Tripovanje svemira

  1. pa sigurno da je daleko od Istine. znaš šta je još Istina? hrist.

  2. edit: i naravno da zavisi od toga kako gledamo, evo uzmi njutnove zakone i primeni ih na atomske čestice, neće da može. pa kako sad to, ista stvarnost, a zakonitost se menja što dublje zalaziš u nju?

    Važe Njutnovi zakoni i za atomske čestice, samo drugačije i ne toliko jako. Svaki zakon fizike važi za sve, samo na drugi način. Ni zakoni kvantne fizike ne važe na makro nivou, pa su i dalje tačni. To se menja sa skalom, ali je i dalje objektivno tačno. Naučnici se trude da povežu to teorijom svega i na pragu su da to urade.

  3. Siguran sam da sada neki fizičar čupa ono malo kose (ako ima sa strane ćele) ispred monitora čitajući ovu raspravu i nervira se što nema 50 poena za forum da napiše svoje viđenje na temi, tj. da nam se najebe keve svima.

  4. Važe Njutnovi zakoni i za atomske čestice, samo drugačije i ne toliko jako. Svaki zakon fizike važi za sve, samo na drugi način. Ni zakoni kvantne fizike ne važe na makro nivou, pa su i dalje tačni. To se menja sa skalom, ali je i dalje objektivno tačno. Naučnici se trude da povežu to teorijom svega i na pragu su da to urade.

    ne važe, ni za mikro ni za makro, ni za normalne stvari. tj važe, ali sa manjom tačnošću od relativističkih za velike ili kvantnih za male, koji su tačniji, ali verovatno nisu oni apsolutni. svi oni uzimaju neku vrednost za fiksnu, da se uvate za nju ko pijanac za plot, inace nema vajde :)

  5. Važe Njutnovi zakoni i za atomske čestice, samo drugačije i ne toliko jako. Svaki zakon fizike važi za sve, samo na drugi način. Ni zakoni kvantne fizike ne važe na makro nivou, pa su i dalje tačni. To se menja sa skalom, ali je i dalje objektivno tačno. Naučnici se trude da povežu to teorijom svega i na pragu su da to urade.

    I ja sam na pragu, pa mi ne daju unutra. Čudiš me, zašto verovati u nešto što u krajnjoj liniji i ne razumeš, samo ulažeš slepo poverenje u obećanje nečega što je postiglo određene rezultate, nahranilo par gladnih, i što se zove progres? Kevlar, put u kosmos, mikrotalasne rerne, nanomaterijali, vakcina za grlić materice. To je u rangu izuma cvikcangli, već u tom vremenu kad su ih izumeli. To me ne interesuje. To jest interesuje me, praktično, ali svoje duhovne snage ne ulažem u glorifikaciju toga. Nisam altruista, humanista, očekujem nešto više pre svega od svog viđenja i doživljaja života, hoću ako ne smisao, ono bar neku okvirno unutrašnju magiju i čaroliju postojanja. Banalna (ne neistinita, ali da banalna) mi je slepa vera u napredak nauke kao nečega što će meni i ljudskoj rasi da objasni kako da živi.

  6. Ne mogu sad da pišem, ne ide mi pismeno ovakva rasprave, nikad ne kažem ono što mislim. Ako i kažem, nije to to. Nemoj da misliš da sam ja neki zaluđenik koji odbacuje bilo šta duhovno.

  7. Оног тренутка кад људски ум буде био способан да помири религију и науку, тј. да се свака реч из сСветог писма објаним научним чињеницама, сазнаћемо и шта је свест и шта је сврха нашег постојања. Ови покушаји објашњења догађаја из Сцветог писма су чисто пипање у мраку.

    Претпостављам да Чак студира физику и да се држи тога што учи на факсу. Ја сам јако против Ајнштајна из простог разлога што се његови постулати косе са Теслиним виђењем свемира по коме се енергија креће у неком медијуму који је он назвао етер и да је могуће путовати брзинама већим од брзине светлости. Испашће да опет да покрећем теорије завере, али не признајем физику која се прилагођава Ајнштајну само зато што је био Јевреј, тј. не волим то јудео-масонско форсирање његовог имена, јер је он уствари обичан лопов који је све што је Милева открила приписао себи. Зашто се учи Ајнштајнова физика, а не Теслина и Миланковићева?

    Ја бих стварно волео да негде нађем те Теслине записе, али не нешто типа чланак који је објавило "Треће око" него нешто озбиљније.

  8. Морам мало, јбг... Звзда ми губи од Макабија па не могу да гледам па реко' да боље да прекратим време овде. :)))))))))

  9. Ja ne kontam ništa sa tim tripovanjem svemira. Ne verujem ni u jedno duhovno biće iznad svega i zbog toga mi je žao jedino zato što ne mogu u masone. Sa druge strane ne verujem ni da nauka može da da odgovore na sve. Tako da jebiga.

  10. Au ovaj Fender, haos jebote.

  11. ovo

    Haha, šali se Fenjer.

    Fenderu, objašnjavanje svetog pisma naučim činjenicama? To je kao da ujutru pokušaš da upališ juga sopstvenom čarapom od tri dana. Nekada je bolje da jednostavno ništa ne kažeš, čak i dok čekaš makabi ili štaveć.

  12. tandem ipče-ollanik po meni je najbolje objasnio svemir, može proglašenje, može lok.

  13. ''I nek svemir čuje nemir...''
    -Momčilo Bajagić - Bajaga-

  14. Kad sam ja hteo da izvalim tu foru svemir-nemir ovde, ali sam mislio da je glupo. Evo ti si me razuverio.
    http://katalog.kupindoslike.com/Neka-Svemir-Cuje-Nemir_slikaKatalog_XL_17504.jpg

  15. Fenderu, objašnjavanje svetog pisma naučim činjenicama? To je kao da ujutru pokušaš da upališ juga sopstvenom čarapom od tri dana. Nekada je bolje da jednostavno ništa ne kažeš, čak i dok čekaš makabi ili štaveć.?

    Па то делује бесмислено, делује уврнуто. Помирити религију и науку, помирити, филозофију и физику. Можда је то могуће постићи помоћу математике. Ви сте ову тему почели да схватате преозбиљно. Овде пише "Триповање свемира". Можеш да паметујеш, али и да лупаш до миле воље. Вукајлија је ово. Овде и највећи лаик може да лупета колико хоће. Није страница Филозофског факултета, ПМФ-а или Богословије.

    Деловало је некад људима уврнуто и бесмислено чињеница да је Земља није равна плоча. То је некад било богохуљење. Погледајте конкретно ову ситуацију са ЦЕРН-ом. Мислимо да све знамо, а не знамо ништа. Помисли се, отркивено је нешто епохално, "сад нам је све јасно", кад оно: то је само гребање површине.

  16. Fender pročitao Anđele i Demone i istripovao se da je onaj papski kamerlengo.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.