Prijava
   

Hleb I kifle

Manifest beogradskog mini-snobizma za svakoga. Ako niste na vanzemaljsko-intelektualno-kul nivou Sergeja Trifunovića, a opet se ne osećate prosečno i seljački, ne brigajte, jer je otvoren lanac pekara Hleb I Kifle - gde ćete za samo 240 dinara moći da pojedete pirošku od 20 grama sa specijalnom ružičastom solju sa Himalaja i trunčicom krvi aljaskanske krabe, ili dansko pecivo sa autentičnom kapljicom Oprinog znoja za samo 320 dinara. Burek ii kuvani đevrek stoje u izlogu čisto radi ambijenta, jer niko od klijentele nije toliki seljak da jede burek od 50 dinara, a i masno je tako aut ove zime! Planira se ograničena serija “mafina” koje će potpisivati Džastin Timberlejk lično.

Konačno imam gde da prezalogajim uz Kosta Kafu za poneti koju sam kupio za samo 280 dinara, kao I da prošetam svoju kinesku majčicu iz Teranove koju sam uzeo na “sejlu” za samo 14.000 dinara. Bliss.

Jeb’te što je strava onaj Hleb i Kifle, ko da sedim u „Paul“-u u Parizu!

Komentari

Stalno prolazim pored jedne pekare "Hleb i kifle" i još nijednom nisam ušla tamo... Baš sam aut :D
+

Izvinjavam se kolegi Burzumu za kešanje na sliku :D

Odlicna.Idu mi na kurac koliko i Djokovic menjacnice.

Trpković zakon. Hleb i kifle su pušači stojka :).

Ја обожавам хлеб и кифле. Тако лепих и дивних колача има...скоро стално тамо једем, када сам ван куће...жао ми је ако то вређа нечији начин живота, али ја не видим ништа лоше у уживању у оним дивним корпицама са воћем и кремом!

Čisto proseravanje

Избрендован хлеб. То се плаћа.

Najbolja Cezar salata na svetu je tamo! Minus.

A znate li šta mi ubedljivo najviše ide na kurac u vezi sa tom usranom pekarom?
GODINA OSNIVANJA 1952! A pekara jedva da postoji 3 godine.

+

ostavljam neocenjeno . edit : teranova vazi za socijalnu prodavnicu , te tamo ne mozes naci majicu preko 800 din i koja ce ti trajati 3 nosenja .

sto si hejter :P
kad imas izbor u koju ces pekaru da ides sta ima da pljujes ove druge.

:P

ironično, i ti imaš izbor koje ćeš definicije da čitaš, a opet si došao i pljucnuo minus na moju.

Potpuno se slazem sa autorom definicije i mislim da objekti kao "Hleb i kifle","Costa coffy" i slicni fenseraji ,potpuno nepotrebni.Oni postoje samo zato sto vlasnici tih objekata,odlicno znaju da se srbi lako pokondire i tu vide nacin da zarade lovu.Njihove cene mi ne bi smetale da su normalne.Za novac koji tamo platis bilo koji proizvod,na bilo kojem drugom mestu mozes to isto ,ili bolje da kupis za tri puta manje love.Istina ,sva ta mesta postoje zbog debila,koji imaju love i koji vole da se foliraju sa kafom od 300 dindzi.Isti takvi majmuni idu i u kineske restorane,gde ih lupaju po usima,ali im je ispod casti da odu u kineski restoran u kineskom trznom centru,gde mogu da sede sa pravim kinezima i da jedu pravu kinesku hranu,po normalnim cenama....

@Talentovani, Cezar salata košta 240 dinži,a ja se baš odvalim od klope i sigurno bi izašla skuplje da poželim sam da je napravim,da ne pričam o vremenu koje bi mi trebalo. Sad,za ostalo ne znam,nesam probao.

Probao sam "ćabatu" sa paradajzom, i ukusno je do jaja.
Ali su me išamarali po džepu, pa više ne ulazim tamo... vraćam se bureku sas mesom. Šteta samo što je najbolja pekara u zemlji - "Ishrana" Smederevo završila u njihovim rukama.
+

PEDERI DEMONI I LICIMURI!!!!
+++

Ušo ja jednom u Hleb&kifle u Čika Ljubinoj. Dve prodavačice zevaju. Kažem Dobar dan, koje kifle imate? (jela mi se baš kifla, kriva i slana). Ova jedna se pomeri i kaže: Samo to što tu vidite. A tamo neka okrugla sranja, kolači sa trešnjama, slične budalaštine. Ja ih pogledam, njima oči ko da su se umivale vrelom vodom: Radnja hleb&kifle a nemate kifle?! Izem vam radnju, i izađem. Malo ih je to probudlio, primetio sam...
+

previse snobovski. +++

Defka je odlična.

dobra defka...to je ovo što kaže Ming, Ishrana Smederevo, samo ih kupio zet nekog mudonje iz vlasti...čak su i novi zakon o pekarama koji stupa na snagu 2011 pravili tako da se njegove pekare savršeno uklapaju...pričao mi kum..on drži malu pekaru na Kaleniću...+

Trpković zakon.

