Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Kontam ovako - kad mi je svega dosta, ja se zavučem u svoj kutak i cirkam vinjak. Ne zavučem se u svoje kutkove da cirkam vinjake...
To je druga priča, da li je singularija ili nije. Ovde je više stvar u zvučnosti i cenim da ona diktira oblik koji je prihvatljiv.
Lutak? Sosovi! Hahah
Naravno, kenjaću dok ne dođe Valdemar, mada imam Pravopis, a i logika je na mojoj strani, tako da me briga i za Valdemara.
Ap tu jors, Vald!
šta da radim ubićuse
A šta - treba da pokazuješ nekome, kao edukuješ, šta?
kao
Kaže se "kuci", da dugim uzlaznim na u. U ovom slučaju došlo je do uprošćavanja suglasničke grupe -tc- teške za izgovor. Verujte mi, mrzi me da kačim printskrin.
Množina, primer: u svim kucima zapatili su se miševi i stonoge.
Blizu si tamo Matice Srpske, bacaj jaja na njihovu zgradu, zaslužili su.
To je ako kutke posmatraš kao budžake ili ćoškove, a ovo gore što sam ja naveo?
Isto mu dođe, evo printskrin
http://img823.imageshack.us/img823/214/lhvy.jpg
a lutak? isto tako - luci?
Menjaj to pod hitno, uvodi izuzetak, čim dođeš na funkciju.
A ovo: znakovi ili znaci npr.
Npr. "Znakovi pored puta", ali "saobraćajni znaci".
Molim vas, imate i rečnik srpskog jezika i pravopisni rečnik na adresi www.srpskijezik.com. Samo napravite korisnički nalog. To je moj sajt, lakše je da vi tamo kucate šta vam treba, nego ja ovde da kucam.
I znakovi i znaci, ali samo lutkovi je množina, po rečniku SANU. Reč dobija -ov- ukoliko njen oblik sa uprošćenom suglasničkom grupom lako može da pobrka sa drugom. Zato se recimo u vokativu kaže "hej, mačku", umesto "hej mačče, tj. hej mače". Mačak i mače, dve različite stvari. A luci su neke ribe, podsećaju na oslića, slatke i dobre, iz Jadrana.
valdemare, ne znam da li si primjetio ovo remek djelo na sajtu:
Jesam, ima idiota raznih, ali nisam hteo da brišem da ne budem cenzor ko na B92. Al sam mu odgovorio sa duplog :)
ti kad čoveka pokenjaš ne može se ni cisternom oprati...
:)) :))
Zanima me kako gospodin Branko Kosović razgovara sa svojim ukućanima :))
Боготац. Ово ћу да сачувам и искористим за одговор чим будем налетео на оваквог трола/идиота, а има их фалабогу (спојено, без цртице лоло).
Kako se kaže DAKLE ili DAKLEM?
http://jezikofil.rs/da-li-dikaprio-jede-u-meku/
Ima li neko validni dokument da je ovo tacno? Imam profesoricu koja ne misli da se Dikaprio pise zajedno, a ja nijesam sigurna. Ali voljela bih da joj pokazem da grijesi. :)