Prijava · Registracija
576 : 32
16 em plus     16 em minus
577 : 32
576 : 33

Prčvarnica

Naziv za posebnu vrstu ugostiteljskog objekta u kome se obično okupljaju ljudi koji nemaju budućnost, a hoće da zaborave prošlost.

1741 : 258
16 em plus     16 em minus
1742 : 258
1741 : 259

Glavić

Glavić je vrh muškog polnog organa. Većeg je prečnika u odnosu na stablo uda. Služi da prilikom završetka seksa i vađenja uda iz vagine, simulira zvuk otvaranja piva te vas ponovo čini srećnim.

8 : 9
16 em plus     16 em minus
9 : 9
8 : 10

Remeplovci

Mornari broda zvanog "Nostalgija". Tiho krmane okeanima sećanja, sa nekom neopisivom čežnjom i setom u očima, poput one u pogledu čoveka kojeg je sreća davno zaboravila i napustila. Plove svoju Odiseju, u potrazi za jednim mirnim lučkim gradićem "Uspomena", da se u njemu ukotve i da u njegovim birtijama ožive sećanja na neka dobra, stara vremena. Ali uzalud, jer u toj je luci gaz plitak za korito njihovog jedrenjaka..

- Ehhhh.. Kad se setim samo..
- Konobar, donesi nam po jedno kraftovano "Korovjovsko", da pojačamo boje..

114 : 17
16 em plus     16 em minus
115 : 17
114 : 18

Most na Adi

Artefakt koji spaja opštine Novi Beograd i Čukaricu, a koji predstavlja glavni razlog zbog koga narod u Srbiji nema leba da jede i što propada privreda.

Da ga kojim slučajem nisu sagradili, svih 650 milijardi evra bi pripalo građanima Srbije, i to keš na ruke, sa sve mašnicom.

- Kolega, morate uplatiti sto dvadeset hiljada ukoliko želite da nastavite studije.
- Pitam se samo za šta tačno, kad nemate kvake na VC-ima.
- Žao mi je, kolega, ali država ne može više da finansira vaše padanje godina.
- A može da finansira onoliku moščinu? A?
===========================================
- Šta se dešava s tobom?
- Ne pitaj. Dobio sam pegavi tifus.
- Što nisi u bolnici?
- Kažu nemaju mesta, nisam prioritetan.
- Jebiga, nema dovoljno bolnica...
- Pa, vidiš da sve pare odoše na Most na Adi, jebem im mamu tajkunsku!
- Misliš da bi narod imao više para da ga nisu sagradili?
- Pa, da. Poštena raspodela.
- Oće to. Jedan Micku, jedan meni, jedan Boletu, jedan meni, jedan Buljku, jedan meni...
===========================================
Prosi lelemud ispred Filozofskog fakulteta:
- Druže, imaš neku kintu?
- Šta će ti?
- Nije za drogu, majke mi. Čista socijala, nemam pedeset dinara.
- Što ne nađeš posao?
- Neće država da investira u mlade talente. Bitno da imaju za onoliki...
- Most, jel' da?
- Taj rad.
- Ajde, teraj se u kurac.

1059 : 76
16 em plus     16 em minus
1060 : 76
1059 : 77

Šešulja

Svetlo plava šulja, odnosno košulja, kratkih rukava. Kao poseban tip šulje se izdvojila zahvaljujući zaštitnom licu dr Vojislavu Šešelju, koji ju je ponosito nosio obarajući rekorde u pičkaranju sa studentima, javnim pretnjama utokom i pozivanju na osvajanje Virovitice.

Danas isti odevni predmet furaju šoferi Ikarbusa na međuseoskim relacijama, matore baje sa brčićima koje još rade u državnim firmama i članovi su nepostojećeg sindikata, plus još po neki primerak ozračenog i izgubljenog omladinca koji se nije izvuk'o.

Sekto, ćemo do ksta na domaćicu? Kumara časti!

