Prijava
 1.    

  Nije to to

  Zeleno-narandžasti džemper, oštrice na vrhovima prstiju, krv na sve strane, žuti školski autobus, noć, vriska, bežanija, Ulica Brestova. To bi bile prve asocijacije za lik Fredija Krugera, koji je je svojevremeno bio jedan od najstrašnijih likova iz horor filmova.
  Ulaskom interneta na velika vrata razbijeni su mnogi mitovi vezani za tu ličnost. Fredi Kruger više nikada nije mogao da bude toliko strašan. Kad na netu na fotki vidiš da ga glumi neki simpatičan, nasmejan i pomalo tunjav lik znaš da više nikad gledanje serijala "Strava u Ulici Brestova" ne može da ima isti efekat. Jednostavno, nije više to to. I tačka.

 2.    

  Nije to to

  Vrhunac odraza elokvencije prilikom objašnjavanja autoru 'nečega' zašto nam se to 'nešto' ne sviđa. Najčešće je to zato što tom 'nečemu' fali ono nešto.

  "Ma sve vam je to dobro ali nije to to..."

 3.    

  Nije to to

  Gorak ukus ispod glazure.

  Liči, a nije.
  Traje, al' gubi kontakt.
  Svira, al' srce ne zaigra.
  Duva, al' ne rashlađuje.
  Greje, a noge 'ladne.
  Lepo, al' glupo.
  Udobno, al' nije anatomski.
  Stabilno, al' se klima.

 4.    

  Nije to - TO

  Kad ti svi zamazuju oči dok se ti svim silama trudiš da ti i razum ne zamažu.

  Imao si 5 godina kada ti je tata doneo bicikl. Naravno, nije se imalo i dobio si polovan. Pedale su otpale i morao si da naslanjaš đonove na preostalu šipku. Znao si da to nije TO. Kad si dobio svoju decu, skontao si da je ćale mogao da kupi i namontira ti nove pedale.

  Bio si bubuljičavi pubertetlija koji je jedva čekao masne fote na rođendanskim proslavama. Jedinstvena prilika da se ljubiš sa najlepšim curicama. U tebe se zagledala samo bucmasta Snežana. Samo je ona htela da se ljubaka sa tobom. Nije to - TO.

  Zamomčio se kad si shvatio da ćaletu mož’ da mazneš samo drljavi Tomos. Nije to - TO. Svi drugi su mažnjavali ćaletov auto.

  Svi su studirali. Ti si uveliko radio kao automehaničar u Zastavinom servisu. Dojadile su ti metalne kasete sa posterima obnaženih devojaka, večito masne ruke i crno ispod noktiju. Tvoji drugari iz osnovne škole su te se setili samo ako im se auto pokvario. Tada su te, nakon popravke na parkingu, vodili na ćevape. Želeo si da se družite, a oni su te otaljavali.

  Jednog dana ti je kvrcnulo pa si vanredno upisao prava. I diplomirao. I dobio posao u struci. U preduzeću su te svi oslovljavali sa Majstore…Prevrtao si spise, prekucavao ugovore i shvatio da otaljavaš sopstveni život iako te kući čekala tvoja Danica i dvoje pubertetlija. Para nikad dovoljno.

  Zastava je davno propala i našao si posao u Fordovom servisu. Nisi bio zamazan ali ni to nije bilo - TO. U medjuvremenu si prodao očevinu, dovršio svoju kuću i kupio plac do nje. Rešio si i sazidao servis uz Dankinu podršku. Sopstveni servis!
  Nisi se mešao u izbore svoje dece ali ispalo je da je najbolje da radite svi zajedno u servisu iako imaju fakultetske diplome, mastere i sve što su želeli.

  I baš juče ti sine prava stvar! Danica i ti ste lagano ispijali hladni nes na terasi i prebirali po glavi gde bi bilo najbolje da odete na odmor. Dovoljan ti je bio letimičan pogled i da vidiš da se u tvom servisu radi punom parom. Deca se javljaju da je na Baliju “baš super”, a vama dvoma je Grčka sasvim dovoljna. I baš tada te poziva drugar iz osnovne škole. Traži da ga šlepaš od Zlatibora do Beograda. I da mu posle popraviš auto. Od poslednjih ćevapa u lokalnom bircizu se niste se ni čuli, ni videli preko 20 godina. Otkud mu broj?! Naviru ti uspomene….da si ti onaj od pre, skočio bi i očas posla mu sve učinio za “DŽ”. Ovako, tvoja apgrejdovana verzija pošalje mu SMS gde lepo stoji: šlepanje toliko i toliko, opravka po cenovniku i sve to može odma’, poslaćeš svog radnika i odradiće pošteno.
  Telefon je zamukao. Danica, tvoja predivna Danče, je našla aranžman, sedate u auto I idete da uplatite letovanje i uživate u večernjoj šetnji.

  To je - TO.

 5.    

  Nije to to

  Konstantacija na neki nekvalitet ili neispunjena očekivanja favorita. Nije pravo i original, nije to to, ono što smo dosad navikli. Kratak, decidan komentar koji govori da je nešto težak šit, demo verzija i jednostavno nije ono što bi ti želeo. Blaža verzija onog ništa naročito. Način da kolko-tolko ne polomiš rovit ortakov ego, jer moraš da mu kažeš da ne deliš mišljenje sa njim.

  -Kakav mi je duksić? A? Oćeš ti da uzmeš isti ko moj?
  -Ne znam... Nije to to, brate.
  -------

  -Sine, kakav je puding? Dobar, a?
  -Nije to to.
  -------

  -Što ja volim Balaševića!
  -Ovčar bradati!
  -Doobar je bre. Baš ima lepe pesme i probude osećanja u meni!
  -A nije to to!

 6.    

  Nije to - to

  Liči, al' kad zagledaš vidiš da nije; sviđa ti se, al' kad bolje razmisliš "i nije nešto"; udobno je, al' do uveče ipak dobiješ žulj...

  -Mama, odlične su ti punjene paprike!
  -Znam, al' ipak nije to -to. Kad ih tata spremi vi ih slatko pojedete pa ih hvalite još 7 dana posle toga.

 7.    

  Nije to "to"

  Najjači instrument za miniranje veze. Koriste ga ga uglavnom devojke,ali ni muškarcima nije stran. Ovaj apstraktan pojam se koristi kad partner ima milion nekih svojih "razloga" da ne bude sa vama ili ako uopšte nema ni razlog,al eto mora da raskine, kaže čuveno nije to to. Nakon vaše "niđe veze" face i trenutka ćutanja pokušavajući da shvatite šta to zapravo znači ubrzo skontate da je jedno sigurno, morate da tražite dalje.

  On:"Ali samo mi reci šta je problem,zašto da raskinemo pa meni je bilo super u vezi!"
  Ona:"Pa nije to to!"

  MUK

 8.    

  Nije to, to.

  Sraman dogadjaj koji vezujemo za neku osobu, nema veze sto ona sada izgleda kao boginja Pornorame i DreamPorna uvek cemo se secati situacije kada je u prvoj godini posle ispijanja koka kole slucajno podrignula i zgadila se celom odeljenju.

  Gledam Kcn i na njemu zeze Sandra Afrika sve puca od pene i mazanja sundjerom svojih nabreklih grudi, odjednom mi sine da ju je Mile Kitic karo i prosto nije to, to.