Prezime na vratima službenih prostorija

Козлић 2024-09-14 18:45:46 +0000

Одраз непотизма данашњег друштва. У зависности од тога колико често се мења презиме на вратима канцеларије, видимо колико је ова појава узела маха.
Уколико се презиме не мења, значи да овде влада династија - да је отпочео деда, наставио отац, исцимао се син, и већ цима свог сина да крене истим путем. Дакле, непотизам у најјаче!
Уколико се мења, у оваквом друштву буди сумњу у начин до којег је до овога дошло (мито, преко нечијег кревета и слично), али и у изузетном случају може се десити да је појединац искључиво својим залагањем дошао до положаја. Вероватноћа? Један у хиљаду.

- Добар дан. Тражим посао.
- Добар дан. Шта нудите?
- Нудим диплому стоматолошког факултета.
- Како се презивате?
- Топаловић.
- Нисте довољно квалификовани. Да се презивате Јовановић или Стевић, врата неке од десет ординација би вам била отворена.

0
9 : 3

Najnovije definicije

"Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… “Je l’ ti puši ćale?”, “Je l’ mogu u WC?”, “Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici.

Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči."

Status Magazin | April, 2009.