Zagonetke

1. ma nije to resenje, ima neka caka sa gledanjem drugih nego me mrzi da razmisaljam.
    ovo onako inzinjerski kad imas problem koji moras da resis vrlo brzo, da fercera nekako :)

2. Ako stražar napiše svima različite brojeve onda svaki zatvorenik treba da napiše onaj broj koji vidi da nedostaje - tako će najmanje jedan biti u pravu.
    Ako stražar ispusti neki broj onda zatvorenici vide da nedostaje X brojeva. U tom slučaju treba da se dogovore da svi napišu isti od prethodno dogovorenih X+1 brojeva - opet će najmanje jedan biti u pravu. (npr. nedostaje 2, 5 i 7 - prethodni dogovor je da se napiše 5, 10, 20 i 25 - vidimo 5, dakle pišemo npr. 10)
    Ukoliko svi zatvorenici imaju isti broj, onda svaki od njih vidi da svi ostali imaju isti broj i treba da napiše taj broj - opet će najmanje jedan biti u pravu.

3. Da prvi koji pogađa kaže jedan broj koji vidi na nečijoj vugla, a potom da svi govore taj isti broj... gejm over

EDIT: fejl, nisam dobro pročitao zadatak

4. brus, 99 ostalih zatvorenika pored tebe, zajedno sa stazarom ne kapira tu taktiku, neko ce da zasere :)

5. Da prvi koji pogađa kaže jedan broj koji vidi na nečijoj vugla, a potom da svi govore taj isti broj... gejm over

valjda ovo ne sme, nije napisao pravilo, al nekako sam kapirao da zatvorenici ne vide i ne cuju sta su drugi birali, ne moz da se razgovaraju itd, inace bi jedan reko drugom sta mu je na glavi.

6. napisao sam već da sam fejlovao

7. brus, 99 ostalih zatvorenika pored tebe, zajedno sa stazarom ne kapira tu taktiku, neko ce da zasere :)

Jeste, nisam ni uzeo u obzir da za tu taktiku treba vojna akademija ili PMF :)

8. Следећа стратегија омогућава победу затвореницима. У почетку затвореници међусобно поделе бројеве 1, 2, 3, …, 100.

У току игре, затвореник i формира претпоставку да је збир свих бројева конгруентан броју i по модулу 100.(тј. да је облика 100к+i Затвореник i под овом претпоставком одређује број своје капе (прво одреди збир свих осталих капа, и од броја i одузме тај збир да би добио број своје капе).

Тачно један од затвореника ће имати исправну претпоставку а самим тим и успешно погодити број своје капе.

9. ima ga svuda i ulazi u svaciji anus

10. ima ga svuda i ulazi u svaciji anus

Vučić?

11. nije lolo
    on je u svacijem ljudskom xD
    a ovde se radi i o ljutskim i zivotinjskim cmarevima i svim cmarevima na planeti i stalno je tu u isto vreme u svakom odjednom

12. jeste :D
    cepaj dalje

13. stigao sam do 36-te strane ove teme, prvo da prelistam i potencijalno rešim sve, pa ću onda da postavljam, da se slučajno ne ponavljam :)

14. prešao sam svih 126 strana, bilo mi zanimljivo, doduše za neke treba jača matematika, kao ovaj gorenavedeni sa zatvorenicima. Razmišljao sam k'o mentol pola sata i onda vidim da je rešenje kongruentni broj kurac palac, jebala te zagonetka. Evo jedna od mene, nije teška:

U jednom selu na kraju galaksije, živeo mladi Ajvanho. E sad, Ajvanho dodje na ideju da pravi drvene mačeve od baobaba i da ih prodaje. Klinci su naravno podivljali za tim jačim, po lobanje drugih dečaka svakako bolnijim, mačevima. Postojao je samo jedan problem, on je prodavao mač 5 evra komad, a da napravi jedan koštalo ga 7. Kako je on ipak zahvaljujući tom poslu postao drugi najbogatiji baja u selu, odma' iza Ser Džona?

15. Купово је материјал од Сер Џона?

16. Prodavo isti mač stalno

17. Дилово је пајдо клинцима, штекао кесице у мачеве?

18. Samo su on i Dzon u selu. Mirise na pederluk.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.