Prijava
   

Autobot

Čovek u invalidskim kolicima.

-Mama, mama! Vidi ga Bamblbi! Ćao Bamblbi...
:Šljas šamarčina:
BUAAAAAAA!....

   

Ćirilica

Srpsko-domaćinski brend. Odnosi se na hranu, piće, muziku, inat, patriotizam...

Kako bilo kod Debelog na žurci?!
-Doneo sa sela balon rakije, znači samo tu ćirilicu smo cirkali celo veče!
A muzika?
-Muzika isto. Samo ćirilica!

   

Mislim se u sebi

Jedan od najčešće upotrebljavanih pleonazama. Razmišljanje je proces koji obavljamo u sebi, a u ekstremnom slučaju kada to nije tako može se upotrebiti termin razmišljanje naglas ili glasno razmišljanje.

Ciga prepričava ortaku događaj iz autobusa: “Vozim se ja autobusom, kad’ prilazi mi kondukter i traži kartu...a ja mu kažem:”Da se nosiš bre ti u tri pičke materine!”… a mislim se u sebi :”Jedi bre govna!”

   

Spašavanje redova jarana

Priticanje drugovima u pomoć. Naći se grupi prijatelja u teškom trenutku.

Telefonski poziv u gluvo doba noći.
- E...e bavice, gde fi?
- Brate, kući sam, spavam, gde bi bio? Kako to pričaš? Opet ste se zapili negde?
- E bavice, mi smo malo pfetučeni... izuzetno ...pfetučeni... Nedostaje mi koji fub. Mafo smo popifi i eto.... naišli neki mangupfi... I... E...
- Jaoj, nesreće, aj sedite tu, sad ću da dođem po vas.
- E, fala bavice... Ležimo mi ofde, ne idemo nigde, ne mfdamo, poređali smo se u red ko kif.. kifl kiflice! Fala bavice!

   

Rakija

Razlog što su se vojnici sa ovih prostora uvek borili sa mnogostruko brojnijim protivnikom.

- Kaplare, skini onu dvojicu što virkaju na 11 sati.
- Kapetane, ne znam ko je lud od nas dvojice, ja vidim četvoricu!

   

Šamar

Terapija za obraz.

Surovi: Mali, odakle si ti?

Mali: Iz otačastvenog pokreta obraz, mi se borimo protiv najgorih antisrpskih ološa: soroševske NVO, anarhista, čedista, pederskih aktivnosti i ostalih bezbožnika koji su svi do jednog ispali iz komunističkog šinjela.

Surovi -> :ŠAMAR: :ŠAMAR: :ŠAMAR:

   

Izgladiti stvar

Najefikasnija metoda za stišavanje bure nakon prekida unakrsne vatre i otklanjanja posledica kako verbalnog, tako i grudvanja posuđem i malim kućnim aparatima, od strane ženskog čeljadeta koje je uvidelo da nije u pravu.

- More šupičkumaterinu sotono jedna, zvocaš već šest sati! U razgovor s tobom samo šizofreničari treba da se upuštaju, pa da mogu da sazovu konzorcijum u glavi da bi te razumeli! Kupi svoje stvari, i marš napolje iz mog stana!
- Ali, izvini, ja sam samo htela da ti kažem da, ovaj, ne čitaš novine dok ručamo. Ajde dušo vadi ga, da izgladim stvar!

   

Izrod

Ne samo što ne skida čokoladu zubima, već bananicu namerno jede s debljeg kraja.

   

Razumem ja tebe, al' razumi i ti mene

Fraza koju koristi osoba čije ponašanje je van svakog razumevanja. Klasičan generator nerazumnih ponuda koji se, u situacijama kada mu se skrene pažnja na količinu bekerela kojom zrači, poziva na bratsku solidarnost, empatiju i sažaljenje.
Neretko se ovim izrazom pravda i fizički obračun.

