Lista kandidata (sve najznacajnije politicke licnosti od sticanja nezavisnosti 1878. do danas, izuzet je Nedic jer smo zapravo bili okupirani, a i on je govedo nad govedima, kao i komunisticki komesari izmedju Tita i Milosevicevog uspona):
Kralj Milan Obrenovic
Kralj Aleksandar Obrenovic
Kralj Petar I Karadjordjevic
Nikola Pasic
Kralj Aleksandar Karadjordjevic
Josip Broz Tito
Slobodan Milosevic
Vojislav Kostunica
Zoran Djindjic
Boris Tadic
Aleksandar VucicGlasa se po kategorijama:
1. Spoljna politika/teritorijalni i nacionalni gubici (I)
2. Ekonomija, socijalna pravda i prosperitet gradjana (II)
3. Drustveni i politicki progres, sloboda medija, demokratija i razmena misljenja (III)
4. Licnost (IV)U svakoj kategoriji treba izabrati trojicu, tako sto ce se onom najgorem udeliti 3 boda u toj kategoriji, drugom najgorem 2 i trecem najgorem 1. Na kraju glasanja ce se sabrati bodovi u svim kategorijama za svakog politicara, izvuci prosek i proglasiti neslavni pobednik. Glasanje traje do nedelje u 20h.
EDIT: pokusajte da u obzir uzmete i istorijske okolnosti, ne mogu se istim kriterijumima meriti medijske slobode danas i pre 50 ili 100 godina.
- јп
Socijalna pravda pa lol
Glasaću već nije loša zamisao eto da se upišem
- K
Sevaste bas me zanima na oanovu cega ti je Aleksandar Obrenovic najgora licnost?
- K
I mediji su ti slobodniji sad, nego pod Titom, to je cinjenica jbg. Mislim bukvalno na internetu mozes da napises sta hoces, ako iole imas neku popularnost, a rekao si nesto skakljivo ljudi ce sve deliti. Ko kad je Brkic ludi pisao u tabloidu da Vucic jebe svog sina hahahah tacno mogu da mislim u Titovo vreme da napises da marsal jebe malog Josku
I mediji su ti slobodniji sad, nego pod Titom, to je cinjenica jbg. Mislim bukvalno na internetu mozes da napises sta hoces, ako iole imas neku popularnost, a rekao si nesto skakljivo ljudi ce sve deliti. Ko kad je Brkic ludi pisao u tabloidu da Vucic jebe svog sina hahahah tacno mogu da mislim u Titovo vreme da napises da marsal jebe malog JoskuU neku ruku imaš pravo, ali:
- u toj kategoriji ne radi se samo o medijima, vec se vise misli na opstu atmosferu u drustvu i razumevanje toga sta je politika i politicki zivot
- tito je ipak vladao u vreme kad je pola evrope bilo pod sovjetskom cizmom i bio potencijalno najprogresivniji komunisticki lider, vucic je za svoje vreme izuzetno autoritaran politicaru svakom slucaju, nije bila laka odluka i radi se o nijansama
- b
rekao bih da imaš nešto protiv ds, i još jedno pitanje, za koga navijaš?

Bombe, ja imam izuzetno mnogo i protiv DS i protiv SNS i SPS i DSS i GSS i LDP i svih jebenih stranaka na ovom prostoru koje su se ikada pojavile. A ne navijam ni za jedan klub, smatram fudbal aktivnošću za sirotinju gde 22 previše plaćena dresirana majmuna sat i po vremena šutiraju loptu po terenu da bi trčali za njom. Naročito u našem fudbalu. Jesam li zbog toga loš čovek?

Znam ja šta Sale priča, ozbiljan je čovek nije šalabajzer ali Ronaldo koji vredi 100 miliona i 30 miliona plate godišnje a koji zaradu kluubu na ovaj ili onak način donese 500 000 miliona dabome da vredi 130 milki ako ne i više.
Vredeli bi i operski pevači da narod voli operu a ne Lš
Zakon tržišta jbg- b
za zvezdu navijas, zar ne?

1. Spoljna politika/teritorijalni i nacionalni gubici (I)
Sloba 3 bodaa
Koštun 2 boda
Vučić 1 bbod
2. Ekonomija, socijalna pravda i prosperitet gradjana (II)
Sloba 3 boda
Vučić 2 boda
Tadić 1 bod
3. Drustveni i politicki progres, sloboda medija, demokratija i razmena misljenja (III)
Vučić 3 boda
Sloba 2 boda
Tito 1 bod
4. Licnost (IV)
Vučić 3 boda
Tito 2 boda
Koštun 1 bod