Tripovanje svemira

  1. ajao čoveče. Zašto bi se iko bavio ovime o čemu govoriš? Šta objasniti? Crveno more, pričajućeg majmuna, izraelcima trebalo još samo malo dnevne svetlosti, hraniti pet hiljada ljudi sa dve vekne hleba i par riba, pošasti, boga? A tim pojmovima nauka se opasno razbacuješ, kao revolveraš nekakav. Nisam siguran da si svestan koegzistencije koja postoji

  2. što će reći ako se čarapa nakon tri dana neskidanja džordanki skočanila a pri tome formirala pri vrhu nešto nalik na kalauz moguće je ipak njome otključati jugo?

    Мислимо да све знамо, а не знамо ништа.

    Ovo treba postaviti u uvodni post, zakriviti i boldovati, definitivno maksima ove teme, Fender ovaplotio.

  3. Ovo su Plejade, ili Vlašići, lepo sazvežđe mladih zvezda dijamantskog sjaja koje uvek juri nebom ispred Oriona... Pomoću Plejada možete testirati kako svoj vid tako i stepen svetlosnog zagađenja, jer se u gradovima golim okom retko može razaznati više od 6-7 zvezda u sazvežđu za razliku od mesta sa malim svetlosnim zagađenjem.
    http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_pleyades/pleyades25_01.jpg

  4. Moćni Orion, zimsko sazvežđe severnog neba, sa Betelgezom u gornjem levom uglu, džinovskom zvezdom koja je možda već umrla u eksploziji ali svetlost te eksplozije još nije stigla do nas. Ako nije umrla, umreće u narednih 1000 godina najverovatnije. Ispod pojasa se nalazi čuvena Orionova maglina, "zvezdano porodilište" u kom se upravo rađaju nove zvezde.
    http://lithops.as.arizona.edu/~jill/EPO/Posters/Orion/orion.jpg

  5. Saturnov mesec Japet sa svojom tamnom mrljom, koja je Arturu Klarku poslužila kao scenografija za roman Odiseja u svemiru 2001. i koju je on predstavio kao pravilnu crnu elipsu na svetloj mesečevoj površini, u čijem centru je smešten džinovski monolit (MNT), parnjak monolita iz kratera Tiho sa Zemljinog Meseca (MNT1) - fotografija misije Kasini:
    http://wanderingspace.net/wp-content/uploads/2007/09/iapetus-bright.thumbnail.jpg

  6. Да није овог жућкастог неба, помислио би да је у питању Долина смрти у Калифорнији или неки пејзаж из Аризоне.

    Адвокадо, не види се слика. Иначе, Сатурнов сателит Јапет се помиње у књизи. У филму "Одисеја у свемиру 2001." је у питању Јупитеров сателит, Европа. А пошто је "Одисеја у свемури 2010. (Друга одисеја)" писана да би се по њој снимао филм, у тој истој књизи делу је објашњено како је "Дискавери" који је орбитирао око Јапета успео да дође 9 година касније близу Јупитеровог сателита Европа.

  7. Promenio sam sliku, valjda se ova vidi. Inače, da, film se razlikuje od knjige, u knjizi se monolit nalazi na Japetu a u filmu na orbiti oko Evrope. U knjizi se jedna glava zove "Japetovo oko" po tamnoj mrlji na površini meseca.

  8. Ево сад бобмбастично најављјују филм "Гравитација" и без гладања могу да кажем никад не може да изазове језу као "Одисеја". Помиње се музика која ефектно дочарава усамљеност човека у свемиру и даје на драматичности ситуације у којој се нлазаи астронаут који се бори за живот. Међутим, она потпуна тишина у филму кад Френк Пул гине и остаје само Дејвид Боуман су најјезивији приказ усамљеног човека у свемиру икад. Баш та тишина до краја филма, ниједан једини дијалог, чак ни један једини монолог, делују поприлично узнемирујуће.

  9. Међутим, она потпуна тишина у филму кад Френк Пул гине и остаје само Дејвид Боуман су најјезивији приказ усамљеног човека у свемиру икад. Баш та тишина до краја филма, ниједан једини дијалог, чак ни један једини монолог, делују поприлично узнемирујуће.

