Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. није сигурно дал умире само га избоду до јаја.

2. Mnogo me nervira reinkarnirana Kejtlin, kurva jedna. Ni ovako mi nije bila gotivna zbog ponasanja prema Dzonu, ali tek kad je reinkarniraju...

3. Ma umrece sigurno. Pola straze ga je izbockalo, nema sanse da prezivi, jedino ako ga melisandra ne ozivi.
    Ali bi bas bilo u Martinovom stilu da ga skenja. A mislim da ce umesto njega da ubaci Rikona, on me bas interesuje sta radi na tom ostrvu.

4. NE LOMITE MI DŽONA PIPKAM SE NA NJEGOV LIK EJ BRE
    a šta, Džofri ispadne mnogo kul, čula sam od drugarice, kao nije više jebeni retard sa mozgom pileta?

5. A sta fali da zaista Dzon vrisne? Sta znam, ima tu previse jakih likova, koji mogu da uskoce i zavrse pricu.

6. Zajebala te drugarica. Osim ako nije mazohistkinja koja zamislja da je Sansa, onda jeste kul lik. Crkava.
    Mozda je mislila na Dzejmija, on postaje mnogo kul lik..

7. Dzon mora da umre, da bi ga Melisandra ozivela i onda nece vise imati zavet prema Zidu, jer se sluzi do smrti. Onda ce moci da nastavi svoj zivot u ispunjavanju svoje sudbine kao Azor Ashai :)

8. Lagala te drugarica

9. volim ga :( ah sudbo kleta, nek umre Kejtlin smoruša

10. To mi nije palo na pamet :O Kullllllll
    Na kraju mi je prilicno zanimljiva bila...i bas mi je bilo zao kako je umrla...
    btw arso, s' ti neciji dupli?

11. Nisam buraz, odkud ti to? :D

12. Pa sta znam, imas malo defki a visok prosek...

13. Pa da, u fazonu sam da kad mi definicija ispadne sranje je obrisem :D

14. pa sad ću da pročitam do aprila sve što ima. jeste i seriju gledali? bojim se da ne sjebem utisak knjige

15. Neces sjebati, dobra je serija

16. Meni je serija malo dosadna, a mnogi kazu da je 2. sezona njesra i da ne lici na knjigu..mada, moj drug koji nije citao knigu je odusevljen serijom.

17. Gledaću onda, posle drugog dela. I čudno što nisam sjebala volju za čitanjem iako znam šta će se desiti sad, i dalje je uberzanimljivo

18. jeste i seriju gledali? bojim se da ne sjebem utisak knjige

jebiga, svakako da je bolja knjiga, kao i uvek, ali je i serija dobra, odlično su odradili, posebno prvu sezonu. U drugoj smetaju neka neboluzna odstupanja od knjige, ali eto ako se pomiriš sa tim, može se reći da je solidna.. Sad treća sezona obećava, jedva čekam da vidim Mensa Rejdera, Džodžena Rida i naravno bolesnika Remzija Boltona.

19. курац је добра серија.. добар је избор глумаца и то је то. прва сезона је подношљива, друга је говно говњиво

20. U slučaju da je Lijanin i Regarov sin, onda Džon sigurno po meni.

Kad je reč o tim nerazjašnjenim teorijama, znate za ono kada Džejmi prvi put u Brzorečju ugleda Džejn Vesterling i pomisli da to i nije neka devojka zbog koje se gubi kraljevstvo. E, pa upravo zbog toga je došlo do spekulacije da ona u stvari nije Džejn, već njena mlađa sestra. U tom slučaju, prava Džejn je najverovatnije pobegla sa Crnom ribom i Brinden je vodi na neko bezbedno mesto gde će moći da rodi Robovog naslednika. Molim se starim bogovima i Sedmoro da je to istina. :)

Ima tu još jedna luda, ali po meni bar dojajna spekulacija da je razlog zbog čega je Rikon otišao na Skagos to zato što tamo živi njegova baba (majka Neda Starka). Do ove pretpostavke je najverovatnije došlo zbog toga što se još uvek ne zna ime Nedove majke niti iz koje je kuće, i zbog one Brenove vizije trudnice koja se moli bogovima za sina koji će je osvetiti.

Neki ljudi veruju da je obrednica Lemora zapravo Ašara Dejn, mada to je po mom mišljenju nemoguće, jer niko kod nje nije primetio ljubičaste oči. Ali ono što je kod nje više verovatno je to da je ona majka one Oberinove kopilanke Tijene.