Prijava

#
Pirgo13
pre sat vremena obriši

Nije više samo sajt slenga, ali obični podaci o nečemu nisu dovoljni da zadovolje kriterijum sajta. To je bar moje mišljenje.

Nisi valjda ocekivao da pisem istoriju simbola kroz vekove...ako ti je nesto obican podatak, uvek mozes sam da nadjes nesto vise...

Dao sam plus, valjda mi se može oprostiti...

Naravno ima vise verzija, ja sam izdvojila ovu zato sto se ona obicno "precutkuje" i retko se gde moze naci...tako je i sa gomilom drugih simbola. Cesto je prava verzija bas ona koja se ne moze naci tako lako na internetu. Pa ne postoji slucajno nauka koja proucava simbole i njihovo znacenje.

Okej je ako je to tvoje lično mišljenje, ali redovni komentari novajlija tipa:
-nema slenga
-mnogo je dugačko
-nema humora
su mi besmisleni i pogrešni, pošto nije to merilo za dobu definiciju. Posebno što ih vidim u komentarima sasvim solidnih definicija, dok one već viđene dobijaju gomilu pluseva...Sve sam rekla, samo se ponavljam.
Ako nemaš neki maštovitiji komentar, nemoj da kvariš dobru definiciju takvim stvarima.

Svakodnevno se može na sajtu vidjeti kako neko napiše "definiciju" u fazonu pismenog sastava "moj omiljeni bend" ili "moj omiljeni pjevač" gdje iznese samo čiste informacije o tome.
Dao sam plus na samom početku jer je bar za mene ovo bilo izuzetno poučno i to cijenim. Ali evo vidim da se rasprava pokrenula na ovu temu.. Pa se edukujem :)

U ovom slučaju nedostatak humora i slenga je bila moja zamjerka.. Svako je sa različitim ciljem došao na ovaj sajt. Neko da nauči nešto, neko da se dobro zabavi, nasmije. Bar na to imamo pravo.

Jednostavno, sam tvoj komentar da "nema slenga ni humora" mi apsolutno dovoljno govori koliko si upoznat sa definicijama na ovom sajtu. Ne znam koje si tačno vrste definicija čitao (pretpostavljam one kratke).
Najbolje definicije koje sam pročitala nemaju ni trunku humora, a nisu ni najobičniji sleng. Ne kažem da nema dobrih definicija na tu foru, ali ne treba da gledaš definicije na taj način, svako piše drugačije.

A šta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza? Ćutimo, a?
Realno, i svastika (kukasti krst) je kod istočnih naroda simbol sunca, pronađite šta je na jastučiću na kom sedi Dalaj lama. Ali taj simbol je posle Hitlera satanizovan, i objasni ti sad nekom da su i stari Sloveni sunčeva kola predstavljali tim znakom.
Isto, kakva god da je pozadina simbola mira,on je danas univerzalan i prihvaćen, i sta je tu lose?

Јанковић је у праву:

The symbol itself is a combination of the semaphoric signals for the letters "N" and "D," standing for Nuclear Disarmament.1 In semaphore the letter "N" is formed by a person holding two flags in an upside-down "V," and the letter "D" is formed by holding one flag pointed straight up and the other pointed straight down. Superimposing these two signs forms the shape of the centre of the peace symbol.

Ovo nije tačno, možda se sada tako koriti ali nije tako nastao.
A slažem se da je jako popularan modni detalj, i viđala sam slučajeve sa znakom anarhije i mira. :D

?
+16
1
definicija