Pa evo, ima puno legendarnih recenica iz filmova koje se koriste svakodnevno, i zato mislim da je ta tema zasluzila svoje mesto na forumu.
Kada navodite recenicu, bilo bi dobro da navedete i iz kog je filma, ali ako ne znate nije obavezno, neko drugi ce se verovatno setiti.Da pocnem...
"Vozi Misko" - Ko to tamo peva-

''Ti si stvarno pomračenog uma!'' - Potera za Srećkom
''Ja bi da mi to koljemo'' - Lepa sela lepo gore
''Oćeš zolju, sine, da ga dokusuriš?'' - Lepa sela...
''Jako si ružan ali sam se godinama navik'o'' - Mrtav 'ladan
''A ti si mi pa kulutran, jebalo mesečinu'' - Crni Gruja
''I ja bi da karam Vesnu Zmijanac, al' ne ide'' - Karaula
''Drugi jebu, a ti se Muzafere kupaj!'' - Otac na službenom putu
''Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoja?'' - Užička republika
''Kolega, na terenu sve redovno?'' - Mrtav ladan
''Imam lukav plan!'' - Crni Gruja (originalno, fora je iz Crne Guje)
''Kad se sad nisam šlogir'o'' - Maratonci
''Ajde ti sad sve lepo priznaj, a Đura će ti oprostiti što te je tukao.'' Balkanski špijun
''Ja nemam majku, mene je rodila tetka!'' - Balkan ekspresSetiću se još :)

Дај бре, Жикина династија? Ко то још гледа? :)
This is your life and it's ending one minute at a time. - Fight Club
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch? - Figth Club
Narrator: When people think you're dying, they really, really listen to you, instead of just...
Marla Singer: - instead of just waiting for their turn to speak? - Fight ClubКад бих само могао бити сви људи на свим местима... - Лисабонска прича

"Wizard arrives precisely when he means to !" LOTR
"It's moving 'cuz I stuck the axe in it's head !" LOTR
"How lucky you English are to find the toilet so amusing. For us, it is a mundane and functional item. For you it is the basis of an entire culture." Black Adder
"Something is always wrong, Balders. The fact that I am not a millionaire aristocrat with the sexual capacity of a rutting rhino is a constant niggle." Black Adder
"If you come back with the information, Captain Darling will pump you thoroughly in the debriefing room." Black Adder
"Luke I am your father !" Star Wars- Пд
Run Forest , ruuuuuun!
- m
''Zovi ga, nemoj ja da ga zovem''.
PUSHER - Danski film, scena kad Milo i Radovan, na srpskom, zovu Franka da im pomogne oko frižidera.