Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Čak je i kalisi Degeneris ispala kul jednom u životu.

2. Mislio sam da će Berik Dondarion biti baja, oni izabrali nekog seronju.

I nema uopšte vukova, u sve 3 sezone im minimalno pažnje posvećuju. Bran i Džon skoro nikako, a tamo je najzanimljivije.

Umesto da bude najjača sezona, kao što je 3. knjiga najbolja, za sad sam razočaran.
    Mada je ova epizoda najbolja ove sezone.

3. Umesto da bude najjača sezona, kao što je 3. knjiga najbolja, za sad sam razočaran.
    Mada je ova epizoda najbolja ove sezone.

Polako, najbolje tek sledi u sledećim epizodama. U 25. epizodi će biti epska borba Berika i Pseta, Džon-Igrit xxx, a kasnijim epizodama sledi penjanje uz Zid, scena sa medvedom i crvena svadba.

4. Do jajca je i ova epizoda, treća i četvrta su baš dobre uz vrlo male zamerke. Taman sam hteo da dignem ruke od serije kad ono međutim počeli ljudi da rade kako treba.

5. Nisam još uvijek pogledala zadnju epizodu, al da se ne preseravaju sa izmišljenim dijalozima, koji nemaju veze smozgom ni sa knjigom, treća knjiga bi ladno stala u jednu sezonu, a ne da je dijele u dvije. Idioti.
    Al ovi što pogledaše jebizodu, a ne čtaše knjigu rekoše da su oduševljeni scenom sa Degenieris. Men ona (nakon čitanja knjiga) opasno ide na kurac, što reče nekad, jedared, Storma ne zna bil se jebala il ne bi.

6. jebo bih degeneris dok jezdimo na zmajevim leđima

7. Једина сцена која је досад била веродостојна књизи јесте куповина Неокаљаних, 100% како сам замишљао. Остало је мањи или већи фејл. Она Малопрстићева рава смара ненормално, Кетлин која се молила за Џона да преживи и још триста курчева. До седме књиге имаћемо две потпуно различите приче, изгледа.

8. Apsolutno se slažem sa miniganerom. I stvarno, kakvu će, koj kurac, ulogu da ima ona Maloprstićeva Zimovrelska crvenka? Puno seru, puno, puno...

9. опет кењате... одлична серија, одлична књига, амин!

и што ми не готивите денерис, мени је она и у књизи дојајна! само ми криво што морам још недељу дана да чекам да видим како псето сече белика на пола

10. Degeneris je debil. Ne zovem je bezveze tako.

11. Ne dopada mi se epizoda. A pocinje i serija. Prokletsvo koje prate one koji citaju knjige,
    ali iz principa uvek gledamo.
    Evnuh krenuo da jebe a u stvari je cka, nasao carobnjaka i kasapice ga (ispravite mislim da nema u knjizi al je ovde Varis napravljen kao da ce da postane nesto vece a nestaje pre kraja knjige). Sranje, pustili su mastu pa kazu ja je Varis teo da je uda u Visoki Sad.
    Sto se mene tice Sansa Stark je trebala da pogine u 2 glavi knjige.
    A dje je crveni svestenik? I ovaj bi baja trebao da nosi zuti plast. Ko ce da ga vrati iz mrtvih ako ga uopste ubijju na ekranu (za to su potrebni specijalni efekti na kojima su se dokazali skrti). I pas se ovde plasi vatre cim je vidi zao mi je sto umire.
    Za neokaljane je moglo ipak malo bolje bilo je vise gospodara robova itd ali je jedina svetla scena. Verovatno ce izbaciti osvajanja gradova lete levo desno sa prica na pricu a nigde ne odrade kako treba (bave se pogresnim pricama sto se mene tice).
    Skrti su na efektima 2 minuta zmaja i cao, treba vise jezovuka i divljana (mamuti, dzinovi interesuje me kralj dzinova ali ce ispasti verovatno da je to dzin koji se video na 5 sekundi na pocetku sezone a drugih nece ni biti), ako na kraju iz osvajanja zida ne ostane samo scena kornjace nece me zacuditi. Za tako visoku produkciju je malo shit. Cekam godinu dana da bi medjusobno pricali pola sata u svakoj epizodi. Jesu veliki glumci i te fore ali nema sanse da onde ima godinu dana posla.

12. Podrik ima kurčinu ko Leks Stil, kurve njemu plaćaju da ih jebe.

13. Degeneris je debil. Ne zovem je bezveze tako.

I kako se ređaju nastavci sve je veći i veći debil, nema joj leka.

I pas se ovde plasi vatre cim je vidi zao mi je sto umire.

Pas je u poslednjoj knjizi veoma živ, moguće da martin planira nešto s njim do kraja, al opet moguće i da će samo da ga gurne pod tepih, šteta, jedan od omiljenih mi likova.

14. Pas je u poslednjoj knjizi veoma živ

Ček, podseti me, ne sećam se nešto da je on spomenut u Plesu.

15. Ala serete kao konji, ako vam se toliko ne sviđa serija, nemojte je gledati i gotovo.

EDIT: stvarno je glupo forsiranje priče o Podrikovom kurcu, on je sporedan da sporedniji ne može biti

16. Ček, podseti me, ne sećam se nešto da je on spomenut u Plesu.

Ima onaj deo kad Brijen traži Sansu s onim plaćenikom što je jednom hteo da je jebe za opkladu i onim popom što voli pomorandže. Kad zakonače u nekom manastiru nađu tamo ono psetovo prgavo živinče u štali a u blizini se mota i 'jako krupan lik umotan kao bula u feredžu'. E sad, jeste da iguman tvrdi da je Pas mrtav i on ga lično sahranio međutim kontam da laže ko pas jer je i sam jednom bio plaćenik.
    Šta martin planira s tim teško je reći, moguća su tri smera u kojima bi radnja mogla da se odvija:
    - čitav manastir je 'sleeper cell' ko u hladnom ratu, pun plaćenika koji se izdaju za monahe a ovamo tajno treniraju i čekaju nešto, najverovatnije da se vrate targarjeni.
    - Pas ipak nije za miran život, nešto će da ga isprovocira da ponovo opaše ćakiju i ode nekom da jebe kevu
    - Psu je svega pun kurac, ostaće u manastiru da gaji kupus i šargarepu, martin nam je pokazao šta je bilo s njim onako iz zajebancije

Kad smo već kod Brijen, nije mi ni ona scena njene borbe sa Džejmijem nešto, ispade da ga je lako savladala dok je u knjizi džejmi toliko zajeban lik da ova i dalje može da mu ga duva, nema veze što je ležao mesecima u tamnici i što su mu vezane ruke, na kraju ga dobije samo zato što se ovaj umorio a nju su baš i učili da čeka na to. Bitno je radi kontrasta, ovaj postaje bogalj a bio je jedan od najjačih mlitezova u zemlji, i kako pominju posle, tranzicija u Korina polušaku mu nešto i ne ide.

17. Није споменут у плесу, али такође, није споменута ни његова смрт... Сећам се да је рањен, курацпалац, Арја га онако, полумртвог напушта, пичи за Бравос, али нигде нема тачно сцена где он умире, јебем ли га...

18. Znam i ja da se u gozbi pominje ogromni monah koji hramlje, a pas je kraj njega, kao i da je Psetov konj tu u manastiru.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.