Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Ja starom ostavih Igru prestola i Sudar kraljeva kacam bila u Srbiji. Čovjek inače ne voli taj žanr no večeras mi šalje poruku da mu podhitno prebacim treći dio i da ne može dočekati da vidi kako je serija odrađena. Ja zbunjena totalno. Al opet, koga god sam nasilnim il miroljubivim metodama natjerala da pročita/pogleda nie se pokajao.

Već rekoh, al da ponovim... Drago mi je, u neku ruku što prvo pogleda 1. i 2. sezonu pa onda krenuh čitati jer sam čitajući imala u glavi kako likovi izgledaju (zbog serije). Da je bilo obrnuto vjerovatno bih jeala sve po spisku režiserima. Ko što sad pizdim jer su usrali Mensa Rajdera.

Давид
    боља ова гејаста дес пута.

Nie i tačka.

2. Највише су усрали кејтлин... Ја сам читао пре него што сам гледао и у књизи је она представљена као лепотица, курацпалац, а у серији гадна баба, маму да им јебем ја

3. aj nek neko bude dobar i pošalje mi na PVT link za daunload koji daje korektan pdf ili lit - ako može na srpskom bilo bi lepo, ako ne može i engleski mi prija, samo me mrzi da razmišljam o imenima... ponavljam: na PVT, nikako na temi jer ne volimo piratske linkove na javnim stranicama...

probao sam da skidam nekoliko puta i uvek dobijem ili hrvatski prijevod koji mi uzrokuje gorušicu ili nekorektan pdf koji mi uzrokuje bes :)

4. Најјаче ти је на нашем да ишчиташ јер је преводилац одрадио одличан посао, имаш ваљда неку библиотеку јебем му лебац у близини.

5. Ја сам само на хрватском и налазио, нигде на нету нисам нашао наш превод, тако да сам увек пазарио књиге

6. Imam biblioteku, u njoj rade politički nameštenici, imaju jedan komplet od prve tri knjige i sve tri se predaju iz ruke u ruku ko naordno predanje. moram da sedim tamo i čekam kad ću nekog prepasti dok ih vraća i oteti da pročitam... znam barem troje koji čekaju drugu ili treću knjigu već duže vreme :)

Kupiću ih ja sigurno, samo kad dovoljno popizdim - ne bi mi bilo prvi put. Inače, pratim seriju od prve epizode, pa sam tako i saznao za knjige. Što je veoma neobična kombinacija kad sam ja u pitanju :))

7. АПЕЛ СВИМА КОЈИ СУ ГЛЕДАЛИ СЕРИЈУ А НИСУ ЧИТАЛИ:

ПРЕСТАНИТЕ ОВОГ ТРЕНУТКА СА ГЛЕДАЊЕМ СЕРИЈЕ ДО ДАЉЊЕГ И ЧИТАЈТЕ!

8. Odi ga jebi Davide, meni se našao taj savet da daješ :)

9. знам да знаш, али то ко наркомани, знам ја, погледали једну сезону, две сад не могу да се зауставе, а никако да крену да читају, тако ови другари неки не могу да их одвојим од серије, тако да треба вам сва подршка околине лоло :)

10. ima smisla to što pričaš, mada ja u seriji samo gledam žemske, ne zanimam se mnogo intrigama :)

11. Stigao sam u drugoj knjizi do dela gde (umesto sto Arya bezi iz zamka ) ona pomaze zarobljenim severnjacima i ostaje u zamku... WTF? Mala razlika u odnosu na seriju... Prvi serijal je relativno dobro pratio prvu knjigu... Drugi serijal i druga knjiga deluju kao dve razlicite price koje prepricavaju mortus pijani likovi policiji ujutru nakon kafanske tuce...

12. Druga sezona je jednostvano govno. Ja celu drugu sezonu čekao da odgledam bitku za Kraljevu luku i sem one divlje vatre ostalo je goli kurac. Previše su odlutali od knjige već tad. Mada to sa Arjom je komplikovano do jaja da se ubaci u seriju jer i njen dolazak do tamo pa i sve što se tamo dešavalo bi uzelo jedno 5 epizoda pa ih razumem zašto su sve tako uradili. Ne zameram ja takve stvari ne može sve da se ubaci u seriju nešto mora da se izbaci, meni ide na kurac što neke likove prikazuju totalno drugačije nego što su u knjizi prikazani. I dalje mi nije jasno šta pokušavaju sa Kejtlin.

ПРЕСТАНИТЕ ОВОГ ТРЕНУТКА СА ГЛЕДАЊЕМ СЕРИЈЕ ДО ДАЉЊЕГ И ЧИТАЈТЕ!

13. Опет се жалите? А шта да су филм правили по књизи, а не серију? Шта би тада било?

14. Da su pravili film ispali bi debili jer ne moš tolko likova i radnje da staviš u 3 sata filma zato su uzeli da prave seriju. A kad su se već latitli tog posla mogli su i bolje da urade, bitno da su nabili gomilu scena de se prcaju Loras i Renli a to što nema nekih veoma bitnih momenata to nema veze. Jednostavno serija je dobra za prvu knjigu, za drugu je gola kurčina. Ende. Videćemo šta će ispasti od treće al posle onog žaljenja Kejtlin Stark za Džonom mogu samo da zamislim.

15. u trejleru za sledeću epizodu, u istoj sceni su Berik Dondarion i Melisandre. Ne znam kake kurce su sad smislili, možda Melisandre žrtvuje R'loru onog Džendrija umesto Edrika Olujnog. Ionako je Džendri nebitan. Mada su im ta odstupanja stvarno kurac

16. Knjiga šica po guzovima. I ja sam na otprilike pola druge knjige sad, veze nema sa onim što sam gledao u seriji. Mislio sam čak i da preskočim drugu, rek'o gledao sam seriju isti kurac, brate nema veze sa vezom.

Jedva čekam da dođem do treće knjige. Ako je serija ovoliko zanimljiva u 3. sezoni, mogu misliti koliko je knjiga jača.

17. možda Melisandre žrtvuje R'loru onog Džendrija umesto Edrika Olujnog

Pa nije Edrik žrtvovan, poslao ga je Davos neđe preko mora.

18. Неам појма о чему је ова тема, али много мрзим кад јој видим наслов у активним темама. Нека умре ова тема.

19. Нека умре ова тема

R'lor će ti suditi.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.