- Može brate, samo izađi iz te šešulje, tako nećeš jebati sve da upadnemo u vremenski portal i izletimo u šezdes osmoj.

30 : 11
16 em plus     16 em minus
31 : 11
30 : 12

Remezirati

Za razliku od rezimiranja koje za cilj ima sažetost u izlaganju, remeziranje podrazumeva, ne, bolje je reći zahteva da se opširno i sa velikom strašću daje sud o nekome ili nečemu. Pritom uvek fino argumentovano, razume se.

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Predlog za film?

-Remezirator: Pazi sad i slušaj, ja sam poslednjih par dana u nekom rewatch fazonu.
Sad završih sa trećim gledanjem Rear Windowa.
Svakim novim gledanjem je sve bolji i bolji. Grace Kelly je jedno predivno stvorenje, mada ostaje utisak onog "ja to ne bih znao da jebem". Ili što bi James Stewart rekao u filmu na malo lepši način:
"She's too perfect, she's too talented, she's too beautiful, she's too sophisticated, she's too everything but what I want".
8/10.

Jutros prvi put odgledao The Panic in Needle Park. Jako dobar, lep film, vidi se ogroman uticaj francuskog novog talasa. Al Paćino odličan, Kitty Winn divna. Treba pogledati, neulepšana priča o narkićima, dilerima, drogiranju i tim sjebanim životima. 8.4/10

I poslednje vreme sam u gasu rewatcha Leoneovih vesterna, tako da je juče pao For a Few Dollars More. Kida, Klint i Klif dva najbadass lika ikada. Meni i možda omiljeni deo trilogije.
Ovaj deo je nešto najjače ikada:
"I generally smoke just after I eat. Why don't you come back in about ten minutes?"
I ovaj film je svakim novim gledanjem sve bolji i bolji.
Komotno 10/10.

Naleteh prekjuče na The Doors na TVu, i reših da ga ponovo odgledam (doduše, naleteo sam na pola filma), fino je odrađen. Val Kilmer razbio ulogu. Ipak, makar drugi deo filma je mogao možda i za nijansu bolje da prikaže kako život Morisona, tako i celu priču oko The Doors-a.
7.5/10

Nakon toga pali The Treasure of the Sierra Madre, On the Waterfront i A Fistful of Dollars.
Blago Sijera Madre i Za šaku dolara ponovna gledanja, Na dokovima Njujorka prvi put.
U The Treasure of the Sierra Madre Bogart ojebao, priča odlična, sve odlično, sa malom zamerkom na tempo, nije mi toliko dobro legla Hjustonova režija. Sve u svemu, film je odličan i vredi ga pogledati. 8.5/10
Što se slične tematike tiče, pohlepe i sličnih sranja, meni je recimo bolji There Will Be Blood sa DDLom u glavnoj ulozi.

On the Waterfront je nešto nestvarno. Marlon Brando je razvalio ulogu, i definitivno već tu pokazao kakva je jebena glumčina. Film je bio nominovan za 12 Oskara, osvojio je osam, uključujući i one za najbolji film, najbolju kinematografiju, scenario, glavnu mušku, sporednu žensku, režiju, montažu. Dakle sve najbitnije Oskare. Imao je tri nominacije za najbolju sporednu mušku ulogu (Lee J. Cobb, Karl Malden, Rod Steiger) i za muziku. Jedan od filmova čiji je kvalitet akademija odmah prepoznala.
Pored borbe za prava, pravdanje svojih postupaka, mafijaškog momenta, tu je i predobra hemija između Branda i Eva-e Saint.
Ovo je nešto na šta će autor Armin drkati pišu ako odgleda i ukoliko nije odgledao do sada. E da, i jedan od klasika koje sam sada prvi put gledao.
10/10

A Fistful of Dollars, opet Leone sa svojim vesternima, još jedan od delova trilogije. Fantastičan film, pravi onaj vestern sa dušom. Zabavan, kvalitetan, opet genijalni Klint. Od mene 9/10.

