Prijava
 1.    

  krepati

  krepati ili ti lipsati,geknuti,overiti,majkati,otegnuti papke,zaštambiljaviti se ..............

 2.    

  krepati

  Zaboraviti disati,pandrknuti!

  Odnosi se na zivotinjke!

 3.    

  Krepati

  +60 golden i platinum ejdž sugrađani koriste ovaj izraz umesto umreti. Tu su još crći, pandrknuti, odapnuti, otegnuti papke i baciti kašiku. Samo da se umiranje i smrt ne spominje u kući.

  Sedimo tako za kasnim ručkom kod babe. Letnje vreme. Po sred neke tišine oko supe čuje se muva dvomotorka. Jedna od onih što moraš stati na nju da bi je ubio. Moj babo, stari darvinovac kaže: "Nije ona tolika porasla, da je nju bilo lako ubiti."
  Uzbuna prvog reda, na stolu levo beli sir, desno peceno meso iz zamrzivača, dve vekne leba, lonac graška, vrela supa i druga vitala postrojenja stola za ručkom. Dušmanin će sve upljuvati. Baba, VOI i PVO, strelja muvu pogledom i čeličnom zavesom navodi neprijatelja u zonu dejstva lovačke eskadrile. Izdaje odlučnu komandu: "Sedite vi deco. Sad će deda. Ajde deda ubi muvu." Jedini za stolom koji ne čuje muvu, spušta kašiku u tanjir, desnom kupi sudnu krpu, levom se odupire od astal i podiže se iznad stola. Petnaestominutna potraga za muvom dva nova naleta, neprijateljske avijacije, sletanje na prozor i uzonu dejstva masne krpe. Deda zadaje odlučan udarac, zujanje muve umukne. Svi su svedoci da je muva mrva, ali nigde ne vidimo olupinu letelice. Deda javlja komandi: "Gotova je!" Sklanja zavesu da vidi gde je pala muva i vaskrsava muvz koja izleće kroz prozor.
  "Ode krepati." kaže deda i zatvara prozor.