"Nemoj sine, nemoj da ideš ljubi te majka!"
"Razumem ja tebe, kevo, al' razumi i ti mene. Te cigle se neće same baciti na one pedere, moram da idem."
-------------------------------------------------------------------
"Nisam namerno majke mi, slučajno sam, poletela ruka u hodu, a tvoje rame je bilo tako blizu da nisam mogao da te ne okrznem!"
"Jebi ga brate, razumem ja tebe, al' razumi i ti mene, moram da ti razbijem glavu sad. Stvarno ne znam kako drugačije..."

   

Ustade protiv celog sveta

Iznenadno podizanje močuge u nezgodnom trenutku, bez mogućnosti činjenja bilo čega korisnog u vezi toga. Ne vredi ti da misli preusmeriš na nešto neseksi jer nema vajde, majmun je rešio da primi krv iz tvoje glave u njegovu glavu.

Tvrd k'o kamen.

- Kolega, molim vas izađite pred tablu, da vidimo kako biste vi uradili ovaj zadatak.
- Naravno, profesorka.
- Iju, molim vas kontrolišite se!
- Šta? Jao, izvinite, evo sad će on dole. :udara se šakom:
- Smirite kurčinu kolega!
- Ustade protiv celog sveta, idem ja po ispisnicu.

   

Noć je iskrenija od jutra

Pandan narodnoj poslovici "Jutro je pametnije od večeri". Koja je takođe donekle tačna. Donekle. Jer jutro je mediokritetna, malograđanska, puna indukovanih želja, šminkana lopatom kurva. Jebe se za dinar a i manje. Ujutru razmišljaš, recimo racionalno, onako kako si naučen da racionalno treba da izgleda. Tri put meriš pa jednom sečeš, množiš, sabiraš i oduzimaš, kalkulišeš. Hladnokrvno i bez emocija, ljudi su stoka, one koje možeš da iskoristiš odvajaš na jednu stranu da ih neguješ a one koji ti nikada ne mogu poslužiti škartiraš k'o Branko Kockica tinejdžera.

Ujutru si odmoran i jak,volu zubima muda da otkineš ako treba. Spreman si na sve i radiš na ostvarenju želja koje si prihvatio za svoje misleći da će da te ostvare i usreće. A ustvari samo podižeš mentalni zid oko stvarnih želja, onih što ti kopaju tunele po mozgu ispod temelja, tiho i neprimetno, veoma lagano, bez žurbe jer njihovo vreme uvek dođe na kraju. Podižeš zid i trudiš se da ih ne vidiš, imaš važnija posla, mesta gde da budeš i stvari koje treba da uradiš. Trudiš se da napreduješ i trebalo bi da si srećan.

Onda polako kako dan odmiče postaješ umorniji, počinje da te smara sve, frustracije se obijaju o glavu k'o ping pong loptica o Karakaševićev reket. I dalje veruješ u ono u šta si sam sebe ubedio jer neće jedan dan da uništi godine truda i verovanja. Ali lagano počinje da te kopka a nisi ni svestan toga. Radiš ono što treba, ćutiš i guraš dalje. Na kraju kada je dan potrošen dovučeš se kući mrtav umoran, više ne bi mogao zubima ni kesicu kikirikija da otvoriš ali dobro, misliš, vredelo je. Skineš sve maske koje nosiš preko dana, skineš predmete koje tako voliš sa sebe, spereš dnevnu štroku, zamažeš malo oči pred svetlećom kutijom i legneš. Umoran si i trebalo bi da spavaš ali rovci osećaju slabost odbrane i sa tihog i neprimetnog kopkanja prelaze u buldožer na napalm mod napada. I sada stvarno znaš šta želiš, šta bi te stvarno usrećilo ali to se ne poklapa sa šablonima i obrascima koji ti ceo život predstavljaju kao zadovoljstvo i sreću. Jednostavno i dalje nemaš muda da priznaš sebi pa se utešiš time da nisi pizda da želiš tako banalne i glupe stvari, jer to su gluposti i kome to treba u životu. Naučen si drugačije. Okreneš se i na klimavim nogama održiš onaj zid dok nekako na silu ne zaspiš. Ujutru, opet iz početka.

I šta ćeš sad? Pa ništa, normalno.

?
+649
28
definicija