Prijava
   

Momak koji u orkestru "svira" triangl

U sali opšti trans! Svi u delirijumu - publika ostaje bez daha, gospoda se preznojavaju, dok sredovečne dame otvorenih usta doživljavaju orgazam jači nego u zadnjih deset godina braka, gledajući sa balkona kroz mali pozlaćeni dvogled kako se lepi heroj iz njihove omiljene opere, u grčevitoj borbi mačevima bori za život, ljubav svog života i pravdu istovremeno.
Kontrabasima pucaju žice, osam violinista iščašilo ključnu kost, čovek sa trombonom se zacrveneo, usijao i preti da eksplodira i u prasku pošalje sve prisutne u pičku materinu. Koža na bubnjevima puca pod strašnim udarcima, trube postižu najviše zamislive tonove dok dirigent, raspojasan, raščupan i preznojan, pokušava da održi sve to u nekom redu, iako je i sam na ivici ludila, i preti da u ekstazi dirigentsku palicu nekome zabije u oko.
Kraj četvrtog čina, dobro je pobedilo, muzika je popadala, nazire se broj povredjenih virtuoza i onih koji su za umetnost život svoj dali. Zatišje. Momak koji je sve vreme stajao po strani stupa ispred svih, i dok svetlo velikog reflektora stavlja samo njega u prvi plan, osmehuje se, vadi triangl, i za kraj, pred gromoglasni aplauz, čuje se jedno: CING!

- Čime se baviš?
- Ja sam muzičar.
- Ooo, umetnik, a šta sviraš?
- Sviram triangl u jednom orkestru.
- Triangl!? AAAAAAAAAAhahahaha pa to nije ni instrument, ja mislio ti neki virtuoz, pa kakav si ti bre muzičar?
- Ja uživam, i od toga lepo živim. Ove godine sam sa orkestrom putovao po celoj Španiji, Portugaliji i Italiji. Prošle sam bio u Parizu i Lionu, a planirana je i turneja po Americi. Pre toga ćemo posetiti Nemačku, Švajcarsku i Rusiju. Mi smo svetski cenjen orkestar, poštuju nas i bogato smo plaćeni. Pojebao sam pola žena u orkestru, dobar deo filharmonije i osam igračica flamenka, sve to za dve godine.
- Au..Boli tebe kurac.

Komentari

Odlicno,fenomenalno!!!!!

Naježih se za vreme definicije, maštovito si opisao atmosferu :) plus, ali trianglista ne postoji

U životu je najvažnije biti na pravom mestu, u pravo vreme i činiti pravu stvar. Ovaj tip je u tome apsolutno uspeo. pilsPlus

Evo ti ga na slici desno, vidis da postoji ;]

Taj isti čika koji otfikari triangl jedared u sat i po radi recimo i ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=uLsGMeDBkK4&feature=related

Al' da jebu - jebu, k'o da im je zadnje, od portira, do dirigenta, pa posle i publikom prošaraju, to je haos hormonski

Ma to je u osrednjim orkestrima gde stede svaki dinar, pa daju nekom manje zaposlnom muzicaru da povremeno udari i triangl. Ovaj je iz vhunskog orkestra, ima penziono, socijalno, redovnu platu i pla'eni godisnji odmor :]

E ima i ono sranje sto se svira jezikom...sta tek oni da kazu?! :D

Autore, ne znam da li smo kolege, ali triangl obično svira onaj perkusionista koji u tom trenutku nema posla, tj. svira on i druge stvari, kada ima teksta... Inače, za defku +

Malo poznavanja materije o kojoj pises ne bi bilo na odmet. U doba interneta informacije su na klik od tebe. Recimo, ko i zasto svira triangl. Mada, u odnosu na ostale definicije, ova je jos i dobra.

Ja verujem da postoje ljudi koji udaraju samo triangl. To sto svirate u nekim sklj orkestrima me ne zanima :D

Postajem grupi, usmjerena isključivo na triangliste! :)

I da, naravno da postoji ova riječ, i ovo zanimanje.

Usput, samo usput, ovo me je pokidalo:

Mada, u odnosu na ostale definicije, ova je jos i dobra.