Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Onda je Advokado pogodio.
Pa jeste, aj odo ja pa se vraćam sutra...Laku noć!
Aj nek neko zadaje, ja bolje volem odgonetati no zagonetati.
Jebite se, kad sam nekropostovao na ovoj temi nisam očekivao da će da postane "Puna škola đaka, ni od kuda vrata" fazon.
Da, kao u onom zadatku sa bankom, savršeno je logično da je on bio muzički urednik, da je čuo da ploča preskače i da je sjvatio da će zbog toga da provale da je on izveo pljačku. Seems legit, level over 9000
Ajde svi prestanite da postavljate glupe zagonetke i pustite Pisca da postavlja, on je dečko postavio standard.
Дечко, што га дркаш на пишчеве загонетке?
Nastaviti niz
2, 9, 10, 12, 19, 20...
22, 29, 30...
Jok...
Било је пре дветри стране.
лажеееш...
Jok...
Bilo
Ммммм, може?
Ako može, koja je strategija?
Ako ne može, zašto?
Је л' треба да се стане тачно једном или може више пута на исто поље у току скакања?
Tačno jednom.
Okej, pošto se niko ne trudi, osim severnog pola koji je trivijalan odgovor na moju zagonetku postoji još beskonačno tačaka koje odgovaraju, i sve su prilično slične.
Rešenje je sledeće:
Vidite kako postoje ovi krugovi takozvane latitude, od kojih je ekvator najveća? E pa one se prostiru u pravcu istok-zapad, i kako prilaze polovima smanjuju im se dužine.
Kada prilazimo južnom polu u jednom trenutku ćemo doći do tačke gde je latituda duga tačno 10 kilometara (odnosno zemlja je tu široka tačno 10km) te ako odemo 10 km severno naćićemo se u tački iz koje ćemo kretnjom 10 kilometara južno, 10 kilometara istočno, 10 kilometara severno, zapravo napraviti krug oko zemlje i vratiti se u istu tačku iz koje smo pošli. Ovakvih tačaka postoji beskonačno.
Ali ima ih još, slično možemo naći latitude čije su dužine 5, 3+1/3 ili 2+1/2 kilometara i na taj način obići 2, 3 ili 4 kruga oko zemlje i vratiti se u početnu tačku.
Tačno jednom.
Онда не може. Табла има 64 поља и у 63. потезу треба стати на х8. Међутим, скакач иде обавезно са црног на бело поље и у непарном потезу обавезно стаје на бело поље. Како су и а1 и х8 црна поља, у 63. потезу ће стати на бело поље и немогуће је да то буде поље х8. QED :)
@YCHTT