Te je film otpisao. A nisam znao za seriju. TOOO!
    A ubistvo Roba je baš dobro upakovano. Akciju zna da opiše predobro. Popali me ovo, moram kupovat ovo što nisam. A kad izlazi novi dio?

• crjz

(HBO) koji kurac je Ned Stark plav??????

• Šta_htjedoh_reći

Vazda sam Tivina zamišljao da će glumit Ser Ian Mekelen.

• Šta_htjedoh_reći

crjz, pa nije baš plav Ed.
    edit: mislim na Šona Bina.

• Slavk0

Džordan je zakon, Martin donji!

• crjz

http://winter-is-coming.net/wp-content/uploads/2010/09/17.jpg

Sam Martin u Game of Throns baca 20 opisa koliko je crn lik, koliko je svaki Stark crn, sa izuzetkom Roba, Brena, Rikona i Sanse.

• Šta_htjedoh_reći

A viđeh mu onu sliku što mu stoji na imdb obično. Te po njojZi zaključih.. A jebiga, praviće se dosta imjena. Moraju da spakuju to u epizode, da privuku ljude koji i nisu čitali knjige. Nema sad promjena boje kose veze sa tim :), ali će bit promjena sigurno.

• Stormborn

Sam Martin u Game of Throns baca 20 opisa koliko je crn lik, koliko je svaki Stark crn, sa izuzetkom Roba, Brena, Rikona i Sanse.

Sem Roba, Brena, Rikona i Sanse. To ostavlja Samo dva Starka i kopile. xD

Ma, knjige super, biće valjda dobra i serija. :)

• crjz

@Šta_htjedoh_reći
    Au brate pa šta si ti čitao to??? Boja kose znači sve u niti sage,oko Džonovog nasledstva i prave majke i možda pravog oca? ;)

• CrazyAjvar

Džon je verovatno sin Emona Taragrejna i Lijane Stark, mislim da je to očigledno. Inače za HBO seriju mislim da će da ispadne kako valja, jebeš boju kose Neda Starka.

• Stormborn

Emona Taragrejna - Znaš ti ko je Emon? xD Pre bih rekla Regarov sin. :D

• crjz

Regar i Lijana bih i ja rekao. Kao što rekoh neki post ranije samo da ga razum i zdravlje posluži! ;)