Pre neki dan je pao i rewatch Singin' in the Rain i definitivno mi i dalje film ne leži. Ok je, daleko od toga da je loš, ali jednostavno ne mogu da vidim zbog čega ima status koji ima. Previše sladunjav za moj ukus. Priča jeste kreativna, ali šta ga znam. Što se mene tiče, 7.2/10.

E da i pao je Spartacus isto. Kakva je glumčina Kirk Douglas. Treba spomenuti i Laurence Oliviera, Jean Simmons, Charlesa Laughtona i Petera Ustinova. Fantastična gluma i pravi onaj epic sa dušom. Definitivno klasa od filma. 10/10 od mene.

Odgledah i Johnny Got His Gun pre par dana i sve što mogu da kažem je da film jebe, koliko slojevita priča, koliko različitih pitanaj postavlja i šta sve preispituje, neverovatno. E sada, film ima svojih mana, ali ne bih o njima, jer u svakom slučaju, film jebe.
10/10 i njemu.

Toliko od mene. lololo

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Ček ima tu negde jurnjava kolima brate, ćale i striko mi traže to?

-Remezirator: Onda Drajv gledaj. A najjače je što baš juče odgledah Drajv jebo vas on. Jako pristojan.

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Fala ljubi brat odo po pivo u dragstor pa gledam.

-Remezirator: Ček ček stani treba mi pola minuta za ovaj post pa onda idi, evo neka moja zapažanja i predlozi za pivo kojim ćeš upotpuniti dati film i doživeti ga kako je režiser zamislio:

Dogma Hoptopod IPA
Dogma Svetionik Pale Ale
Zebrew Tropical IPA
Zebrew Ice Cream Stout
Crow Dr. Jekyll Brown Porter
Crow Gecko Pale Ale.

Kabinetova neka piva kapiram da si probao, ako nisi, dobra im je Supernova, nije loša Citra Single Hop ipa, mada ništa specijalno. Sada će izbaciti neko čudo samo za strano tržište, još nije etiketirano, prati pa probaj, jako fino pivo.

Kaš Ryzen IPA ti je isto solidno pivo.

Ovo ostalo kako šta, ima jako dobrih, ali prioritet neka bude na onim gore. Uz njih prodireš u suštinu Drajva definitivno. I fotografija deluje lepše i sve, da ne pominjem kompoziciju scena. Ryan Gosling nikada lepše nije izgledao, predivnost jednostavno. I da, obavezno gledaj noću i ugasi svetlo.

101 : 27
16 em plus     16 em minus
102 : 27
101 : 28

Remeplov

Povratak u doba ljutog trolovanja.

E kad se samo sjetim...

95 : 4
16 em plus     16 em minus
96 : 4
95 : 5

Gramofon

Okoreli pajdoman kome ozbiljno preti crna avetinja s kosom u rukama. Bode se sve jednom istom iglom.

- Antrakse, radimo se k'o gramofon mesec dana ovom jednom iglom, navući ćemo neku boleštiju. Idi, brate, do Doma zdravlja, uzmi koju iglu, ti si diplomirao medicinu, znaju te tamo.

64 : 4
16 em plus     16 em minus
65 : 4
64 : 5

Čardak

Pajdoman izgubljen u vremenu i prostoru.

Eno ga Čeda Čardak, opet je ni na nebu ni na zemlji, klasika...

35 : 12
16 em plus     16 em minus
36 : 12
35 : 13

Istok Pavlović

Svrab desne strane bulje, koji zahteva primenu Pavlovićeve masti.

- Kevo, ima li još Pavlovićeve masti?

- Što, sine?

- Nešto me iritira desna strana debelog mesa, 'oću da crknem od svraba.

- Istok Pavlović, a? Sad ću da pogledam, valjda ima malo.