Amin.

Trpković zakon.

Amin.

Zašto toliko pljuvanje po objektu koji očigledno ima svoje kupce. Ja ne volim Trpković, burek, đevreke i šta sad, treba da udarim po pljuvanju toga i da kažem:" Zašto postoje bureci kada su to samo masna govna koja ti idu direktno u dupe i od kojih ćeš za deset godina dobiti srčku?" Hleb i kifle je za mene najbolja pekara u Beogradu, odvojim novac za doručak tamo, pa ako sam zbog toga snob, ok, snob sam.

i šta sad, treba da udarim po pljuvanju toga i da kažem:" Zašto postoje bureci kada su to samo masna govna koja ti idu direktno u dupe i od kojih ćeš za deset godina dobiti srčku?"

Не греши душу, бурек је гориво за јебаче. Плушчина за про хејт.

Samo izgleda napucano pekara, nije snobovska 'vopste.
I Terranova je zesca kinezara, majice 300 dinkica..to verovatno ni kod Kineza nema !

ae Bozic je +

Koji cu tamo, kad je kalevski 10 metara dalje :)

e nek si im reko...trpkovic je mama...jedino sto mi je malo daleko...

Само пар ствари у том објекту ваља, а све је превише скупо! Ако ме неко тражи, бићу у Гвоздену! :)

Čudi me da niko nije pomenuo da je vlasnik Lilija i pomenute "kare" isti

Imaju ama bas sve sem pravog hleba i kifli. + jer i meni idu na organ(zna se koji)

Dobra definicija, osim dela sa Teranovom. Cela Teranova moze da se kupi za 14 000 din.

A Vlasnik je Mladen Grujic, inace poslanik Veljine Nove Srbije.

браћо, хлеб и кифле рулају. то што сте сви мачо балканци што зубима кидају бутке са живих прасића и жваћу чокањчиће после испијања последње туре раџе то је ваш проблем. овде се очигледно бркају термини квалитета и квантитета. Пекаре хлеб и кифле имају врашки добро пециво ијош бољи хлеб те сваки иоле искрен гурман мора да прогута свој паорски понос и то призна. срам вас било, види се да сте сви до једног који сте попљували овај капиталистички, али опет скроз кул угоститељски објекат тотални аматери у оцени доброг пецива. ШЕЈМ ОН ЈУ

Ja i dalje čekam Huga da se izjasni. Ako tu nemaju pecivo sa šunkom i kremom, jebeš takvu pekaru.

п.с.
иако је дефиниција идеолошко смеће, дадох палац горе јер је написана са великом љубављу према мржњи, иако аматерској и погрешној мржњи.

тулуме, то реално јесте аргументовано пљување. јебеш пекару без чоко-шунке

Ja i dalje čekam Huga da se izjasni. Ako tu nemaju pecivo sa šunkom i kremom, jebeš takvu pekaru.

Немају, тражио сам. Мршава пекарка ме само погледала са гађењем.

+ jer je definicija dobro napisana, mada se ne slažem.
Prvo, k'o što rekoše, Terranova je dobro upakovani buvljak.
Drugo, kafe u Costa Coffee-ju jesu skuplje, ali su im "porcije" mnogo veće nego u ostalim kafićima. I, malina tart im je do jaja. :D
Treće, što se tiče same pekare - jes' da nekad preteruju, ali ja se bez problema najedem za 100-120 dinara. Što se mene tiče, jedina falinka im je što im je zeljanica očajna. (:

браво +

пљуца на шминкерско беживотно пециво!

teranova je tezak zljut od prodavnice

Kod Tome je lebac 100 puta bolji. A Aleksandri svaka čast kad se u H&K najede za 120 dinara.

Интерна фора, заборавио сам како сам је оценио.
Дали би сте на насловни страну ставили " дефиницију" када би неко из нпр. Новог Сада, писао о буркџијској радњи "Ђорђевић" ?
Тамо је бурек мамара!

Pljusčina! Da su u toj pekari cene tri puta manje, fensere bi bio blam da kroce. Nemo' se folirate, znate da je tako.

Trpković zakon.

+

Da su u toj pekari cene tri puta manje, fensere bi bio blam da kroce.

Егзектли.

