Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Зависи како где. Имаш Гимназија које су труба. У Крушевачкој Гимназији се прима само 20 у филолошко па се доста тешко упада.
Pa što bre tolko argumentuješ? Kažem ti da ti svi verujemo, što si ljut sada?
Dobra je ta gimnazijalica, nije loša, al kažem, kod mene to svakojaka bagra upisuje, ima mnogo mesta, velika škola, a možda i Ministarstvo toliko traži, pošto nema mnogo gimnazija blizu mog grada, ko će ga znati...
Kod nas u Jagodini primalo se 24, a prijavilo se 50-ak...
Znači upada svaki drugi? Je l to nešto mnogo teško, ako ideš na privatne časove na koje ideš? Jok mori. A ionako se od tih 50 prijavilo njih 15 koji su došli tek onako, ajd da pokušam.
Kakve veze ima moja "metaloglodačka" sa tim da je tvoja škola fegetska?
Pa ja sam upisao privatne tek posle upisa. Bilo je i takvih koji su došli, a bogami bilo je budala koje su se spremale za to od septembra prošle godine pa su jedva i upale...
Brejnijak, za jezike ti takođe treba nekakav talenat, inteligencija, šta već. Jednostavno, imaš likova koji nikod to nisu učili, niti su im mader i fader davali pare da dete zna jezike, a opet su kidali i jednostavno lako upijali jezike, a imaš i talenata koji su karikature koji leče komplekse roditelja, pa nikad ništa u životu uraditi neće.
Vi to raspravljate o ovogodišnjem prijemnom? Pa mene transfer blama uhvatio od onoga. I posle se neko hvali kako nije učio a razbio je prijemni. Pa realno, matematika vam je bila gradivo do četvrtog osnovne, a srpski do drugog osnovne, samo je pitanje znaš li da čitaš.
Stvarno je debilan bio.
Samo mi nije jasno što su trošili papir i toner na tekstove zadataka, lepo su mogli samo da napišu nešto tipa prepiši, saberi, oduzmi, ne diraj ništa...
Realan da budem k'o onde nije imao makar 15 bodova ne zaslužuje da udiše vazduh.
има ли неко неки предлог шта уписати после гимназије ?
Šta voliš? Ne znam šta te interesuje.
Ja cu pravo, novinarstvo ili filoloski. Mada filoloski ne verujem da cu.
Mene bre bilo blam da radim onaj test, još je najžešće kad' dežurni nastavnici dolaze i pitaju da l' treba neka pomoć...
Pa to je zbog EU i tako to. Kako mi imamo pametnu decu, šta već, a sa druge strane i političarima našim odgovara da budemo glupi, a em se hvale vašim uspesima, prvorazredci. Tuga, jad i čemer u kojoj državi živimo.
Ja cu mozda studiram i u inostranstvu, lakse se nadje posao sa stranim faksom negde u svetu.
Sad sam kupio knjige za 2 razred gimnazije i čituckam ti fiziku o nekim Idealnim gasovima, inače juče predavano. . . Za čije babe zdravlje učim ta sranja, siguran sam da mi to neće trebati nikad, pogotovo što posle idem na Filozofski (Istorija) ili Prava, u svakom slučaju društvene nauke. Naše gradivo nije konkretno kao u Americi nego neko presipanje iz šupljeg u prazno. Sramota, nama treba prosvetna reforma. Na fakultetu još gore.
Za fakultet ne znam, al za srednje... Jebiga, mada, ja ni nemam knjige. Imam jednu svesku, al opet sam kralj! lololololo (Kolko je ovo gej)
U ovoj zemlji se uci previse nepotrebnih stvari. Ako ces ti da budes filolog ili lektor, koji ce ti kurac fizika i hemija? Umesto da se usavrsava ono sta ce ti trebati u zivotu ti moras da ucis govna koja ti ic nece trebati u zivotu.
Filozof, taj rad, serem im se u ministarstvo.