    Oo, da! Ooo da da da... Kjubrik je to maestralno rešio.

  10. Фенди се узнемиријо :(((

  11. http://astronomija.co.rs/images/stories/zivot/2013/izumiranja/Galaksija.jpg
    ЕВО ЂЕ СМО МИ!
    ______________________________________________________________________

  12. Ljudi. Sanjao sam. Ja ne verujem u te gluposti ali sanjao sam prvo ovako, a onda sledeće: ispred te kuće, domaćin više nije onaj u plavom nego neki oniži široki čovek pedesetih godina, jako karakteristična glava, malo spljoštena sa velikim ušima, srednjim nosem, jako velikim ustima sa ogromnim osmehom i svim zubima. Ja ga kao intervjuišem a on objašnjava. I kaže čovek :
    ,,Mi se uopšte ne nalazimo u univerzumu. Naš kosmos zamenio je mesto sa paralelnim kosmosom koji se nalazi u prostoru ali drugačijem vremenu. Sada je masa 3 puta gušča a sile su slabije...

    Tu se budim i setim se prvog sna i malo se nasmejem ali se onda setim ovoga i tolika me jeza prođe da nemogu da opišem, kao da je taj lik rekao nešto jako važno i istinito i da ima još toga ali sam zaboravio. Mnogo jebeno. Može li neko da mi objasni o čemu mi je dražesni čičica govorio ????

  13. ,,Mi se uopšte ne nalazimo u univerzumu. Naš kosmos zamenio je mesto sa paralelnim kosmosom koji se nalazi u prostoru ali drugačijem vremenu. Sada je masa 3 puta gušča a sile su slabije...

    Može li neko da mi objasni šta mi je dražesni čičica govorio ????

    rekao ti je sledece. Mi se uopste ne nalazimo u ril lajfu nego na sajtu. Nas zivot je zamenio mesto sa paralelnim kosmosom koji se nalazi na serveru ali u drugacijem vremenu. sledeca recenica je iz nekog filma verovatno koji si gledao ili nesto sto je profa fizike objasnjavao dok si dremao u klupi.
    Poenta- izloguj se dok nije kasno.

  14. Mi se nalazimo u univerzumu, kakav god on bio, i to svi zajedno, pošto očigledno kontinuitet interakcije između nas postoji. Neka ga zamene milijardu puta, ako kontinuitet postoji, to je isti univerzum. Ako je sve ovo oko nas simulacija, sajt, a ne možemo da uspostavimo razlikovanje između "stvarne" i "prave" stvarnosti, onda razlika za nas i ne postoji, pošto smo mi bića koja su zasnovana na percepciji: percepcija stvarnosti = stvarnost. To bi moglo samo neko više biće, koje se nalazi iznad obe stvarnosti: simulirane i "stvarne". To bi bio Bog. Ali on se ne objavljuje, tako da, ćuti i smrdi, obični čoveče, i pusti da te o filozofskim pitanjima obaveštavaju pop-tumači filozofije, religije i fizike. A ti raspali roštilj i uživaj sa bliskim osobama, pile u Matijeviću, samo 210 dinara po kilogramu

    Kilogram definisan po vatikanskim merilima iz 1321. godine.

  15. E'o ovako da vam riješim problem.

    Stvari koje šizofreničar "čuje" stvarno postoje. Mi ne možo da ih čujemo ali on može i stoga su one dio njega a ako je on dio univerzuma onda su i one sa njim jer su sve informacije u našem mozgu sadžrane u vidu nekih meni, isrkeno, nepoznatih hemijskih jedinjenja.
    E sad obzirom na način na koji naš mozak "posluje," ono što je duhovno za nas kao pojedince na nivou univerzuma ne mora biti, jer su naše percepcije svijeta oko nas, razmišljanja, sjećanja, i sve ostale stvari za koje smo ikad koristili mozak (a realno za sve osim par tih autonomnih funkcija ga koristimo) su materijalizovane na neki način i tako predstavljaju fizičku komponentu univerzuma.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.