Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ниси у праву уопште. Тиме што си уписао гимназију одложио си одлуку о професији још 4 године и сад стићеш неко опште знање са којим можеш да упишеш који хоћеш факс, само ако те мало интересује. Није то све толико непотребно као што ти сад изгледа.
ЕДИТ: А ако си друштвени смер, нема због чега да се буниш, јер то што учите из природних наука је нешто основно. Знам како је пролазио код нас друштвени смер, требало је да научиш две формуле из физике да би имао 5.
I ide mi na kurac kad neko kaze na ovo moje kao "To je opste obrazovanje, blablabla, to ce ti trebati". Opste jebeno obrazovanje su osnovne informacije koje ce trebati u zivotu. Tipa najosnovnije. Ono sto ti nikad nece trebati, to nije jebeno opste obrazovanje. Aman vise.
Gimnazija 2/3
i predviđam smanjenu ocenu iz vladanja sledećih dana. ova geografičara je megakučketina, jednostavno ne možeš da je ne iznapušavaš
ЕДИТ: А ако си друштвени смер, нема због чега да се буниш, јер то што учите из природних наука је нешто основно. Знам како је пролазио код нас друштвени смер, требало је да научиш две формуле из физике да би имао 5.
Ja sam drugi razred, i to 2 formule za 5, to kod mene ne važi. Možda sam preterao ali uglavnom su to bezvezarije, trice i kučine.
Mene interesuje istorija i bio na takmičenju republičkom i gotovo. To jedino učim.
Ni toliko... :)
Ja sam iz sveske prepisivao na tablu.
Sve zavisi kakav je profesor.
Ајде бре децо, сви смо ми преживели то толико опширно градиво. Гимназија је трве. Реално иако сам мислио да је шитчина, имам сасвим солидно предзнање из сваког предмета. Већи проблем су професори који не знају да ти приближе градиво. Све зависи од профана, тако да и незанимљив предмет може да буде занимљив, што не мења чињеницу да сам имао доста лоших професора, па нисам слушао на часовима и тако то, слушао музику, зајебавао се, али одговорно тврдим да ми је биологија коју нисам подносио до другог гимназије са последње две професорке постала стварно готиван предмет. А хемију коју сам волео, сам због профана замрзео. Итд.
Само ви филолози не знате да учите, учите све напамет, без разумевања, што је грешка. Питај Млату ЕТФ-овца како је лакше, напамет или са разумевањем.
Filozofe, koji ti je kurac, pa učimo te predmete samo dve godine, i to najviše teoriju...
Фазон је што су друштвењаци имали увек више оцене од нас природњака и из математике и из физике и из хемије, јер се њима тражи основ, а тако и вама Корнелије, прошпартај по природном смеру и видећеш о чему ти причам, само ти тога ниси свестан.
Pa koji ce mi kurac dve godine? Ne treba mi i cao.
Dobro znam o čemu pričaš, ali ima dosta nepotrebog gradiva. Ali sve je to boranija u odnosu na fakultet.
Ne svi, jebeš ga...
Па јок, хоћеш да ладиш јаја у средњој па да на факсу умреш? Иде постепено све теже и теже, и веруј ми, како год ти деловало средња је зајебанција. Тога сам постао свестан онога дана кад сам је завршио.
Опет тврдим да ви, друштвењаци не знате да учите.
Наравно Брејнијак, али већина.
Po kojim osnovama?
Nije tačno, svako je čovek za sebe pa opet sve zavisi kakav je ko.
ev da se upišem ekonomska 4/1 finansijsko računovodstveni smjer
Углавном људи које знам, моје годиште, велики део градива уче напамет. Ако се само мало удубиш, много лакше ћеш научити градиво и много квалитетније и дуготрајније, разумећеш то што учиш.
Безвезе је испарлати само неке глупости, а немати практично појма о чему се ради. И то се види и при одговарању и овако. Рецимо ја кад бих поново учио биологију, историју, хемију, географију или тако нешто, то бих научио врло брзо, а ви имате проблем кад треба да се осврне на старо градиво и кад ти треба знање из прошле области да би знао садашњу а такви предмети су математика и физика, и због тога вас то јебе. Мада ја никад и нисам био неки теоретичар, увек сам бољи био у примени знања него у теоретском представљању истог.
Друга је ствар што су природњаци који се баве много више математиком и физиком приморани, научени да размишљају о ономе што раде, па су тај модел учења пренели и на друге предмете.
А ви то не радите. Нису вас тако учили.
А ви то не радите. Нису вас тако учили,
Šta kao, za jezike ne treba razmišljanje o onome o čemu radimo?