Није ствар у томе да ли ћемо ми прогутати наш паорски понос зарад гурманлука или не, већ је ствар у нереалним ценама. За исте паре,сваки иоле вештији домаћин/домаћица може сам да направи нешто много боље по свом укусу.

Тек када буде било у "Хлеб и кифле" чувени бурек са качкаваљем и шунком преузеће примат од госпође Трпковић. Коста кафе, мока од пола литре за 230 динара, непроцењиво! Плус

HAHAHAHAHAHA...svaki put to pomislim kad prodjem pored xD

Hahahaha, kako serete svi. I kako ja serem. Hahahaha

Мени се,ето,свиђа оно што може код њих да се купи,али јебига. Скупо. Ретко кад имам пара да се наждерем тамо. Пих,студентски џепарац. А и претерују с ценама. Није увек скупо,аутоматски и добро,али људи се навуку. Кифле су исте ту и у обичним пекарама,али код њих те јебу у новчаник. Мада,њам.

It's funny 'cause it's true... +++

Sve u #16! Volio bih da me Amantino mrzi. Kako taj čovek kvalitetno mrzi.

Auuuu ala neki seru lepo ovde!!!
1. Tripković duplo skuplji od hleba i kifle da se zna.
2. Hleb i kifle prvi u veli redovnu prodaju hleba bez glutena (ko ne zna nek potraži na netu čemu to obzirom da postoji solidan broj bolesne dece i ljudi u Srbiji koji ne smeju da jedu i piju ništa sa glutenom pa su svaki dan morali da prave kod kuće hleb koji postaje jak kao kamen posle nekoliko sati ma gde da ga držite).
3. koštaju više nego što vrede - dobro to jeste činjenica
4. iskren da budem većina pekara duž ceog Bulevara je zapravo skuplja od Hleb i kifle iz prostog razloga što hleb i kifle ruši konkurenciju na taj način što kad živite pored te pekare uvidite da je ipak jeftinija od ove stare ili neke novije.
5. Pa naravno da su im kolači skupi, gde nisu?
6. Pekara "KALEVSKI" RULES!!!! krofne 15 dinara, hleb 30 burek 45-65. Nema pice.

@talentovno glup . auuuuuuu..... jesi ti svestan šta si napisao? Pa ti sada da imaš pare i da ti ponude da kupiš juga ili...ne znam, mečku, ili bilo šta drugo što košta više od juga a imaš pare za to, ti bi bio glup kada ne bi kupio juga i uživao u esenciji automobila zar ne? Sunce mu poljubim! Mislim nije svaka cena do kraja opravdana, ali ti si baš lupio da oni koji imaju pare su glupi zato što troše na skuplje stvari.

Ako je tačno to za hleb bez glutena, skidam kapu i svaka im čast!

E sad, imao sam priliku da jednom jedem tamo i mogu da kažem da mi se nikako ne dopada.Kad god prođem pored te pekare oseti se jaaaaaak, kiselo-ustajali miris, koji baš onako iritira čula. Pekara mora da miriše bre, pa da ti voda na usta krene! :)

Probao sam i neku njihovu pitu, koja je toliko kisela, da bi u tom trenutku sigurno imala Ph vrednost 1, da sam imao Lakmus papir pri ruci. Sve mi je nekako anemično kiselo, a skupo... Odnos cena/kvalitet im se baš nikako ne slažu. :P

Jeste baš su bile reklame. Nema u svakoj prodavnici, ali u većni ima. U zavisnosti udaljenosti radnji jedni od drugih. To je za gluten.
A cena i kvalitet, generalno se slažem (mada su im kolači i tako te neke stvari koje obično nema u pekarama jako zanimljive, mada sam i njih probao svega 2, 3 puta), ali ako pljuju bolje neka ispljuju onu pekaru Bulevar. burek nemoš ni da kupiš koliko je skup a o ukusu i suvoći da ne pričam.....dobro i nije tako suvo ali da smrdi na zamrzlo smrdi!

videh jednom bubasvabu u pekari Bulevar... al' avaj, glad te ne pita svidja li ti se to sto vidis ili jok.
a jedem cesto i u leb' i kifle... sta znam, nit' mi smrde, nit' mirisu, jednostavno nema druge pekare u tolikoj blizini, a ja sam izuzetno lenja osoba... osoblje je uglavnom ok..pekara k'o i svaka druga
al' jebes ti tu pekaru koja nema pizzu pomijaru xD

Trpković zakon.
I pekara Toma.

Ja sam samo jednom ušao i kupio neko pecivo. Nije bilo uopšte skupo, ali nešto nisam bio oduševljen kvalitetom peciva.

