Prijava

Jovo ima ispravan stav, uspece sig.

oce, dobro mu ide

to je to :)

ubacis i readme.md npr i super. ili linkujes sa ovog tvog kao personalnog sajta

dao sam ti i zvezdicu

ako ces se vec zajebavas sa c-om, preporucujem ti ovo, i da malo krenes da se zajebavas sa embedded stvarima, mnogo zanimljivije od PC programiranja na C-u
https://electronic.ba/proizvod/42202/starter-kit-set-za-edukaciju-arduino-uno-r3

inace, mozes da krenes polagano sa pajtonom ili nodejs ili c# anlokuj malo vizuelne stvari i to.

if/then/for/malloc si savladao cini se.

E hvala za zvjezdicu, inače što se samog GitHub-a tiče, tu sam baš početnik... ali ima u sklopu ovog kursa što ganjam kasnije jedan dio gdje se baš git radi detaljnije, tako da se nadam da ću tu malo skontati detaljnije šta i kako oko Git-a. Meni je za početak git služio čisto kao mjesto gdje mogu besplatno hostovati statički sajt. :)

E sad što se daljih koraka tiče, sledeće što dolazi u kursu je Pajton, pa SQL, pa onda HTML/CSS, što će u suštini biti ponavljanje stvari koje znam, ali možda nešto novo i naučim + JavaScript... i na kraju neki mali završni projekat u Flasku.

Od toga svega mislim da su mi najkorisniji SQL jer od toga teško da možeš pobjeć, kao i JavaScript...

Ovi svi ostali backend jezici su interchangeable što bi se reklo... možeš C#, možeš Pajton, možeš Javu, možeš čak i Node.js.

Ali ako oćeš da zaokružiš priču oko Weba teško da možeš pobjeć od JavaScripta za front i SQL-a za back.... (Ime i onaj Mongo.db no-sql doduše, ali kontam da je SQL još glavni)

Što se tiče opredjeljenja za backend jezik meni je glavna dilema Pajton vs. C#.

Imam druga koji bi me mogao uvesti u C# priču... a s druge strane, Pajton bi bio logičan nastavak ovog što se radi na kursu. Čak nude i sledeći kurs gdje se radi Django detaljnije...

Što se tiče embedded stvari... to me takođe privlači, ali da dođe na red... ne može sve odjednom. Ali taj Arduino mi zvuči kao skroz kul hobistička stvar da ćejfiš lagano, igraš se s tim, usput i naučiš neke korisne stvari. Tako da, why not?

Citam post i nametim na “arduino”, zvuci kao karakter iz wowa xd ne cuh ranije za to

E celte, scouser, dodao sam i readme.
https://github.com/zjovicic/Example-C-programs/tree/main
Pogledajte ima li smisla ovako.

Usput sam na samom sajtu izmijenio linkove koji su vodili do txt fajlova, da vode do fajlova u repositoriju, a takodje sam dodao link ka samom repositoriju...

Ipak, txt fajlove nisam brisao... iako ka njima nema linkova... cisto neka ih nek se nadju... negdje sam serovao link direkt ka njima, ako izbrisem nece raditi, tako da, neka ih dok ne traze jesti. :) Ali nisu vise na sajtu.

Zapravo, radi link i bez ovog /tree/main
logicnije je ovako dijeliti:
https://github.com/zjovicic/Example-C-programs/

Citam post i nametim na “arduino”, zvuci kao karakter iz wowa xd ne cuh ranije za to

jel ne bese ti neki programer?

Melkor je vise Toma Zdravkovic tip lika ono tuga cemer jad.

mislim da si promasio temu

Inace, mozes da krenes polagano sa pajtonom ili nodejs ili c# anlokuj malo vizuelne stvari i to.

Moram da pogledam sta Jovicic radi na Gitu malo kasnije, po komentarima vidim da se igra sa C-om, pa sam sad u fazonu, sto sa C-a da ide na C# ili slicno. Ako je savladao memory management, nije lose da pogleda i bazicniji C++, sa tipa Qt/QML za UI, ako vec ide ka embeeded progu. Taman je QML baziran na javascriptu, i ima fino odradjenu komunikaciju sa bekendom u C++ ili Pythonu.

Ako oces vise ka netu a manje ka uredjajima, nodejs, react itd.

Jebem li ga, ako ides ka uredjajima, pitaj sta te zanima, lolek.

dobro celt meni to ne treba u zivotu prastaj

Iako izjava stoji?

xaxaxa

ne slusaj remea nemoj se poganiti C++om.

moralo je nekada jbg, nije imalo bolje, al danas, do c++ se dolazi kad krenes nesto da pravis, pa ne moze pajton, node, probas nesto drugo, ne valja, primeri svi iz 2002 na internetu, pogledao si kolko posla je da se sve to pravi ispocetka, pa ipak ne moze, pogledas da uvalis nekom remetu da se jebe, ne moze, pogledas da promenis posao na brzinu, nema nista zanimljivo, ignorises neko vreme u nadi da ce onaj kom treba to u c++ da zaboravi na to, da se zajebe cela agonija, i onda kad bas moras uzmes poskidas to koda sto ima, izmenjas sta treba, otaljas sto brze da vise ne zagadjujes mozak i na kraju vratis odakle je doslo, dodajuci tvoj doprinos pun tihih bagova septickoj jami c++ koda na internetu.

da se buduce generacije cude, zasto je pobogu neko ovo pisao u tom govnu