Mislim da o bureku treba napisati pesmu. 'Leb i kifle - us'o i izas'o. Ko ima kinte za proseravanja, slobodno - ali hleb je hleb, gde god kupljen, pre 60 i kusur godina kod nas su jedva ikakav imali, pitajte svoje babe ili majke da li su tad trpele gladne.. +

За исте те паре за које купим тамо неку јаду од пецива могу да одем негде или да од куће наручим пицу,шпагете,мињоне,ПАЛАЧИНКЕ итд и да ми још остане за коцу :Р . Шта да нећу можда да умрем здрав,лол,зајебите то . ;)

+
Pređem preko puta u Bucko i smandrljam picu sa goveđom ili pilećom :)

Piroška od od 20 grama sa specijalnom ružičastom solju sa Himalaja i trunčicom krvi aljaskanske krabe 240 dinara. - Ne.

dansko pecivo sa autentičnom kapljicom Oprinog znoja za samo 320 dinara. - Ne. Ima dansko pecivo bez Oprinog znoja i košta 35 dinara.I kida.

Planira se ograničena serija “mafina” koje će potpisivati Džastin Timberlejk lično. - Ne,ne planira se.

Ne jedem u H&K nešto prečesto,ali kol'ko se sećam tamo je najskuplja stvar onaj sedvič sa pršutom i još neki džidžabidžama i on je oko 200 kinti. Mislim osim celih torti i pogača.
Sve ostalo je bar 20% skuplje nego u ostalim pekarama zato što je bar 20% bolje.Ako nemate para jedite negde drugde ili nadjite bolji posao. :)

Ma nije bre ni sve skuplje nego u drugim pekarama, počevši od hleba!

ok hleb i kifle imaju vece cene nego ostali ali je i kvalitet bolji,sta valja-coko kroasan sa vanilom,francuska sa sunkom,pogacica sa cvarcima,bavarski sa prsutom,chesse cake,dansko pecivo,stapic sa belim lukom,ROL VIRSLA UBEDLJIVO NAJBOLJA,i jos mnogo stvari...kvalitet im je na nivou jer u dosta pekara imate samo jednu ili dve stvari koje valjaju kao u pekari biljana u staroj pazovi gde je najbolji burek :) ako se ne poredi sa sarajevskim u pekari sarajevo :) pozz

Ako te zanima ko ti je dao plus i zaokuzio ti cifru na 10000, obrati se meni :)

čitam tvoje definicije i imam utisak da posle kucanja svakog primera u sebi kažeš "pička im materina" :)

Možeš da voliš "Hleb&Kifle" možeš da ne voliš ali ovo je profesionalni hejt +

čitam tvoje definicije i imam utisak da posle kucanja svakog primera u sebi kažeš "pička im materina" :)

daj bre uvedite palac gore za komentare!

inace, u teranovi su stvari prilicno jeftine, dok zara s druge strane (a takodje mejd in cajna) dere!

+

a, da, sto se tice toga cena/kvalitet, kurac/palac, nije lose da znate sastav ovih govana - sva peciva su puna raznoraznih preukusnih govnjivih aditiva, konzervanasa i emulgatora, teska hemija - prste da polizes! bolje da popiijes litar benzina nego parce njihovog tost hleba.

inace, ima jedna, milion puta fenserskija pekara, nesto rogenart, il tako nekako. cene da te bog sacuva, a enterijer mega fensi. ja sam jednom u toj pekari u maksima gorkog, nesto kasno uvece, video misa kako se seta po izlogu i onom izlozenom pecivu. toliko o tome.

@gasisvetlo
Lupetaš ko pička po samaru. Gde is ti video sastojke peciva Hleb i Kifle majke ti?
Iako me generalno zabole pajser za Hleb i Kifle, tamo sam jeo neke jebeno dobre stvari od testa. Nema burek, to je sranje, pita sa krompirom je bila dobra kada sam je jeo, sa mesom jedno vreme bila odlična. Integralne štanglice su super iako generalno ne dajem po pizde ladne vode na zdravu ishranu. Krempita dobra. Dansko takođe. I tako dalje. Generalno ima govana kao i svuda. Mislim keve ti najedeš se kod "Bucka" sa njegovom ušljivom kaprićozom i sa goveđom salatom. Govno s mlekom, jer za malo veće pare(odavno se ne hranim kod Bucka) možeš 2 ulice odatle da pojedeš sendvič sa piletinom sa susamom. Znači svuda ima nešto što će se nekome svideti, nekome ne, ali mi se digne kosa od vrsnih poznavalaca testa koji jedu pizzu pomijaru?! Nisam probao, ali nekako mislim da bi se talijani ispovraćali na samu pomisao.
Za definiciju plus jer je realno dobro sročena.

teranova vazi za socijalnu prodavnicu , te tamo ne mozes naci majicu preko 800 din i koja ce ti trajati 3 nosenja

Tačno tako